Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

córka na zapalenie ucha dostała TYLKO KROPELKI

Polecane posty

Gość gość

ma 10 mcy, byliśmy wczoraj u lekarza ( gorączka 39, katara, osłabiona) okazało się , że ma zapalenie ucha . Dostała czopki na gorączkę, spray od kataru coś na ból gardła oraz krople do uszu otinum . W nocy gorączka skoczyła do prawie 40 stopni więc przestraszyłam się dzwonię na ostry dużur i tam doktorka stwierdziła co to za lekarz ze nawet nie dał antybiotyków ze krople to tylko uśmierzą ból i nie wyleczą! - ręce mi opadły bo nie wiem komu wierzyć iść do kogoś innego po antybiotyk? W ulotce pisze, że są to krople na zapalenie ucha ! Córka dzisiaj już nie ma gorączki , czuje się lepiej i takie pytanie do DOŚWIADCZONYCH MAM KTÓRE PRZERABIAŁY zapalenie ucha - czy olać rady szpitalnej doktorki czy jednak domagać się antybiotyku?

Gość gość
Nam się udało ze dwa razy wyjść z zapalenia ucha używając tylko kropelek. Raz było to właśnie Otinum a raz krople z antybiotykiem.

Gość gość
przy zapaleniu bez goraczki mozma sobie leczyc kroplami ale przy takiej goraczce antybiotyk jest niezbedny bo moze dojśc do ogólnoustrojowego zapalenia lub uszkodzenia słuchu przez niedoleczone zapalenie

Gość gość
Kurde zaufaj lekarzpwi! Nie laduj w dzecko antubiotykow!

Gość gość
apropo ostrych dyżurów zdarzyło mi się mieć wątpliwą przyjemność-i być dwa razy. Tam nie ma pediatrów :) co do gorączki-dostała czopki, podajesz?

Gość gość
Moja córka ( co prawda 3-latka) na zapalenie ucha dostała antybiotyk i to w zastrzykach. Na gorączkę też czopki no i krople tez dostala . Ale podstawa byl antybiotyk.Dziwne,ze taki maluch nie dostal antybiotyku!

Gość gość
Nie kazdy lekarz idzie na łatwiznę i dziecku antybiotyk podaje. No ale jak się chce mieć dziecko z glowy to zastrzyk w tylek i po robocie.

Gość gość
Ale zapalenie ucha może być też wirusowe to jaki wy antybiotyk chcecie podawać na wirusa? To raz. Dwa. Jak dziecko ma zapalenie ucha to powinnaś iść z dzieckiem do laryngologa, do pediatry tylko po skierowanie.

Gość gość
Nie sądzę żeby lekarz mojej 3latce bez powodu zastrzyki dał,bo on od tego bardzo stroni. Czasami antybiootyk jest konieczny i tyle,przeciez nie zgodzilam sie na serie zastrzykow dla przyjemności,wiedząc jak moja córcia to przezywa.Mus to mus!

Gość gość
Moja pediatra, jesli ma jakiekoliwek podejrzenie, ze dziecko ma zapalenie ucha, daje skierowanie do laryngologa! Nugdy sama w ciemno nie da antybiotyku na zapalenie ucha, to powinien zrobic specjalista, chyba ze pediatra ma tez specjalizację z laryngologii!

Zapalenie ucha równie dobrze może leczyć pediatra.Tak samo jak i większość chorób wieku dziecięcego. Współczuję pediatrów którzy tylko rozdają skierowania

Generalnie antybiotyki podaje się na bakterie. Jeśli zapalenie jest wirusowe, antybiotyk nie jest potrzebny. My Ci nie powiemy, co dolega Twojemu dziecku. Co do ostrych dyżurów-tam faktycznie nie zawsze jest specjalista.

Gość Migea
Nie zawsze antybiotyk jest konieczny, jesli zapalenie nie zeszło jeszcze do ucha środkowego lub stan zapalny nie jest bardzo zaawansowany to leki które zostały przepisane Twojemu dziecku wystarczają. Nie wiem co dokładnie dostałas na gorączkę ale jeśli to był ibuprofen to działa on przeciwzapalnie, my mieliśmy Milifen na gorączkę i kropelki do uszu. Milifen to taki tańszy odpowiednik nurofenu ale dział równie skutecznie i udało się wyjść z zapalenia ucha bez antybiotyku. Może i u was bedzie podobnie ale obserwuj dziecko i reaguj jeśli nie bedzie poprawy.

Gość gość
Tu autorka, byliśmy dzisiaj na kontroli u pediatry obyło się bez antybiotykow, ucho zdrowe :) tylko mmnie niepotrzebnie babka na ostrym dyżurze nastraszyla wrrr