Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

normalne?

Polecane posty

Gość gość

Mam prawie 30 lat, wszystko ładnie grzecznie. Świetne oceny w szkole, studia, nawet dobra praca. Ale nigdy nie miałem dziewczyny, nie uprawiałem seksu. Poza tym mieszkam nadal z rodzicami w dwupokojowym mieszkaniu w bloku. Czy to normalne? Pytam poważnie, bo zaczynam mieć wątpliwości.

Gość gość
Normalne czy nie, żyj tak jak Ci się podoba.

Gość gość
ale ja nie mówię, że mi się to jakoś specjalnie podoba. Tak po prostu wyszło.

Gość gość
nie wiem czy często. Mam już prawie 30 lat, a nie 20. Zaczyna mi to zwyczajnie ciążyć.

Gość gość
Samo wyszło? To znaczy że znasz tylko jedną stronę życia, poznaj też drugą. Postaraj się zmienić coś w sobie, moze styl ubierania, wychodź na imprezy, może zaczniesz odkrywać w sobie cechy których wcześniej nie widziałeś i zaczniesz rozkwitać?

Gość gość
to tak łatwo powiedzieć. Ja mam prawie 30 lat, nawet nie miałbym z kimś wyjść, bo tego nigdy nie robiłem. Przez tyle lat utrwaliły mi się takie nawyki, że teraz nie jest łatwo to zmienić. Najgorsze, że teraz zaczyna mnie wszystko drażnić, rodzice też. Choć to nie oni są przecież winni tego, że tak jest.

Gość gość
"samo wyszło" SAMO? k***a ludzie cale zycie podejmujecie decyzje i ponosicie ich konsekwencje. Ty podejmowałeś takie działania (lub zaniechanie) które doprowadziło do takiego stanu rzeczy, jesli ci to nie odpowiada jesteś jedyną osobą które może to zmienić.

Gość gość
A sam wyjść nie możesz? Jeśli nie zaczniesz się starać i nie weźmiesz ostro za siebie, to nie zmienisz nic.

Gość gość
sam wychodzę, oczywiście. Choćby na zakupy do sklepów, czy tak po prostu, żeby się przejść po lesie.

Gość gość
Miałem na myśli wychodzenie do ludzi. Kluby, puby, zabawy.

Gość gość
Prowo. Mieszkasz bloku i chodzisz do lasu?

Gość gość
ja mam faceta, który ma 30 lat i ciągle mieszka z rodzicami. Ile bym dała żeby zmienił myślenie na Twoje i wreszcie odciął pępowinę

Gość gość
a to w takie miejsca nie chodzę. Tak szczerze mówiąc to nigdy nie miałem takich potrzeb.

Gość gość
na moje? Ja przecież nadal mieszkam z rodzicami. tak mieszkam w bloku i chodzę do lasu, który jest raptem 5 minut drogi od mojego bloku, co w tym dziwnego?

Gość gość
przynajmniej wiesz, że to nie jest normalne i pora na zmiany. Według mojego tak jest ok.

Gość gość
Pracujesz?

Gość gość
no ale od tego do zmiany to jeszcze daleka droga...

Gość gość
tak pracuję, ale raczej z tych zarobków to nie kupię sobie mieszkania:) Wiem, mogę wziąć kredyt.

Gość gość
przynajmniej chcesz, więc myślę że będziesz próbował. Mój nawet nie bardzo chce

Gość gość
a może na siłownie się zapisz

Gość gość
Nie musisz kupować, możesz wynająć. Pomieszkaj w wynajętym i poznasz czy nadajesz się do samodzielnego mieszkania i życia.

Gość gość
wynajmowanie zupełnie się nie opłaca. Za głupią kawalerkę musiałbym zapłacić conajmniej 1000 zł, ledwo starczyłoby mi na jedzenie:). To trochę taka wegetacja.

Gość gość
Tu nie chodzi o opłaca czy nie, tylko poznanie siebie samego. Masz 30 lat, nigdzie nie wychodzić, kawalerka na kilka miesięcy i samodzielne życie to test. Nadal myślę że ten temat to prowokacja

Gość gość
to nie jest prowokacja. No ale co, mam tak siedzieć w tej kawalerce sam.?To chyba zwariować można. Z rodzicami to chociaż mam się do kogo odezwać.

Gość gość
1) Włóż rękę w spodnie i zobacz czy są tam jaja czy cipka 2) jeśli cipka to pomiń dalsze punkty 3) załóżmy że masz jaja. Wynajmij kawalerkę na kilka miesięcy i żyj samodzielnie 4) Ubierz się lepiej. Nie wiem jak teraz się ubierasz ale sadze że kiepsko 5) po pracy od razu do klubów, pubów i zabawy. Tańcz, pij, baw się, ładuj baterie 6) Bądź śmielszy i podrywaj kobiety. Sama żadna do Ciebie nie przyjdzie z majtkami w zebach

Gość gość
ale to w końcu jak jest? chcesz zmian czy nie chcesz? ktoś Ci coś podpowiada z ty zaraz szukasz wymówek, najlepiej gdyby podstawić pod nos

Gość gość
może dlatego nie chodzę po klubach i pubach, że po prostu nie lubię alkoholu. Taka jest prawda.

Gość gość
To zacznij. Przestaję się tu udzielać bo autor zachowuje sie jak stara panna dziewica z zadatkami na księżniczkę.