Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paniJustyna

Ból spojenia łonowego 38 tydz

Polecane posty

Gość paniJustyna

Pierwsza ciąża Do tej pory czułam się dobrze. Od 2 tygodni boli mnie bardzo spojenie łonowe jak obracać się na bok lub wstaje z.łóżka i krzesła.Bolą też uda i tylek.W piątek mam kontrolę rano u ginekologa.To powiem jej.Co robić? Czy to normalne? Czy jakieś zagrożenie jest dla dziecka lub dla mnie?

Gość paniJustyna
Naprawdę nikt nie wie czy to normalne? Martwię się a może nie potrzebnie:(

Gość gość
Bóle spojenia łonowego to norma, ciesz się, że dopadły Cię tak późno:) Nie jest to nic groźnego, a rozejście spojenia łonowego (o którym można poczytać w necie szukając informacji o tym bólu) zdarza się bardzo rzadko i boli tak, że nie jest się w stanie wstać z łóżka. Tak więc jeśli Cię tylko boli, ale chodzić możesz to się nie martw;)

Gość gość
Popieram post powyżej. Ja też tak miałam w ostatnich tygodniach i wszystko było ok. To normalne

Gość gość
też tak miała w ostatnich tygodniach, spokojnie :) szybkiego i pozytywnego rozwiązania :)

Gość gość
Ja też miałam ale ja nie zdecydowałam się na poród naturalny bo bałam się że się rozejdzie a to ponoć 6tygodni w łóżku rekonwalescencja. Zdecydowałam się na cc

Gość gość
Mnie bolało od ok 20 tc, czasami silniej niż rana po porodzie i cięciu a urodziłam w 42

Gość gość
Ból spójenia jest normalny i nie oznacza roześcia, lepiej zresztą 6tygodni rekonwalescencji po roześciu niż np. po cc problemy dziecka z oddychaniem czy u matki zrosty, które mogą odezwać się po latach i np.,spowodować niedrożność jelit-zapalenie otrzewnej (przykład z rodziny) i śmierć.

Ja tez tak mialam. Strasznie mnie nieraz bolalo jak za dlugo stalam albo chodzilam wlasnie pod koniec ciazy. Po prostu cialo dzwiga i jest juz tym zmeczone. Wiecej odpoczywaj.