Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Język hiszpański warto się uczyć

Polecane posty

Gość gość

Hej, w mojej okolicy organizują bezpłatny kurs języka hiszpańskiego i tak się zastanawiam, czy by się nie zapisać. Jak sądzicie, czy jest zapotrzebowanie na osoby znające ten język?

Gość gość
jak masz duże cycki studentko to warto, klienci lubią hiszpański czyli fiut między cyckami studentki

Gość gość
Człowieku, ogarnij się! Zadaję kulturalnie pytanie, a ty oczywiście od razu musisz się popisać. Czy na tym forum nie można uzyskać normalnej odpowiedzi?

Gość gość
Dużo osób teraz zna hiszpański. Bardziej opłacają się języki skandynawskie i słowiańskie(z wyjątkiem rosyjskiego), bo hiszpański podobnie jak niemiecki, rosyjski, francuski, czy włoski są oklepane.

Gość gość
tu autorka, czy po hiszpańsku można w Meksyku mówić?

Gość gość
Angielskiego zapomniałam dopisać, ale to chyba oczywiste, bo angielski to już w ogóle wszyscy znają :P

Gość gość
Jasne,jak najbardziej,przecież językiem hiszpańskim mówi 1/4 świata-w całej Ameryce Południowej sie dogadasz... jak za darmo to się ucz:) też się uczyłam,skończyłam na poziomie podstawowym,nie jest ciężki:)

Gość gość
W Meksyku jak najbardziej tak, praktycznie cała Ameryka Środkowa i Południowa(z wyjątkiem Brazylii) to hiszpański.

Gość gość
tu autorka, a czy faceci Meksykanie lubią seks z Polkami? poważnie pytam

O seksie nie wiem, choc byłam w Meksyku- ludzie mili i sympatyczni, otwarci. Warto siè uczyc hiszpanskiego, jèzyk wpadający w ucho, nietrudny do nauczenia, składnia podobna do jèz. polskiego.

Gość gość
Dzięki za odpowiedź. :) Powiem Ci, że średnio mnie ten język kręci, wolę właśnie języki słowiańskie z czeskim na czele, ale skoro to za darmo to może warto?

Gość gość
Ci od Meksyku to podszywy; autorka dopiero co wróciła na kompa. :)

Gość gość
Wg mnie warto.. I to bardzo. Ja uczyłam się w Villablanca i po zakończonym kursie o wiele szybciej udało mi się znaleźć pracę , niż wczesniej. Więc nie tylko angielski, ale również hiszpański ma znaczenie.

Gość polla2
Wiesz co to zależy od tego czy taki język przyda Ci się w pracy czy na wakacjach. Mozesz wybrać się na kurs np z szkoły http://www.lincoln.edu.pl/ i dopiero zaplanować wakacje np na Dominikanie, gdzie Hiszpański jest tym głównym językiem. Ja bym się skusiła na naukę, nigdy nie wiadomo co nas spotka w przyszłości.