Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chciałabym kupić używaną suknię ale

Polecane posty

Gość gość

...ale boję się, że w pralni mi ją zniszczą, czy coś. Nie wiem jak miałabym szukać pralni, która zrobi to dobrze. Trochę się boję, bo wyznaję zasadę "taniej znaczy drożej", ale ceny sukienek używanych są naprawdę kuszące :( Ogólnie podobają mi się suknie bez jakichś tam kamieni, cekinów i innych wystających pierdółek, które mogłyby przy czyszczeniu odpaść, ale sama już nie wiem. Miała któraś z Was używaną suknię?

Gość gość
Miałam używaną suknię, prostą, bez świecidełek, za to z koronkowymi elementami. Kupiłam ją przybrudzoną, wyczyściłam w zwykłej pralni - nic się z nią nie stało. Po prostu poszukaj w swoim miejscu zamieszkania pralni z dobrą renomą. Gdy zaniosłam kiedyś do osiedlowego punktu elegancką "małą czarno-białą", miejscowa pani obsługująca sama skierowała mnie do innej pralni, wyposażonej w lepszy sprzęt. Uczciwi usługodawcy jeszcze się trafiają ;)

Gość gość
Ja mam piękną suknię ślubną tzn mi i wszystkim się podobała ale to kwestia gustu... Też nie miałam kamieni itd. Jeżeli będziesz zainteresowana to mogę podesłać fotki.

Gość gość
Być może nie uwierzycie mi, ale ja kupiłam suknię ślubną w komisie i mimo, że pani zapewniała mnie, że suknia jest po czyszczeniu, wyglądała za szarą i brudną. I wiecie co zrobiłam? Wyprałam ją w automacie w poszewce od poduszki, a gorset wyprałam w rękach. Nic się z nią nie stało, a po praniu wyglądała na śnieżnobiałą ;) Mnie osobiście nie kręciły te całe przygotowania do ślubu (zbyt wiele osób psuło mi ten dzień) i dlatego nie przywiązywałam zbytnio wagi ani do stroju, ani do całej reszty. Do dziś mam tą sukienkę i jak najbardziej polecam takie własnie czyszczenie sukni, chyba, że jest zdobiona ręcznie przyszywanymi ozdobami.

Gość gość
Dzięki dziewczyny za odp :)

Gość gość
Nie ma co kupowac uzywanych, bo to jest zakup jedyny taki w zyciu, rozumiecie. Warto poswiecic te pare zl wiecej, zeby czuc sie wyjatkowo, jak jedyna taka na swiecie w tym dniu. Ja kupowalam tutaj suknie i bylam bardzo zadowolona ( www.magdalena.olsztyn.pl/ )

Gość gość
u mnie wisi sukienka ślubna mojej córki 168 cm wzrostu. jest welon, rękawiczki, bolerko, buty rozmiar 38. wszystko sprzedam za 500zł.