Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziutka20009

mąż niańczy dorosłego syna

Polecane posty

Gość ziutka20009

Mój mąż ma dorosłego syna z pierwszego małżeństwa.Na początku go lubiłam ale jak poznałam go bliżej okazało sie że jest całkiem inny.Przeprowadziłam sie z dziećmi (też z pierwszego małżeństwa) do mojego męża i zaczęły się problemy. Jego syn to narkoman, nawet nie wiem kiedy wciągnął mojego starszego syna w swoje środowisko a potem w narkotyki. Syn z normalnego ,ambitnego chlopaka w ciągu roku stał sie na tyle nieokiełznany i uzalezniony ze oby go ratowac musiałam wystapic do sądu o przymusowe leczenie. Udało sie, po 9 miesiącach terapii w systemie zamkniętym moje dziecko wyszło na prosta, uczy się w liceum dla dorosłych (w tym roku skończy 18 lat), ma dodatkową prace i z tej strony wszystko jestok. Problemem jest juz dorosły syn mojego męza 19 latek.Nadal ćpa, nie uczy się , oczekuje ze moj mąz załatwi mu pracę, traktuje nas jak bankomat. Mąz ma fimę budowlana i pracuje za granica. Zabiera swojego syna do pracy ale od tego czasu nasze relacje si ebardzo pogorszyly. Jak sa razem w pracy to moj maz prawie nie dzwoni do domu, nie interesuje si enami, jest oschly kiedy ze mna rozmawia.Wkurza mnie ze pozwala swojemu doroslemu przeciez synowi na korzystanie ze swojego telefonu bez ograniczen, oczywiscie na nasz koszt. Nie mamy swojej prywatnosci, nie wiem kiedy moge napisac do meza czulego albo nawet pikantnego smsa:) bo nie wiem kto akurat ma w reku jego telefon. Moj maz nie widzi w tym problemu, oczywiscie koszty dojazdu i powrotu do pracy ponosi moj maz , mimo ze synus zarabia naprawde duzo jak na chlopaka w jego wieku. Moj maz na slubie z pierwsza zona przyjal nazwisko zony, wiec jak bralismy slub to ta pierwsza zona zabronila mu żebym ja przyjela jego nazwisko, poparł ja syn.Mąz zrobil jak chcieli, ja w sumie nie oponowalam za bardzo bo w tamtym okresie bylo mi to obojetne.Nie wiedzialam ze potem chcac zalatwic cos w urzedzie albo upowaznicv meza do dobioru dziecka z przedszkola bede musiala wyjasniac dlaczego maz ma inne niz ja nazwisko.Maz obiecal ze wroci do swojego nazwiska rodowego i wtedy ja bede mogla to nazwisko miec, ale wciaz odklada ta decyzje twierdzac ze sa inne wazniejsze sprawy. Dziecka mniec nie chce boo jak twierdzi chce zyc ale moim zdaniem zazdrosc jego syna gra tu wieksza role bo jak syn sie dowiedzial ze bierzemy slub to zareagowal agresja...malo mnie nie pobil. Oczekiwalam ze moj maz zalagodzi sprawe ale zalagodzil to w ten sposob ze napisal mu ze zeni si eze mna dla pieniedzy(dobrze zrarbiam tez za granica). Na dzien dzisiejszy sprawa wyglada tak,ze nie mamy swojego prywatnego kawlka bo moj maz wszystko co robirobi z mysla o swoim doroslym synu, bierze go do pracy zeby w Polsce nie ćpał itd.Po czesci go rozumiem, chcialam im pomoc, zaproponowalam terapie ale to bylo wczesniej, odmowili. Po tym jak moje dziecko musialo trafic na odwyk, moje relacjie z synem meza bardzo sie pogorszyly.Mimo to nie chcialam aby przestal uczestniczyc w zyciu naszej rodziny bo w koncu to syn mojego meza. Chcialam zeby poszedl sie leczyc.Niestety nie poszedl. Sytuacja jest dla mnie trudna bo wlasciwie wszystko co robie robie pod swojego meza, a przeciez tez mam swoje plany, marzenia i chcialabym przede wszystkim abysmy byli wszyscy normalna rodzina a w tej chwili to jest podzial na ja i moje dzieci, oraz moj maz i jego syn. Matka tego syna powiedziala mi ze moj maz bierze ich syna do pracy bo jej jest to na reke bo ona ma z nim klopoty i nie chce go w domu. Dodam jeszcze ze moj maz rozwiodl sie z piersza zona poniewaz on pracowal za granica a ona trwonila jego pieniadze z kochankiem.Dzieckiem sie nie zajmowala.Chcialabym zeby to jakos wszystko mialo rece i nogi bo teraz to jest jeden wielki haos.czy wogole jest szansa zeby ten konflikt zażegnać/.

Gość gość
haos? to patologia! zyjecie w patologii i mozecie miec nawet milion euro na koncie. chora rodzina. cpuny.