Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

truskafkowa86

Ojciec mojego dziecka został skazany za pedofilie.Pomocy.!

Polecane posty

Witam...nie wiedziałam gdzie umieścić ten post.Sprawa jest taka że,ojciec mojego dziecka siedzi w więzieniu za pedofilie ponoć już od 2 lat.Właśnie nie dawno się dowiedziałam o tym.Kontaktu z nim nie mamy odkąd się rozstaliśmy...czyli jakieś 6 lat.On ma pełne prawa do dziecka.Ja w chwili obecnej mam kogoś...planuje wyjechać do anglii na stałe...Ponad miesiąc temu złożyłam wnioski o podwyżkę alimentów,oraz o przyznanie paszportu i dowodu dla syna.Kilka dni demu się dowiedziałam o tym że jest pedofilem...muszę pozbawić go w tej chwili praw do dziecka,muszę chronić swoje dziecko...nie wiem co robić...osoba od której się dowiedziałam jest z jego rodziny ale nie chce być po sądach ciągana...Moje pytanie brzmi co mam z tym zrobić,co napisać w wniosku.?czy jeśli pozbawię go praw rodzicielskich stracę też alimenty na syna.? Proszę o pomoc.

Gość gość
Alimentów nie stracisz- jest obowiązek alimentacyjny. poszukaj DOBREGO prawnika - ona Cię właściwie pokieruje. powodzenia:)

Gość gość
Nie umiem Ci pomóc, ale życzę dużo siły. Pozbawienie praw nie powinno jednak wpłynąć na fakt otrzymywania alimentów (płaci On czy fundusz?). Na pewno powinnaś udać się po poradę prawną (często darmowe funkcjonują przy PCPR-ach czy MOPS-ach).

Gość gość
Przede wszystkim brawo za mądrą decyzję i za to, że chcesz walczyć o bezpieczństwo dziecka. Tak niewiele matek potrafi ochronić swoje pociechy, przed ojcem pedofilem.

Gość gość
Moja siostra pobwila praw rodzicielskich swojego bylego a i tak alimenty musil placic

Gość truskafkowa86
Placi mi fundusz on olal dziecko.3 lata temu prosilam go o zgode na paszport...powiedzial mi ze to jego dziecko i nie bede go wywozila poza granice Polski, mimo ze wcale sie dzieckiem nie interesuje.jeszcze doszla do twgo pedofilia brzydze sie tym czlowiekiem...i dobro mojego dziecka jest zagrozona dlatego musze cos z tym zrobic.