Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćZmieszanaMama

Druga ciaza a likwidacja zakładu pracy

Polecane posty

Gość gośćZmieszanaMama

Jestem obecnie na rocznym macierzyńskim, planowaliśmy z mężem dwójkę dzieci z mała różnica wieku i wszystko sie dobrze układało, mieliśmy sie zacząć starać i jakbym zaszła w ciąże to przeszlabym pod koniec macierzyńskiego na zwolnienie, odchowam dwójkę na raz a potem pełna para wrócę do pracy - tak sobie pomyślałam a tu zonk, była u mnie koleżanka i powiedziała ze szef zamyka firmę czyli wychodzi chyba na to ze po macierzyńskim zostanę z niczym? Może któraś z mam wie jak to jest? Zachodząc w druga ciąże będe miała jakieś świadczenia czy zostanę po prostu bezrobotna?

Gość gość
Mam identyczny problem!!! Chetnie tez sie dowiem jak to wyglada.

Gość gość
Mam rozumieć że od początku planowałaś ciążę zagrożoną? Cóż... Peszek

Gość gość
Jeśli w trakcie ciąży będąc na l-4 pociągniesz ponad 33 dni wskoczysz w zasiłek i jesli nawet szef zamknie firmę a ty nadal będziesz ciagnęła nieprzerwanie to l-4 to przejmie cię zus i dopóki będziesz na l-4 będziesz dostawała zasiłek w tej samej wysokości jak bys pracowała

Gość gośćZmieszanaMama
Nie, nie planowałam, jakbym od razu zaszła w ciąże tak jak za 1 razem to na koniec macierzyńskiego bym była w 6 msc ale nie o tym jest temat tylko o tym czy bedą mi sie należeć świadczenia

Gość gość
Oj nie wiem, czy będą świadczenia. Bo nie ma firmy, nie ma posady, to jakim cudem ma być l4 od pracy, której nie ma?

Gość gość
Zorientuj się w urzędzie pracy, bo zasiłek dla bezrobotnych chyba będzie przysługiwał, bez względu czy jest ciąża, czy też nie. Dopytaj się jak to jest z zasiłkiem, kiedy zaszłabyś w tym czasie lub trochę wcześniej w ciążę.

Gość gość
a to sorki myslałam że nosi się z zamiarem i zdążysz jeszcze z tym l-4 zanim szef zamknie firme definitywnie. No w takim wypadku to raczej nic cie się nie nalezy jedynie zasiłek dla bezrobotnej z Urzędu Pracy.

Gość gośćZmieszanaMama
I mi sie tak wydaje ze nic sie nie będzie należeć :( i będzieli musieli odłożyć decyzje o drugim dziecku na bliżej nieokreślone kiedyś albo nigdy bo potrzebujemy mojej pensji i będe musiała szukać pracy a firma w ktorej pracowałam wydawała sie pewna, mała ale na rynku od 10 lat a ja w niej od 8.