Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilekkk

Zatrucie Zasłonakiem Rudym

Polecane posty

Gość Kamilekkk

Witam drodzy forumowicze. Prawie tydzień temu zjadłem przez przypadek w zalewie octowej wśród kurków i innych grzybów zbieranych przez wujka trującego grzyba. Po dolegliwościach i opóźnionym działaniu toksyn jestem niemalże w 100 % pewny że był to zasłonak rudy. Wyniki badań pomimo że robię co pare dni i wciąż są w granicach normy to niestety systematycznie pogarszają się. Ten grzyb atakuje z opóźnieniem nawet do parunastu dni przede wszystkim nerki dlatego obawiam się że jeśli nie dostanę w porę hemoperfuzji na oczyszczenie krwi z toksyn to będę musiał ratować się hemodializami. Z uwagi na fakt że w szpitalu w moim mieście nie uwierzyli nie potraktowali sprawy poważnie i nie uwierzyli mi na słowo... bo niestety nie zwymiotowałem, nie dałem rady, a substancji trującej tzw. orelaniny nie da się wykryć w żaden sposób, ani we krwi ani w moczu, dlatego poczułem się bezradny i proszę o pomoc dopóki nie jest za późno.

Gość gość
a jak niby mamy ci tu pomóc,na tym forum, lekarzy tu raczej nie ma i to nie szpital,współczuję bardzo ale nikt ci tu nie pomoże