Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie i proszę o szybką odpowiedz. Wczoraj zaczęłam pracę ale jestem w ciąży 2 miesiąc czy za miesiąc mogę iść spokojnie na zwolnienie ciążowe czy zus się nie czepi?

Gość gość
moja opinia - jestes leniem i cwaniara

Gość gość
ps. podam Twoj id do zus :) Nic dziwneho ze zus nie ma kasy na emerytury jak szerzy sie takie zlodziejstwo

Gość gość
dobrze że ma państwo pieniadze na to żeby sponsorować Irak żeby brać do kieszeni i żeby każdy polityk srał pieniędzmi!! P******i ludzie

Gość gość
zacznij od siebie a nie usprawiedliwiaj swojego zlodziejstwa innymi

Po macierzyńskim nie masz już czego szukać w tej firmie :) i bardzo dobrze. Po co poszłaś do pracy żeby zaraz iść na zwolnienie tym bardziej ze wiedziała o ciąży? A pracodawca ma teraz prawo stwierdzić że go oszukałas

Gość gość
ciezarne to lenie a ci co maja lewe L4 to obywatele pierws klasa! ooo tak!;)

I sciemniajace ciężarne i obywatele na lewych L4 to po prostu oszuści i takie jest moje zdanie. Gdybym była pracodawca to takie osoby nie miałyby powrotu do firmy

Gość gość
az musze was wysmiac moja sytuacja wyglada tak ze po 7 latach pracy moj pracodawca zwolnil mnie bo zaszlam w ciaze wiec nie macie prawa mowic ze jestem leniem albo zlodziejem po tylu latach nalezy mi sie to zeby cos miec i nie zostac z dzieckiem na lodzie placilam im tyle lat wiec maja obowiazek zeby teraz mi pomoc a moj nowy pracodawca zna moja sytuacje idioci!!

Dokladnie oszustwo na dodatek tak oczywiste ze az wstyd. Mam taka znajoma wiecznie lewe l4 niby dzialalnosc gospodarcza prowadzi specjalnie ja zalozyla zeby po chyba 3 miesiacach placenia najwyzszej skladki isc a l4 i miec jak najwyzsze swiadczenia. Powinni sie wizasc za takie mamuski zlodziejki.

Gość gość
Zus się pewnie czepi, ale jesli to normalna praca to nic nie da. Ale inna sprawa to jakim cudem poprzedni pracodawca cię zwolnił?

Gość gość
chory kraj,chore przepisy jedno jest ważne-niech kobiety rodzą dzieci,bo to panstwo nie bedzie mialo obywateli ino dogorywających staruchów i kobiety powinny miec zapewnione do tego warunki,a nie ze muszą kombinować ile sie da,zzeby miec z czego zyc i dziecko wychowac jakie w tym panstwie sa pensje?jakie swiadczenia? wszystko głodowe...

Byc moze dlatego wszystko jest glodowe bo ludzie biora nieslusznie swiadczenia? W uk czy niemczech jest dobry socjal ale tam nikt nie choruje na ciaze i to nie jest jakies wow tylko normalna sytuacja ze ciezarna pracuje.

Gość gość
Jakie glodowe pensje?? Poczytajcie inne tematy. Wszystkich mezowie zarabiaja po 10 tys i wiecej :). PS. Polskie podejscie - nalezy mi sie!!! Ja pracuje 18 lat i w ciazy pracowalam prawie do samego konca. Leniwe cwaniaki. Wstyd

wkurza mnie takie zachwanie kobiet - przez to pozniej pracodawcy nie chca przyjmowac kobiet do pracy, wola facetow bo oni zaraz nie pojda na macierzynski. a co do Twojego pytania - na pewno ZUS bedzie kontrolowal. A czy mozesz isc na zwolnienie zalezy jaka masz umowe