Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy są tu mamy do których po porodzie nie przyszła położna na wizytę domową

Polecane posty

Gość gość

Bo do mnie nikt nie przyszedł, córka ma 4,5 miesiąca

Dziwna sprawa. Po 21 tc trzeba wypełnić deklarację wyboru położnej środowiskowej i ona musi po porodzie przyjść co najmniej 4 razy. Kobieta jest pod jej opieką 6 tygodni a maluszek 8, więc najdalej do 8 tyg te 4 wizyty powinny były się odbić. Zgłoś to w przychodni albo bezpośrednio w NFZ i dowiedz się o co chodzi.

Gość gość
Do mnie tez nikt nie przyszedł

Gość gość
nie wiem czy coś sie zmieniło, ale wątpię...moje dziecko ma 2 lata i można było wybrać, czy położna ma przychodzić czy nie, by nie chcieliśmy...wtedy jest tylko wizyta patronażowa w przychodnia, mały miał wtedy 17 dni...podobno to zależy od przychodnia, różnie z tym jest..

Gość gość
u mnie przy pierwszym dziecku nie było położnej bo nie wiedziałam o deklaracji wyboru położnej. Była tylko pielęgniarka środowiskowa bo tu wybrałam/ Za drugim razem gdy miałam wypełnioną deklarację połozna przyszła.

Gość gość
Do mnie nikt nie przyszedł. Na dobrą sprawę jakbym chciała dziecko ukryć, to bym nie miała takiego problemu... :O nikt o nic nie pytał i niczym się nie interesował.

Gość maszka18
ja na październik mam termin. Pytałam u mnie w przychodni i mi powiedziano, że po porodzie należy dziecko zgłosić do przychodni i wtedy już położna wie, że jest rodzina, do której trzeba się udać. pani z przychodni podała, że wizyt położnej odbędzie się tyle, ile będzie potrzeba - to zależy również ode mnie. Nic nie mówiono o wcześniejszej deklaracji.

A ja żadnej deklaracji czy to u lekarza,w szpitalu czy też w szkole rodzenia nie pisałam - a położna przychodziła. Pierwsza wizyta....już na drugi dzień po wypisie :P Autorko - jeśli chciałaś położną to dlaczego wcześniej się nie zainteresowałaś tą sprawą ;) ?

Gość gość
dziewczyny to ja autorka - już dzwoniłam właśnie do przychodni do której chodzę z małą, odpowiedziała mi babka że za daleko mieszkam

Gość gość
Aaaaaahhhhhhhaaaaaaa......... :D Śmiech przez łzy... :O Czyli możesz dziecko do beczki, bo za daleko mieszkasz... :O

Gość gość
co to znaczy "możesz dziecko do beczki", coś nieskładnie piszesz i niezrozumiale

Gość mama Ewuni
u mnie nikogo nie było i bardzo się z tego powodu cieszyłam :-)

Gość gość
Do mnie tez nie przyszla polozna,ale to z tego powodu,ze adres byl zmieniony.Nie powiem bym ubolewala nad tym faktem,nie lubie obcych u siebie.