Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cesarka

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam ortopedyczne wskazania do CC, czy MUSZĘ umawiać się na planowany zabieg czy mogę przyjść jak poród sam się zacznie? Z tego co słyszałam lepiej się ją przechodzi gdy poród zacznie się naturalnie (skurcze, rozwarcie.. wszystko się podobno lepiej oczyszcza i szybciej obkurcza) niż po takim cięciu "na sucho". Wiecie coś na ten temat?

Gość gość
Z tego co wiem to gdy są wskazania do cc to operacja jest planowana na konkretny dzień.

Gość gość
tyle akurat też wiem, jednak wolałabym ominąć planowanie tego na konkretny dzień. .. a nie wiem czy tak się da. bo pewnie jak pojadę do szpitala to dostanę jeszcze opier******dol że przychodzę jak się zaczęło :/

Gość gość
też będę miała planowane cc i nie da się tak zrobić, jak chcesz mieć zagwarantowane cc i miejsce w szpitalu to idziesz wcześniej na osobną wizytę ze skierowaniem, na któej kwalifikują Cię do cc, wyznaczają termin, nie możesz wcześniej nic jeść przez określony czas itp, nie możesz sobie tak po prostu pojechać do szpitala ze skierowaniem na cc jak Ci się zacznie poród

Gość gość
radze Ci wczesniej isc na rekonesans do wybranego szpitala i porozmawiac z lekarzem w szpitalu, wiele od niego zalezy. Poza tym, nawet jak masz wskazania, zawsze mozesz trafic na jakiegos oszoloma od porodow naturalnych, ktory bedzie wiedzial, co dla Ciebie jest lepsze i zmusi Cie do sn. Ja tez mialam wskazania, ortopeda napisal mi opinie, z ktora udalam sie do wybranego przeze mnie szpitala, akurat mialam szczescie i lekarz nie robil problemow, z tym, ze ja akurat chcialam cc na sucho. Gdyby w tym szpitalu robiono mi problemy, szukalabym do skutku. Ps. swoja droga za 4 dni w piatek, mam druga cesarke ;)

Gość gość
nie przechodzi sie lepiej gdy sie wszystko zacznie ;) rodzilam 2 razy i lepiej sie umow na termin. z reszta jak masz wskazanie to i tak bedziesz musiala

Gość Anabella27
Powinnas miec zaplanowana. Nigdy nie wiesz ile bedzie trwal porod. sa kobiety rodzace 36 godzin a sa takie ktore rodza w 30 minut. Moze sie okazac ze dojedziesz do szpitala i przyjdzie Ci rodzic samej bo rozwarcie duze a sala do cc zajeta bo byla inna pacjentka potrzebujaca naglej cesarki ratujacej zycie lub zdrowie.

Gość gość
Przed cięciem dostaniesz kroplówkę z oxy więc macica będzie pobudzona. Ja miałam wywoływany poród zakończony cesarką i macica oczyściła się przed zakończeniem okresu połogu. Poza tym lepiej chyba mieć zabieg zaplanowany, wtedy wszystko jest przygotowane, personel, sala itp. a jak pójdziesz z ulicy to różnie to bywa. Ja bym wolała jednak mieć zaplanowane cięcie.

Gość gość
Ja jestem 4 dni po planowanej cc. Moim zdaniem to nieprawda z tym łatwiejszym przechodzeniem jak już się zacznie - ja miałam rozwarcie na 2,5cm, odszedł cały czop a na kilka godzin przed cc (dzień przed zabiegiem byłam przyjęta do szpitala) zaczęły się skurcze - ja cc przeszłam super, szybko odstawilam przeciwbólowe itd. A koleżanka która leżała ze mną w pokoju, miała cc dzień po mnie - przyjechała do szpitala z rozkreconymi skurczami, rozwarciem ale nie dałaby rady urodzić więc zrobili cc i co? Zniosła to strasznie. Jeszcze dzisiaj przy wypisie chodziła zgięta w pół.