Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elfka_88

Dom ze stodoły.

Polecane posty

Gość Elfka_88

Witam.. chciałabym opisywać tutaj postępu naszych prac. Adoptowaliśmy stodołe, aby była miejscem zamieszkania :) Zrobiliśmy pierwszą wylewkę, postawiliśmy ścianki, dwa kominy. Teraz będziemy robić garaż :) Co by na zimę nie zmarzły nasze autka ;) Jeśli będzie jakieś zainteresowanie tematem będę również wrzucała fotki.

Gość gość
buahahahaaaaa jeszcze się tak nie uśmiałam dobry żart,dobry.piątka

Gość gość
A ile pokoi będzie dla krów i świnek ?

Gość gość
a z czego się smiejesz? zobacz sobie w google, ze ludzie robia takie cuda. I my też postanowilismy.

Gość Elfka_88
Heh... jak zwykle moglam sie spodziewac.. dzieciakow tutaj w wiekszosci po 20pare lat. Chyba to nie odpowiednie forum na normalne rozmowy. Pozdrawiam

Gość gość
Ja mam mieszkanie z przerobionego garażu, mieszkamy fajnie już 10 lat

Gość gość
Nie wiem gdzie mieszkasz autorko ale uper sprawa :-) Jedno co dodam to uważnie zaplanujcie ogrzewanie w całej "stodole". Dobrze jest ocieplić wylaną cementem podłogę (również w garażu). My tak zrobilliśmy dla siebie i dla autka :-) Chętnie bym obejrzała postępy. Pozdrawiam :-)

Gość gość
teraz to różne alternatywy można w tym zakresie robić, i czemu nie, skoro są możliwości. Moi znajomi planują w przyszłości mieć dom modułowy z połączonych kontenerów biurowych tego typu - www.garazyki.pl/kontener-magazynowo-biurowy-szczegoly-198.html i też jak na wizualizacjach widziałam - fajna rzecz. Też czekam na foty!

Gość polonistkaaaaaaaa
adoptowaliście?

Gość polonistkaaaaaaaa
rozumiem adAptację. AdOptować można dziecko a nie stodołę.

Gość gość
oj tam dziewczyna się pomyliła ale mój przykłąd fajny podoba mi się taka nietypowa wizja domu!

Gość gość
Pooglądałam trochę zdjęć żeby wiedzieć jak to potem mniej więcej wygląda i stwierdzam że jest super. A z jakimi kosztami trzeba się liczyć?

Gość gość
adaptacja często przewyższa koszty budowy nowego, ale warto dla tego klimatu szczegółnie lubie antresole ale wiąże się to z dużymi kosztami ogrzewania ja mam w planie postawić wiatrową trubine poziomą, i z jej mocą ogzewać wodę i dom ale mieszkam nad morzem i tutaj są warunki do takiego rozwiązania. Natomiast można wybudować nowy dom o prostej konstrukcji i zrobić drewnianą elewację na kształt stodoły, która kojarzy mi się z trzymaniem siana i drewnem lub wykorzystać mury starej obory i to już kojarzy mi się z murowanym budynkiem.

Gość gość
adaptacje stodoły robi się w Anglii bo tam sa solidne budowle z kamienia i nie można budować jak sie chce bo wszystko musi harmonizować z otoczeniem nie to co w polsce, budują co chcą, z materiału jakiego chcą , u mojej teściowej na jednej ulicy każdy dom inny , kolory - różowy, seledynowy, beżowy, żółty, niebieski totalne bezguście

Gość gość
no z tą pstrokacizną w polsce mogę się zgodzić natomiast adaptacja stodoły w warunkach polskich a angielskich trochę się różni a nawet trochę więcej, inny klimat.

Gość gość
Ktos wspominał o domu modułowym z kontenerów i bardzo mnie ten pomysł zainteresował - czy takie kontenery http://aproservice.com/ bedą sie nadawać do tego?