Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam wszytskie Mamy :) Wiem, ze juz bylo pelno tematow o glutenie, jednak dosc stare a ja chcialam poznac opinie "nowych" mam. Chcialam sie dowiedziec czy regorystycznie przestrzegacie schematow zywienia oraz z gluten wprowadzacie wedlug II etapow (przez 2 miesiace po o.5 lyzczki manny a poznij juz 6 g- karmie mlekiem modyfikowanych).

Gość marisza123
ja w marcu urodziłam. gluten zaczęłam podawać chwilę po tym jak zaczęłam rozszerzać dietę jakoś w lipcu. najpierw 1/2 łyżeczki przez około tydzień, później płaską łyżeczkę też jakoś przez tydzień. Do dzisiaj dostaje kopowiatą łyżeczkę (ile się nabierze tyle daję) ale już znowu więcej będzie dostawał. Dodam, że daję mu codziennie gluten do kaszki ryżowo-kukurydzianej.

Ja tez urodzilam w marcu, gluten zaczelam dawac dopiero teraz po 0,5 lyzeczki na dzien do mleka. Tez sie zastanawiam czy nie zaczac dawac np po 3 tyg juz wiekszej dawki, bo jakbym miala trzymac sie schematow to by mnie grudzien zastal. Czy polecacie kaszke manne z nestle?

Gość marisza1123
używam kaszki manny z nestle, ale nie mam porównania z innymi. Pewnie można podać trochę makaronu zamiast kaszki, ale ciężko wtedy określić ile tego glutenu tam jest.

Gość gość
Nie trzymalam sie sztywno norm. Najpierw dawalam pol lyzeczki zwyklej manny potem zwiekszylam do lyzeczki a po jakims miesiacu juz gotowalam plaska lyzke i na tym robilam mm. Po 2 miesiach dawalam gluten normalnie.