Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powrót na studia po urlopie zdrowotnym

Polecane posty

Gość gość

To głupie, że już na pierwszym roku musiałam skorzystać z możliwości urlopu zdrowotnego, ale tak się złożyło... Część przedmiotów mam zaliczonych, inne nie. Zwyczajnie zdrowie mnie zwaliło z nóg i poległam w sesji(zamiast na egzaminach to ja w szpitalu), więc mimo zaliczonych kolokwiów jak wiadomo muszę powtarzać niektóre przedmioty. W drugim semestrze nie chodziłam już w cale więc z nową grupą będę zupełnie normalnie chodzić na zajęcia. Boję się tylko tego jak będą traktować mnie inni. Były osoby które powtarzały rok, strasznie odizolowani od grupy. Z jednej strony myślę sobie, że ja tam mam studia skończyć a nie z ludźmi się integrować ale jakoś tak przykro gdy jest się zupełnie samemu. Pomyślą pewnie, że jestem głupia i za kasę powtarzam rok. Z drugiej strony nie chce też tłumaczyć dlaczego powtarzam. Studia miały być fajnym okresem tymczasem zapowiada się wielka masakra. Już w tamtym roku miałam przekichane i znalazł się dureń który mi dokuczał, bo był zbyt tępy by zrozumieć, że jestem chora. Niestety kiedyś na studiach pojawiali się tylko ludzie trzymający poziom i kulturę a teraz jest jak jest. Nie wiem jak możecie to skomentować, musiałam chyba sobie gdzieś ponarzekać.

Gość gość
*wcale, przepraszam nie wiem skąd wsadziłam tam spację

Gość gość
na co chorowałaś kotku?

Gość gość
inni beda cie traktowac tak jak: 1.im na to pozwolisz (asertywnsc) 2.jak sobie sama zapracujesz 3.i jak ich na to stac (bezrefleksyjny duren najprawdopodobniej pozostanie bezrefleksyjnym durniem ale to z toba nie ma nic wspolnego) koniec problemu

Gość gość
Czy to ważne? Mam trochę wyrzuty sumienia. Uważam, że powinnam dać radę i zaliczyć egzaminy w sesji co dało by mi całkiem wolny pierwszy semestr. Zabrakło mi sił i nawet już nie prosiłam o przedłużenie sesji które dało by się załatwić tylko poszłam na ten głupi urlop. Wiedziałam, że o drugim semestrze nie ma mowy.

Gość gość
Dokładnie mam problemy z asertywnością. Gdybym była osobą asertywną nawet nie założyłabym takiego tematu. Jestem natomiast bardzo uległa a gdy już wszyscy wejdą mi na głowę eksploduję. Jeżeli będę im pomagać(mam przecież wszystkie notatki) to może nawet mnie polubią i guzik ich będzie obchodzić to, że powtarzam rok. Nie wiem, mam bałagan w głowie. Lepiej pójdę się przewietrzyć i coś powtórzyć.