Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zmniejszac dawke duphastonu???

Polecane posty

Gość gość

Witam , bardzo prosze o porade jak zmniejszyc dawke duphastonu ktory obecnie biore 3 x2 . Rok temu stracilam ciaze w 22 tygodniu po dwoch miesiacach krwotokow ktore rozpoczely sie w 15 tygodniu po odstawieniu duphastonu chyba zbyt szynko. Wowczas byla To dawka 3x1. Mieszkam w Holandii dlatego nie mam mozliwosci kontaktu z lekarzem kiedy mam taka potrzebe. Teraz kiedy zaszlam ponownie w ciaze powiedzieli ze tez mi nie pomoga do 24 tygodnia.... Bardzo prosze o porade. Asia

Gość gość
Po pierwsze nie rozumiem, jak to nie pomogą do 24 tygodnia? Że leki Ci nie pomogą? Po drugie nie zmniejszaj dawki samodzielnie. Możesz to robić tylko pod kontrolą lekarza. Jeżeli zależy CI na ciąży to niestety, ale musisz się skontaktować z lekarzem w tej sprawie. Nikt Ci tu nie powie, jak masz zmniejszać dawkę, bo byłoby to zwyczajnie nieodpowiedzialne. Nikt przecież nie wie, jaki jest Twój poziom progesteronu, czy w ogóle jaka jest Twoja sytuacja. Poza tym duphaston można brać bardzo długo, wszystko zależy od Twojej sytuacji.

Gość gość
To proste, nie pomoga bo do 24 tygodnia lekarze nie ratuja dziecka. Wiem ze w Polsce ciezko To zrozumiec ale takie sa fakty.

Gość gość
W Polsce lekarze przepisują duphaston na podtrzymanie ciąży, nawet na zagnieżdżenie jajeczka. Więc nie mówcie, że nie ratują skoro ratują. Może nie ratują dziecka urodzonego przed tym terminem, natomiast jest wiele kobiet ciężarnych które przyjmują duphaston przez dużą część ciąży.