Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spójrzmy na właścicieli psów z innej strony...

Polecane posty

Gość gość

niestety prawda jest okrutna, psy to takie lekarstwo którego używają ludzie z problemami emocjonalnymi, z zaburzeniami osobowości i problemami psychicznymi, bądź też ludzie skrzywdzeni przez los lub innych ludzi. Pies tutaj zastępuje im normalne relacje międzyludzkie których zwykle osobnik posiadający psa nie potrafi już nawiązać i utrzymać z innymi ludźmi. Z psem nie ma problemu jest poddańczo głupi, nie mówi nie i będzie wierny właścicielowi za michę żarcia, nawet jak ten będzie go lał. Inny powód to "szpan" który zwłaszcza wyraźnie widać na Polskich blokowiskach gdzie drechy łażą z pitbulami, rodwailerami itp... a wydziarane blachary z pekińczykami, ratlerkami i innym Pomijam tu dzieci gdyż dla nich to zabawka.

Gość gość
akurat nigdzie nie zawarłam takich dobrych znajomosci jak z innymi włascicielami psów na wspólnych spacerach czyli twoja teoria jest g ó w n o warta

Gość gość
Ale "mądrości " :-)

Gość gość
CZY JA WIEM , moja ciotka ma duzy dom dwoch fajnych synow i meza a mimo to posiada psy, malo tego wszystkie te psy ( sztuk 4) to psiaki z odzysku , ostatni dolaczyl do grupy po tym jak moj kuzyn jadac gdzies zauwazyl ze facet przywiazuje szczeniaka do drzewa w lesie i sie zawija . zareagowal , odwiazal psine i zabral do domu

Gość gość
Co prawda to prawda. Dla wielu psiar czy kociar (zwłaszcza tych najbardziej fanatycznych) zwierzę to pewien substytut dziecka. Dlaczego jakimś cudem nie znam w ogóle żadnego psiarza czy kociarza? Facetów mających zwierzęta znam wielu, ale tylko kobiety mają na ich punkcie jakiegoś jobla. Po prostu przenoszą instynkt macierzyński na zwierzęta i dlatego szału macicy dostają jak tylko ktoś śmie skrytykować ich albo ich pieski.

Gość gość
mam dizeic i mam psy , mam nawet koty - to o jakim braku insynktu macierzyńskiego tu mowa ?:)

" prawda jest okrutna " ?:D a gdzie ją zawarłaś autorko bo chyba nie w swoich postach ?

Gość gość
Mnie akurat irytuje zbytnie uczłowieczanie psów. Niektórzy naprawdę traktują te swoje pupilki jak ludzi (np. jedząc razem z psem z tej samej miski) jak tak czytam niektóre tematy :O Albo np. twierdzą, że życie psa jest dla nich równie ważne jak ich faceta czy matki. To chore.

Gość gość
pieprzenie! mam 5 letnie dziecko, psa dopiero od 3 lat i kota który ma 7mscy. No i męża. Mieszkamy w swoim domu, mamy nie całą 30tkę.. jakie problemy? zamiennik dziecka? już miałam synka, kiedy kupiliśmy sukę. Nigdy więcej dzieci nie chciałam. Że niby nie mamy dobrych relacji z innymi ludźmi? średnio 4x na tydz ktoś poprostu wpada (nie liczę rodziny) phi. głupoty

Gość gość
Tu na pewno nie chodzi o wszystkich właścicieli, bo wielu jest normalnych, tylko o tych właśnie, którzy -jak ktoś napisał wyżej- zbyt uczłowieczają zwierzęta i ze zwykłego zwierzęcia czynią nie wiadomo co. Przyznam, że znam właśnie kilka osób, które nie mają znajomych, nie radzą sobie w relacjach międzyludzkich etc. a właśnie z psa czynią sobie jakiegoś przyjaciela, ale nie w sensie metaforycznym, tylko dosłownym (np. rozmawiają z nim i twierdzą, że ludzie są gorsi i nie warto się z nimi zadawać, bo nikt nie zrozumie i nie pokocha ich tak jak pies i inne bzdury) Autorka ma rację, ale zbyt upraszcza i uogólnia.