Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulalinna0024

problem z facetem chudzina i nie chce jeść

Polecane posty

Gość paulalinna0024

Mój K. Zawsze był szczuplutki Jesteśmy razem prawie dwa lata i od piczątku pamiętam że był chudy alew normie. Notmalnie i z apetytem jadł co podałam. Jednak od pewnego czasu jest tragedia. Mój mężczyzna praktycznie nie zjada normalnego posiłku. Pytam czy nie smakuje, tłumaczę że to nie problem , że chętnie ugotuję coś innego. Odpowiedzi dostaję w stylu: bardzo dobre, ale nie jestem głodny. Podłubie trochę w talerzu i zostawia. Widać że na mieście też nic sobie nie zje bo coraz chudszy. Dzisiaj gdy byłam w łazience, wszedł do mnie bo zostawił zegarek a mnie coś natchnęło i mówie mu żeby wszedł na wagę. Nie chciał i prawie była awantura ale wszedł To mnie poraziło. Normalnie masakra, 54 kilo przy jego 180 cm. Zrobiłam mi jazdę że ma zacząć normalnie jeść i iść do lekarza bo coś jest ostro nie tak. On się spienił że wymyślam problemy i noc mi nie jest i poszedł do pracy. Przy obiedzie znowu to samo. Nie wyttzymałam i była awantura. Teraz on siedzi przed tv a ja przy kompie. Nie wiem co robić. Krzyczeć, drapać, bić? Może dzwonić do jego mamy? Nie wiem co dalej. Jestem załamana a tak bardzo go kocham...

Gość gość
Moze chce byc proana :D

Gość gość
54 przy takim wzroście u faceta to poważna niedowaga. Może ma jakieś problemy zdrowotne i to poważne! Albo stresy i brak apetytu, ale w ten sposób się wykończy. W tej sytuacji chyba bym faktycznie mamusię zaalarmowała, jeśli nic innego rezultatu nie przyniesie, a na pewno "za łeb" bym do laboratorium podstawowe badania krwi zrobić wzięła.

Gość paulalinna024
Jak mam go zaciągnąć do lekarza, jak on sie zapiera że nie. Umówię wizytę a on i tak nie pójdzie. Normalnie masakra jakaś. Nie chcę straszyć go mamą ale to jedyna osoba której zawsze słuchał. Sama już nie wiem. To jeszcze młody facet, ma 27 lat.

Gość gość
ja bym powiedział, że waga nie ma tutaj aż takiego znaczenia. Ja ważę około 75 kg przy wzroście 183 i niby powinienem być dużo grubszy od twojego faceta, a wyglądam przeraźliwie chudo, zwłaszcza w krótkim rękawku.

Gość gość
gościu Z 21.15 no cudów nie ma, facet przy takim wzroście musi wyglądać jak żywa reklama oświęcimia, ja jestem kobietą i przy wzroście 168 mam 54kg i jestem szczupła

Gość paulalinna024a
Ale po nim widać że jest coraz chudszy i coraz słabszy. Strasznie osłabł i to po prostu widać. Dzieje się z nim coś niedobrego, a ja nie wiem co.

Gość gość
Może ma jakiś problem w pracy, albo coś mu dolega. Powinien iść na podstawowe badania. Poza tym jak ktoś już zasugerował, że może faktycznie ćpa. Namów go na test na obecność narkotyków. Jeżeli nie ma nic do ukrycia, to go zrobi.

aj tam, zaraz ćpa- pewnie już tak się zapętlił w tym niejedzeniu, że głodu nie czuje. Jest takie program na bbc lifestyle puszyści kontra szczupli i tam wciąż pokazują takich niejadków. Oni nawet nie zdają sobie sprawy w jakim położeniu się znajdują i trzeba im uświadamiać, że muszą zacząć jeść normalnie.

Gość oscarek29
niech zacznie uprawiać jakiś sport np. niech troche pobiega i zmieni diete kurczak tuńczyk z puszki i przytyje ja mam tyle samo wzrostu i moja waga wynosi 64 kg i też jestem mega chudy :P ale w sumie nie przejmuje się tym bo chyba dzięki temu w wieku 30 lat dosyć młodo wyglądam no i ja jem naprawdę dużo więc zlewam to :P a może twój chłopak ma tasiemca ?

