Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak karmiłyście piersią czy butelką?

Polecane posty

Gość gość

i jak długo udało wam się karmić piersią? czy wspomagałyście się butlą? jaka butla się u was sprawdziła? i którą metodę uważacie za lepszą, wygodniejszą?

Gość gość
Skończ już!Milion tu takich tematów a ta zaklada nowy:O

Gość Nikuś690
ja karmiałam piersią prawie 2 lata, a przez pół roku przez nakładki

Gość gość
Piersią 8 miesięcy. Było mi tak wygodniej niż butelką. Przez całą ciążę mowilam ze tylko butla i karmić piersią nie będę. Jak synek sie urodzil to w szpitalu zaczęłam karmic cyckiem i tak zostalo. Przekonalam sie że tak mi porostu wygodniej. Mialam mleko w idealnej temperaturze zawsze gotowe do podania :-) zwłaszcza w nocy to bylo zbawienie :-) ale jak ktoś woli karmic butlą to ok. Nie moja decyzja. Kazda matka powinna decydować sama co jest dla niej i dla dziecka lepsze. Bezsensu męczyć sie z karmieniem piersią jak komuś to nie pasuje. Jak to mówią :szczesliwa matka to szczęśliwe dziecko.

Gość edith_a
ja karmilam i piersia i butelka, piersia zdecydowanie wygodniej i szybciej, bez zbednego sciagania i w ogole, ale wiadomo, ze nie zawsze jest rozowo, bo zdarzaja sa nawaly, zastoje, zapalenia i trzeba sobie jakos radzic... bywa tez ze trzeba nagle wyjsc, a dziecko nakarmione byc musi i wtedy przydaje sie laktator i butla, u nas sprawdzil sie avent natural, dzieki niej maly nie odzwyczail sie od cyca, bo musial wlozyc troche wysilku w ssanie, wiec podobnie jak przy piersi

Gość gość
Karmię piersią. Tak jest wygodniej. Mam nadzieję karmić do dwóch lat.

Gość gość
piersia karmie ciagle , moj syn ma juz 9 lat :) ani razu nie byl chory piers jest super suuuuuper

Gość gość
Dla mnie wygodniejsza butelka i tak karmilam

Gość gość
co matka, to inna opinia, jak widzisz ;) ja karmiłam trochę piersią, ale nie czułam się przy tym zbyt dobrze, synek bardzo gryzł mi sutki, wiecznie popękane, pokrwawione, osłonki niby pomagały, chroniły, ale mały kiepsko przez nie jadł :/ w końcu przeszliśmy na butlę i obydwoje jesteśmy zadowoleni, mały zdrowy i najedzony, a ja wreszcie nieobolała, przez pierwsze 6 miesięcy ściągałam pokarm laktatorem i podawałam butlą, sprawdził się avent i już przy nim trwały tylko zmieniając smoczki, na takie z większym przepływem :) i ten system się sprawdzał, potem zaczęłam wprowadzać mm i bardziej stałe pokarmy, bo mówią, że pokarm mamy jest najlepszy właśnie do 6 miesiąca życia.

Gość gość
do roku tylko piersią, dla mnie było to praktyczne i wygodne.

Gość gość
Piersią i butelką naprzemian, najpierw moje odciągane mleko. Potem musiałam karmic butelką mm bo brałam silne leki i jak mała miala 8 miesicy to przestała wogole chciec mleko z butli(tzn piej raz koło 5 rano)

Gość gość
Ja karmię piersią, bez wspomagania się mm. Syn ma 21 msc. Planuję karmić pokarmić jeszcze na pewno 3 msc., może troszkę dłużej, zobaczę.

A ja karmiłam piersiowym z butli. Młoda urodziła się jako wcześniak, w inkubatorze pokochała butlę, ale z moim mlekiem, bo mm nie tolerowała. Długo walczyłam, żeby nauczyć ją cycka, ale nie wyszło. Udało się za to karmić z butli moim prawie 2 miesiące. Jestem z tego dumna, bo kosztowało mnie to dużo siły- częste ściagnie, długie karmienie i mąż tylko w weekendy. Przeszłam 4 laktatory, żeby pobudzić i utrzymac laktację, w poszukiwaniu tego, który ułatwi mi zycie. Skończyło się na elektrycznym (przy tak częstym ściaganiu tlyko elektryczny) LOVI prolactis, a można go przerobić na ręczny. Był super pod wieloma względami.

Gość wifigdańsk
piersią,mala ma rok i 8