Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biala_czekolada

Macie w rodzinie lub wśród znajomych lekarzy?

Polecane posty

Gość biala_czekolada

Mam pytanie, ile godzin dziennie pracują? Czy to prawda, że lekarz nie ma prawie wcale czasu dla rodziny i jest ciągle zapracowany? Jest to zawód, któremu poświęca się cale życie? Jak to jest w praktyce?

Gość gość
mam niby, ale nie wiem dokładnie no z tego co pamiętam z opowieści to do 30 jest najgorzej a w tym czasie zarobki nie sa genialne. potem to juz zależy, czy masz pare dyzurów w przychodni +parę h prywatnej praktyki, czy na pełen etat pracujesz w szpitalu a wtedy i nocki, i nagle wezwania, przedłużone operacje

Gość biala_czekolada
up

Gość gość
oczywiście, że nie mają czasu, bo jak mieć, kiedy od 8 do 16 jest w przychodni, potem idzie na 4h do poradni, a potem bierze nocny dyżur (za który - sam nocny - ma 6tys.)

Gość gość
mam siostre lekarza, pracuje od 7 do 15:35 w szpitalu, 80 km od miejsca swojego zamieszkania, po szpitalu 4-5 razy w tygodniu przychodnia do 18-19 w innych miejscowosciach niz praca i miejsce zamieszaknia, jak nie ma przychodni to bierze dyzury 24 h, wyciaga ok 15 tysiecy miesiecznie. ma meza i dziecko 2letnie, z domu wychodzi o 6 rano wraca o 20 lub wcale jak ma dyzur 24 h. kasy ma jak lodu ale ja bym tak zyc nie chciala, dziecko matki nie zna, placze gdy ma z nia zostac, z mezem tragedia, i tylko kasa, kasa, kasa.