Gość gość
Gdyby miał tasiemca, to jadłby na potęgę, a autorka pisze, że w ogóle nie je. Chociaż inne pasożyty nie są wykluczone.

Gość oscarek29
no ze mnie też sie śmieją że chudy jestem ale wszyscy mi dają wagę ok 73-74kg mimo, że mam 64 ale ja nie mam prawie grama tłuszczu...sam już nie wiem czy sie przejmować tym czy olać, ale 54 kg to naprawdę przesada...

Gość gość
Dobrze nie jest, COŚ trzeba zrobić!

Gość paulalinna024
On był wcześniej chudy ale jadł normalnie i miał siłę. Najgorsze że nie mogę do miego dotrzeć. Zdecydowałam że dzwonie teraz do jego mamy. To za daleko zaszło, a on jest uparty jak osioł. Może teściówka coś poradzi.

Gość gość
" gość dziś gościu Z 21.15 no cudów nie ma, facet przy takim wzroście musi wyglądać jak żywa reklama oświęcimia, ja jestem kobietą i przy wzroście 168 mam 54kg i jestem szczupła " Otóż nie do końca. Ja znam gości, którzy ważą mniej ode mnie, a wyglądają na grubszych.

Gość gość
no to juz na bank coś ćpa, testy kup

Gość paulalinna0024
może i macie rację ostatnio na stole był jakiś dziwny biały proszek jak weszłam to szybko go posprzątał co to może być ?

Gość paulalinna024
O 21:41 to jakiś podszyw. Z erekcją nie ma problemów ale siła i kondycja strasznie mu spadła. Rozmawiałam z jego mamą. Mówiła że kiedyś też nie chciał jeść i moco schudnął. Ale wtedy miał 11lat i gdy inne sposoby zawiodły, to po prostu dała mu kilka razy lańsko i wszystko wróciło do normy. A co ja mam teraz zrobić? Przecież nie dam lania dorosłemu facetowi. Teściowa ma przyjechać jutro na wieczór. Może razem go zmusimy do czegokolwiek.

Gość gość
a MOŻE TO ANOREKSJA? Koniecznie trzeba zrobić badania, przynajmiej te podstawowe: morfologia, ob, Transaminazy...

Gość gość
lec w te pedy zrobic sobie tedty na hiv !! To co opisujesz u faceta to jedno z ostatnich stadiow hiva!!

Przeczytałam Twój wątek ze 2 godz. temu, i myslałam sporo na ten temat. 1.anemia 2.rak, guz 3.narkotyki Myslè, ze twój facet wie, ze cos sie z nim dzieje, ale myslał, ze TY sie nie zorientujesz. Wypiera problem , sprawè, warcząc, fukając, i udając obrazonego. Jesli z powodu choroby- to strach. Jesli z powodu narkotyków- to probuje cie zmylic. Pomoc tesciowej niezbèdna-sama nie dasz rady.

Gość gość
Mój tato też zaczął strasznie chudnąć i słabnąć. Nie chciał za nic iść do lekarza, awanturował się ze mną i mamą że nic mu nie jest. Któregoś wieczoru popił mocno z kolegami i gdy wrócił do do mu to po pijanemu wygadał się mamie żw u lekaża to on był i robił badania, że ma raka i zostało mi max pół roku życia. Mama następnego dnia cudem zaciągnęła go do innego lekarza porobili badania i wyszło że faktycznie to rak ale nadająct się do operacji. Nie wiem jak mama zmusiła tatę by zgodził się na operację ale od tego wydarzenia minęły już trzy lata a tato czuje się dobrze i w wynikach badań nie ma śladu raczyska. W tym przypadku może być podobnie więc nie odpuszczaj i walcz o niego. Nie wstydź się prosić o pomoc teściową. To przecież jej syn. Trzymaj się życzę powodzenia. Najgorsze że większość mężczyzn jest głupio uparta jak osły i krzywdzą tym nie tylko siebie ale i najbliższe osoby.

Witam. Pracuje w telewizji i szukam par do programu, w których kobieta ma problem z nadmiernym odchudzaniem, utratą wagi lub anoreksją. Zainteresowane osoby, oraz osoby znające takie pary, bardzo proszę o kontakt: qbagolab@gmail.com Pozdrawiam.