Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lucy1981

Spedycja szuka pracowników, no właśnie...

Polecane posty

Gość Lucy1981

Dzień dobry. Piszę do Pań w takiej nietypowej sprawie. Otóż założyłam ostatnio biznes, wiadomo- lepiej na swoim. Biznesem jest spedycja. Powiedzcie mi drogie Panie co by musiało być w ofercie pracy, jakie stanowisko, warunki oraz wynagrodzenie, aby chciało się tam pracować? Jak każdy przedsiębiorca jestem nastawiona na zysk, ale chciałabym zrobić to w miłej atmosferze. Szukam więc pomysłów jak zbudować zgodny, przyjazny zespół. Dodam, że zaczynam zupełnie od zera. Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za wszystkie złote myśli.

Gość gość
Prowadzilam transport spedycje na ue. Na szczescie juz to jest za mna. Ja prowadzilam do 3.5 t. Na wieksze trzeba lic. Ile teraz kosztuje licenzja na spedycje?

Gość gość
No i gieldy dostalas odrazu? kiedys firma musiala istniec pol roku aby dali te najlepsze gieldy..

Gość Lucy1981
Czy jak napiszę w wymaganiach prawo jazdy BCDE, 2 języki obce, znajomośc komputera, dyspozycyjność 24 h i pensja 1700 brutto to będzie dobrze? :)

Gość gość
dyspozycyjność 24h i pensja minimalna? nikt się nie zgłosi; lepiej zamiatać ulice od 7 do 15 a później luzik, kasa ta sama, odpowiedzialność żadna

Gość Lucy1981
Ktoś oczywiście się pode mnie podszył. Mam już licencję. Mogę ruszać ze wszystkim. Problem polega na tym, że chciałabym zbudować silny zespół, a widzę, że część osób jest albo słabo zmotywowana, albo nastawiona na oszustwa. Dlatego też ciężko jest mi znaleźć jakikolwiek złoty środek. Co do licencji, nie powiem Ci na ten moment co ile dokładnie kosztowało, ale póki co zainwestowałam ponad 10 000 zł.

Zaczerniam się aby nie było przykrości. Na ten moment wg mnie, albo co ja jestem w stanie zaoferować: telefon, laptopa, stabilne zatrudnienie, umowa o pracę bądź cywilna (wszystko zależy czy ktoś wierzy w ZUS), stała pensja plus dodatek prowizyjny od udanych transakcji w wysokości 20-30 % frachtu. Co Panie o tym myślicie?

Gość gość
Ja mialam spedytorke starzystke do kieszeni dawalam jej 20 proc.od frachtu.

Gość gość
A gdzie ta firma, w jakim miescie? Co wymagasz od pracownia? Dopierp co skonczylam studia i nie moge znalezc pracy, a jak juz cos jest to za 1200zl...

Gość gość
ale jakich ty pracowników szukasz ? kierowców czy kogo ?

Gość gość
lkipny ten twój biznesik jak nie masz znajomości to zapomnij o dobrych zleceniach auta każdy może sobie kupić a na giełdach klikać to żadna sztuka.

Gość gość
Skonczylam m.in. administracje. Moj drugi kierunek i tak nie ma znaczenia w tym przypadku ;-)

Gość gość
Autorko powiedz mi czym zajmuje się pracownik spedycji i jakie należy spełnić wymogi aby dostać pracę?

Może i w tym momencie lipny, ale ja przynajmniej chcę się rozwijać i próbować. Żółć, którą na mnie wylałaś, zachowaj dla innych, chociażby takich jak Ty- co to się boją próbować. Do obowiązków spedytora należeć będą: monitorowanie zleceń transportowych, realizacja i obsługa przewozów, pozyskiwanie oraz rozwój kontaktów z klientami, a co za tym idzie sporządzanie ofert handlowych, doradztwo i wsparcie klienta, dbanie o terminowość oraz jakość usług, optymalizacja kosztów, kształtowanie dobrego wizerunku firmy, raporty. To tak w skrócie :)

Natomiast co do wymagań to wg mnie powinno to być: bardzo dobra organizacja, umiejętności negocjacyjne, znajomość dokumentów dot. transportu, chodzi tu o różne konwencje, etc., kreatywność, przynajmniej jeden język obcy w stopniu komunikatywnym, dyspozycyjność, MS Office opanowany, topografia Europy, ew. kierunku w jakim transport by się odbywał i przede wszystkim otwarta głowa i zapał do pracy, bo nawet osoby z najlepszymi kwalifikacjami gdy są leniwe nie będą się nadawać. W każdą pracę trzeba się zaangażować, dlatego ważne jest żeby robić to co się lubi, żeby lubić wyzwania.

Gość gość
Jezyki.spedytor musi znac minimum niemecki,angielski.pamietaj o tym

Gość gość
1500 podstawa plus 20 procent od frachtu

Gość gość
skup się na początku na wysoko wykwalifikowanych pracownikach, by Twoja firma szybko się rozwijała, konkurencja na rynku jest duża, jest wiele dobrych firm spedycyjnych np. http://www.wemhoff.pl/

Gość gość
ja moge sie wypowiedziec jedynie jako klientka. Mialam okazje korzystac z uslug firmy http://www.net-cargo.pl/ (transport kontenerow) i dla nich klient jest najwazniejszy, mila obsluga, doradza ktora forma transportu bedzie najlepsza...

Gość gość
w Anglii spedytor zarabia 65 tys funtów rocznie!!!

Gość grzegorzz
i sprawdza ci sie ten service media? ja keidys szukalem przez gratke i inne serwisy ale jakies miernoty sie zgłaszały... chyba po prostu nie bede szukac spedytora samodzielnie tylko zatrudnie firme i nie bede sie martwil ze jakis głab mi znow problemow narobi

Gość gryczana10
Skoro szukasz pracowników to może dodaj ogłoszenie na giełdzie transportowej? Np. tutaj http://teleroute.pl/ Myślę, że szybko w ten sposób kogoś znajdziesz, na pewno szybciej niż na forum dla kobiet he he :) Mój kuzyn jest kierowcą i obecnie szuka pracy jakbyś podał namiary na siebie to bym mu je przekazała.

Gość gość
Jeśli mogę cos doradzic to zdecydowanie polecałbym ci zakupic dla swoich pracownikow cbradia albo radiotelefony z http://www.azstudio.com.pl/ Jakis czas temu wprowadziłem taki sposób komunikacji do mojej firmy i musze przyznac ze niesamowicie usprawilo to przeplyw informacji

Gość gość
Jeżdże już prawie trzy lata i teraz kumpel otworzył biznesik więc szukam kogoś na podwójną, a cykl do dogadania, wystarczy po prostu jakoś to ustawić żeby każdemy pasowało . Polecam Blau - Speed

Gość gość
Mój mąż pracuję w Blau-Speed, więc jak ktoś szuka dobrej pracy to polecam tego pracodawcę ;)