Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość absolwentkaaa

Proszę o radę finansową dla absolwenta

Polecane posty

Gość absolwentkaaa

Sytuacja wygląda tak: Skończyłam studia, mam oszczędności, które pozwolą mi przeżyć ok. 6mcy bez pracy i pracę, w której zarabiam ok. 2 tys miesięcznie. I tyle. Ani domu, ani mieszkania, ani samochodu - nic. Co robić w takiej sytuacji? Wynajęcie własnego mieszkania zjadałoby całe dochody na bieżąco, kupno mieszkania na kredyt? A może schować dumę i wprowadzić się na rok do rodziców a w tym czasie zbierać pieniądze na własne?

Gość absolwentkaaa
a czemu nie do rodziców? w końcu to Twoi rodzice, nie ma nic złego w tym, że troche u nich pomieszkasz :)

Gość absolwentkaaa
Niby nic złego w tym nie ma, ale z doświadczenia już wiem, że nie jest to dobre rozwiązanie. I ja i oni zdążyliśmy przyzwyczaić się do wolności. Nikt wcześniej nie przewidywał takiego scenariusza - mój pokój został przeremontowany na gościnny. No i dodać należy, że jak jestem w domu na więcej niż tydzień to zaczynamy sobie działać na nerwy... PS. Jak odpowiadasz z takim samym nickiem to wygląda jakbym sama z sobą rozmawiała :P

Gość absolwentkaaa
Nie do końca Cię rozumiem, bo ja choć mam już męża to mieszkamy razem z rodzicami i mi się to podoba, specjalnie zbudowaliśmy większy dom... No ale skoro Tobie to nie odpowiada, to trudno, ale taki np. rok to nie wieczność i możesz się przemęczyć PS. Sorry, ale ja lubię sobie ustawiać taki sam nick jak ma autor tematu :P