Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znacie przypadki,że kobieta do 4 lub 5 miesiąca nie wiedziała o ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Jeśli znacie to piszcie ,bo bardzo mnie to interesuje.Czytałam wczoraj o takiej kobiecie i nie mogę wyobrazić sobie jak to się stało,że do szóstego miesiąca nie nie podejrzewała.

Gość gość
Kolezanki mama dowiedziala sie w 5 miesiącu o ciąży. To byla jej trzecia ciąża . Miala regularnie krawawienie w czasie w ktorym powinien byc okres. Troche przytyła ale nie wygladala jak w ciąży.

Gość gość
Ja byłam z taką pannicą na sali po porodzie. Miała jakieś 15-18 lat, taka niepociumana patologia:/

Gość gość
Moja koleżanka tak miała. Miała krwawienia regularne. Dopiero w 5 miesiącu brzuszek zaczął jej sie wydawać lekko za okrągły i zrobiła test.

Gość gość
Moja mama zorientowała się,że jest w ciąży z moją siostrą gdy poczuła ruchy w piątym miesiącu.

Gość gość
moja znajoma dowiedziała sie w szpitalu w 20 tyg. Była po 40tce miała niergularne krwawienia. BYła chora , potrzebowała antbiotyku szkodliwego dla ciaży i zrobili jej test. To była jej czwarta ciaża;-)

Gość gość
A czy takie krwawienie w ciąży przypomina miesiączkę czy raczej plamienie?

Gość gość
Ja znam taki przypadek ze babka nie wiedziala ze jest w ciazy byla gruba caly czas, poszla do kibla na dwojke a tu zamiast tego dzieciaka urodzila:D

Gość gość
hahahaaaa ,dobre:)

Gość gość
Ja znam.Nawet dwa. Moja koleżanka.Poszła do ginekologa na wypalenie nadżerki a dowiedziała się że jest w !!!! 7 !!! mc!!!. szok.Zaszła 5 mies po pierwszym porodzie. Drugi to dziewczyna kuzyna. W 5 mc się dowiedziała.Ale oni młodzi byli.Mieli po 17 lat.

Gość gość
ja sama tak mialam, przy trzecim dziecku, przy pierwszym stosowalismy leczenie na nieplodnosc, o drugie dziecko czekalismy 4lata a z trzecim zaszlam majac implant antykoncepcyjny:-) przy implacie nie mialam krwawien wiec nic nie podejrzewalam do 5miesiaca

Gość gość
moja mama tak miala gdy byla w ciazy z moim bratem(3 dziecko) Zorientowala sie,ze jest w ciazy gdy ruchy poczula byl to chyba 5 miesiac,a do 7 miesiaca normalnie regularnie krwawila.

Gość gość
Ta moja koleżanka co miała krwawienia i się po brzuchu zorientowała miała bardziej takie regularne plamienia niż miesiączki, ale u niej było to normalne. Wcześniej straciła wysoka ciążę i od tamtej pory zamiast miesiączek miała plamienia.

Gość gość
ja tak miałam ,dowiedziałam sie poczatkiem 5 mc,dobrze że nie paliłam i nie piłam ,tylko sportu uprawiałam dużo. Zawsze miałam nieregularne miesiączki i byłam troche przy kości,więc zupełnie się nie zorientowałam. Krwawienie takie bardziej jak plamienie, wtedy mnie to nie zastanawiało bo nie planowałam ciąży , brałam tabletki ! ale dziecko urodziło się zdrowiutkie ,teraz ma 9 lat ,kochana jest :-)

Gość gość
dokładnie ! cos mi zaczęło "burczeć" w brzuchu a to moja córcia sie wierciła , mama mi mówiła że moge miec cyste na jajniku jak mam mi brzuch napęczniał więc poszłam do gina a tam zd***** "płód rozwija się prawidłowo ,nie ma powodu do niepokoju"

Gość gość
Jedne się nie starają i nie wiedzą w ogóle o ciąży,a drugie na siłę doszukują się objawów a ciąży brak:)

Gość gość
jak ja byłam potwierdzić ciążę( przypadkową) ,przede mną akurat była dość młoda dziewczyna. Za chwilę poproszono jej chłopaka i słychać było jego krzyk 20 tydzień?! Też dopiero się dowiedzieli. Ale jak potem patrzyłam, to pod tuniką zarysowywał się brzuch bo była bardzo szczupła, wydaje mi się,że niektóre osoby po prostu nie chcą wiedzieć.

Gość gość
No właśnie,osoby przy kości mogą nie wiedzieć jesli maja plamienia,ale osoby szczupłe chyba powinny się zorientować?Czy nie?

Gość gość
Oł maj gad:O jak to możliwe,że przez tyle miesięcy nie ma żadnych objawów?W ogóle samopoczucie się nie zmienia?

Gość gość
Ogladacie czasami program pt" ciaza z zaskoczenia"? Tam to dopiero sa przypadki Na TLC chyba jest

Gość gość
Ale tam zazwyczaj są spaślaki więc nawet nie zauważają w tym sadle brzucha ciążowego:)

Gość gość
Moja ciotka zorientowała się jak poczuła ruchy dziecka. Brała tabletki krwawiła i zawsze była spora z niej kobitka

Gość gość
to ja co się dowiedziałam w 5 tym mc , nie nie czułam sie zle , w ogóle ciążę i poród zniosłam dobrze ,gorzej było z buntem dwulatka :D I nie byłam jakaś mega spasiona ,mam po prostu mocną budowe ,ważyłam koło 70 kg przy 174 cm

Gość gość
Heh moja kumpelka tak miała rzuciła fajki jeździła na rowerze no ale więcej Jadła cycki jej urosły i troszkę brzuch zrobiła kilka testów i nic pózniej poszła do lekarza a sie okazało ze ma koniec 5 miesiąca

Gość gość
u nas laska zaszla jakos zaraz po poprzedniej ciazy. byla w ok 5 msc. zaczela rodzic w samochodzie i tak sie dowiedziala.

Gość gość
17:33,serio?

Gość gość
ok miały krwawienia, ale to nie jest takie krwawieniem jak przy @ tylko bardziej skąpe, a co z objawami ciąży jak? bolesność piersi, ściemnienie obwódki, pojawienie się żyłek na piersiach, i brzuchu ( może jak kobiet jest grubsza to na brzuchu żyłki są mniej widoczne) a senność, nudności, wymiotów może nie być, trzeba być naprawdę slepym żeby przeoczyć takie rzeczy

Gość gość
a przede wszystkim bark śluzu płodnego, kobieta która zna swój organizm nie przeoczy ciązy

Gość gość
Ja rzadko miewam śluz płodny,więc to żaden objaw.