Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorkategopostu

dziewczyny,zaryzykowalybyscie zwiazek z przyjacielem

Polecane posty

Gość autorkategopostu

Szukam malej porady,ale tez chcialam poprstu zwierzyc sie komus. Jestem w 3͵5 letnim zwiazku. Moj facey nie szczegolnie opowiada o plamach na przyszlosc, i generalnie przez ostatno okres od maja, srednio nam sie uklada: ja mieszkam sama, on niechetnie mi pomaga wcztmkolwiek,sam jest juz dorosly mieszka z rodzicami...nie chodzi mi o to zeby przedstawic go w ciembym swietle ale pewne rzeczy zaczely mnie bardzo razic,np: brak celu do osiagniecia. Gdy juz nim bylam poznalam na atudiach kolege. Ja generalnie mam duzo woecej kolegow niz kolezanek. I znam go jiz od 3 lat. Zawsze myslam o nim jak o koledze, z czasem jak o przyjacielu zw wzgeldu na to ze moglismy oboje na siebie liczyc, i pomagalismy sobie. Ten kolega ma juz 30 lat,i zaczal myslec o rodzinie.nasze wspolne kolezanki (3)sa mlodsze od niego, bo maja ok21-24 lata,i kiedys mi powiedzial ze do niego startuja ale on je zawsze delikatnie informowal ze nie sa w go typie. Jakis czasu temu odnowil kontakt z dziewcyna ktora poznal na dyskotece i wiem ze maja za soba 1 randke,jutro spotykaja sie znowu. I wlasnie. Niegdy nie patrzylam na niego jak ma gaceta tylko jak dobrego kumpla, a tu poczulam jakas pustke..zastanawiam sie czy jest zwiazana poprstu z tym ze jest na drodze by ulozyc sobie zycie,miec rodzine a w moim zwiazku uklada sie srednio i zacselam go postrzegac jako material na fajnego faveta dla siebie? Nie chce bysccie mnie zrozumialy zle bo sama nie widze jak to wyglada,w zwiazku srednio a ja szukam faceta w przyjacielu. Zaryzykowalybyscie taka znajomosc dajac mu do zrozumienia ze zalezy wam na nim ? Nasze wszystkie kolezanki ktore mu o tym mowily odsulal z kwitkiem...Na dodatek on chce zebym byla swiadkiem na jego slubie. Moge stracic go jako przyjaciela,znajomego i zepsuc wszustko,zostac wysmiana przez moje uczucia... a on moze poczuc sie oszulany,bo byl pewien ze jest dla mbie tylko kolega... Co o tym myslicie,..? Nie chce rozmaiwac o tym ze znajomymi, wole by mie wiedzieli...

Gość gość
ten temat powinny przeczytać wszystkie osoby które wierzą w przyjaźń damsko-męską prędzej czy później coś zaiskrzy z którejś strony a ty autorko najpierw uporządkuj sprawy ze swoim obecnym chłopakiem. Najłatwiej jest zostawić gościa a brać się za kolejnego.

Gość gość
szukasz zapchajdziury po nieudanym związku i jeszcze na to miejsce chcesz wstawić "przyjaciela"? Suka z ciebie, nie sądzisz?

Gość gość
Nie qiem czu suka to odpowiednie slowo,od jakiegos czasu nam sie porostu nie uklada. Nie czuje sie ..jak kiedys. On czesto naduzywa alkoholu,osttanio kochalismy sie z miesiac temu..

Gość gość
no to się z nim rozstań, ale nie szukaj faceta od razu i nie wykorzystuj czyichś szczerych uczuć

A ja nie mam takiej radykalnej oceny. Moja kuzynka np. miała kolegę, z czasem naprawdę przyjaciela. W międzyczasie związała się z pewnym facetem. Byli razem kilka lat. W pewnym momencie zaczęło się między nimi psuć. Natomiast mój wujek potem opowiadał, że w rozmowach nieraz wspominała, że chciałaby, aby jej facet to w takiej, to w innej sytuacji postępował tak jak tamten... kumpel. Jak się rozstała z facetem, po pewnym czasie okazało się, że ów kumpel od dawna się w niej kochał, tylko nie chciał się wcinać, bo była w związku. Ona też odkryła w sobie uczucie do niego i teraz są kilka lat po Ślubie. Nie szukam analogii, ale chcę powiedzieć, że różnie bywa. Czasami warto ratować bieżący związek, a czasami lepiej się zaangażować w coś nowego np. z przyjacielem. Oby rozwiązać to w sposób uczciwy wobec wszystkich zainteresowanych, bez zdrad, boków, chamstwa.

Gość autorkategopost
Zaczynam sie zle czuc w t zwiazku od dluzszego czasu wczoraj np. przyjechal do mnoe dal prezent ,jakis czas temu mialam urodziny, i rzucil: nawet mi nie mow ile to kosztowalo.... albo skosil mi trawe i zapytalam czy jutro tez noglby mi pomoc wrzucic drzewo do piwnicy, bo nie zacznie nieslugo wilgotniec, a on mi mow ze juz ni pomogl a jutro ma dzien dla siebie... Mam wrazenie ze zostalam sama sobie.... Mamy jechac na impreze w sobote i mowie ze nie wiem jak sie ze znajomymi jeszcze dogadamy a on mi mowi ze on przyjedzie do mnie pksem( jakis czas temi zauwazylam ze ma problemz % i chce sie zabezpieczyc zeby autem jechal ktos inny wtedy pn bedzie mogl sie napic...

Gość gość
Ja jestem w związku z przyjacielem. Od 5 lat. Od dwóch jesteśmy małżeństwem, a od pół roku mamy synka:) przyjaźń damsko męska nie istnieje.