Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abczz

Alimenty.

Polecane posty

Gość abczz

O jaką wysokość alimentów mogę się starać na 1,5 roczne dziecko? Ja studiuje, ojciec dziecka zarabia ok 2500-3000zl/mc. Nie jestesmy po slubie.

Gość gość
a ile wydajesz na dziecko?

Gość abczz
ok 100 na pieluchy 200 jedzenie + ubrania, zabawki? moze jakies 400-500zl/mc i ta kwote powinnam podziellic na 2?

Gość gość
Serio chcesz jakoes 250 zl??? Wyciagnij od k***siarza najwiecej ile sie da! Zlamal ci zycie i ty masz jeszcze do tego doplacac??

Gość gość
dla mnie to chore że na małe dzieci matki wywalaczają alimenty wysokosci 600-900 zł. Na co one tą kasę wydają??? dalczego sądy zasądzają tak duże alimenty??? Małe dziecko powinno otrzymywac max 300 zł alimentów

Gość gość
aha zlamasie to bierz do siebie dziecko i utrzymaj je za te 300 zl

Gość abczz
Nikt mi życia nie złamał... z ojcem dziecka mi się po prostu nie ułożyło ale to nie znaczy że teraz mamy sobie do gardeł skakać. Nie wiem jaka jest 'optymalna' kwota, stąd moje pytanie.

Gość gość1990
Jedna normalna przynajmniej, niestety większość kobiet to chcą takich alimentów co nie tylko dziecko mają utrzymać a i jeszcze taką paniusie.

Gość gość
Gosc1990, moze pomysl zlamasie ze jak kobieta zostaje sama z dzieckiem to nie ma mozliwosci isc do pracy. No chba ze zatrudni opiekunle, ktora kosztuje

Gość gość
taka - jak ty okreslasz paniusia- w czasie gdy ty zarywasz nowa d**e zmienia pieluchy waszemu dziecku wiec jak zamienicie sie rolami pogadamy i na ten temat

Gość gość1990
A jak obydwoje rodzice są i obydwoje pracują to znajduje się czas, pieniądze na opiekunkę, czy też pomocna rodzina. A jak baba sama zostaje to już nic nie ma i tylko siedzieć 24/7 przy dzieciaku i pasożytować na facecie? Alimenty są na dzieciaka, a nie na pasożyta.

Gość gość
1. Matka ma obowiązek łożyć na utrzymanie dziecka. 2. Ojciec ma obowiązek zajmować się dzieckiem. 3. Alimenty mają pokrywać koszty utrzymania dziecka i ich wysokość powinna wzrastać odwrotnie proporcjonalnie do czasu jaki ojciec poświęca dziecku (im więcej czasu tym mniej pieniędzy).

Gość gość
dokładnie z tymi alimentami nie jest jednak taka prosta w rozstrzygnięciu sprawa, myślę, że w dużej mierze liczy się indywidualne podejście tutaj. No i skuteczność adwokata, jeśli to konieczne, u mnie niestety jednak było, tu korzystałam - www.adwokatfhfwarszawa.pl - pomoc ogromna, zwłaszcza,że to były dość stresujące sytuacje dla mnie.

Gość gość
u mnie spora pomoc była ze strony adwokata własnie, ja sama nie jestem tak dobrze poinformowana co do prawa ;/ tu korzystałam http://www.kancelaria-mrozek.pl/ - mega skuteczny adwokat w chorzowie, bardzo pomocna osoba.