Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to normalne nawiązywanie relacji?

Polecane posty

Gość gość

Zawsze mam tak, że nowo poznani ludzie na początku mnie ani ziebią ani grzeją-sa mi obojętni. I dopiero w zależności czy spotka mnie coś dobrego albo złego z ich strony to albo ich lubie albo nienawidzę/nieznoszę. To normalne?Takie czarno-białe.

Gość gość
Dodam, że jestem osobą, która musi mieć wszystko zaplanowane od A do Z. Nie może zdarzyć się nic niespodziewanego, bo to psuje mój rytm dnia lub życia w zależności od sytuacji. Takie niespodziewane sytuacje powodują duży stres u mnie i doprowadzają do nerwicy. Jestem taka, że jak mam wstać o 5 to wstaję i nie marudzę, jestem trochę jak zaprojektowany robot. Czy to ma wpływ na sposób traktowania ludzi?

Trochę trudno może Ci być w relacjach z innymi, a im z Tobą. Sorry, to nie złośliwe. Ale wiem z doświadczenia, że takie osoby często się wkurzają, bo ktoś coś mniej lub bardziej ważnego zrobił inaczej niż się spodziewali lub chcieli i robią się problemy. Relacje wiążą się z tym, że druga osoba coś wnosi swojego, czasami robi jakiś "bałagan".

Gość gość
No tak, ale to podejście do ludzi, że najpierw jest zimne, a potem dopiero przeradza się albo w cieplą relację albo wręcz odwrotnie (w zależnosci jak kto się zachowa)?

Kwestia charakteru-jedni mają tak jak Ty. Inni udają na wejściu, póki się nie zrażą. Inni z kolei mają dystans, póki się nie przekonają do kogoś. Nie doszukiwałabym się w tym czegoś nienormalnego.