Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moge byc w ciąży ?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam głupie pytanie, ale musze zapytać bo nie daje mi to spokoju, może ktoś się na tym zna, więc w tamtym miesiącu nie miałam normalnego okresu tylko taką dziwną brązowawą wydzieline, kilka dni lub tygodni po tym spotkałam się z moim chlopakiem no i robilismy sobie nawzajem "dobrze", próbowaliśmy również anala no i penis zjechał mu troche nizej do pochwy, ale jej tylko dotknął, nie mieliśmy zabezpieczenia. Okres mam nieregularny więc nie wiem kiedy powinnam dostać, ale jezeli odliczam 28 dni to wychodzi ze tydzien temu powinnam dostac. A kilka dni temu bolały mnie nerki i jajniki ale po 1-1,5h ból minął i do teraz jest spokój.Jestem dziewicą. Czy przez takie coś mogłabym zajść w ciąże?

Gość gość
Boże jak mnie denerwują takie tematy ;/ Normalnie nie ma dnia żeby jakaś smarkula się nie pytała "czy mogę być w ciąży?" To jest po prostu straszne jaka ciemnota jest w Polsce. Naprawdę powinny być jakieś zajęcia z wychowania seksualnego w szkole ;/ Sorry, musiałam to napisać. Do autorki: W ciążę zachodzi się gdy plemniki dotrą do jajeczka. Tak się stanie gdy facet spuści się w środku w Tobie i to jeszcze w dni płodne które są ok 14 dni przed okresem. Samo dotknięcie ptaszkiem nic nie zdziała. Poza tym jak jesteś dziewicą to masz błonę dziewiczą przez którą żadne plemniki się nie przedostaną, póki jeszcze ją masz. Z seksem to lepiej poczekać, bo ciąża w młodym wieku to nie najlepszy pomysł. A jak już, to używajcie prezerwatyw. pozdr. :)

Gosc 14.25 Nie naskakuj na nia , zapomnialas jak to bylo ? I jeszcze jedno to , ze jest dziewica nie gwarantuje niezaplodnienia. Poczyraj o wygladzie blon dziewiczych , czasami to tylko strzepki delikatnek skory. Mozna ja steacic nawet przez intensywne cwiczenia. Do autorki. 1. Zgadzam sie z przedmowczynia , ze PLEMNIKI musza sie znalezc w pochwie , a ty music byc w okresie plodnym , twoja miesiaczka jest nieregularna , wiec nic na ten temat nie wiemy. 2. Po takim incydencie sa nikle szanse na zajscie w ciaze. 3. Pamietaj , ze po analu nie nalezy uprawiac stosunku dopochwowego , w jelicie sa bakterie echinacea coli , kalowe , moga powodowac wiele powaznych chorob. Anal w gumce , cipka bez gumki. Nie stresuj sie , zrob test.

Gość gość
A dlaczego taki okres mogłam mieć i ból jajników ? No i piersi mnie bolą, więc może okres na dniach dostane

Gość gość
Po pierwsze to na nią nie naskakuje, wyjaśniłam co i jak :P po drugie to Ty się aquarium ogarnij, bo jak dziewczyna jest dziewicą to w ciążę nie zajdzie, po co testy? Śmiechu warte, szkoda kasy :D przecież on jej nawet nie wsadził... bożeee...

Gość gość
Na pewno dostaniesz niedługo okres, a ból jajników może być spowodowany owulacją.

Cytuję : "Poza tym jak jesteś dziewicą to masz błonę dziewiczą przez którą żadne plemniki się nie przedostaną, póki jeszcze ją masz." koniec cytatu dobrze, że takich znawców tematu tu mamy!! inaczej kafe by padło

Gość gość z nr9
ciekawe jak sika przez tą błonę co chroni przed dostaniem plemników???

a czy ty choć raz zaglądałeś dziewczynie między nogi? gościu drogi

Zgadzam sie , ze bol mogl byc spowodowany owulacja, czasami stresujace sytuacje , a ty w takiej jestes moga powodowac przesuniecie miesiaczki o dodatkowe dni. Do gosciany 14.40 Blona dziewicza nie ma z tym nic wspolnego ( http://magicznykubeczek.pl/#/strona/kubeczek-menstruacyjny-a-dziewictwo ) , a 10 zl za test to zadne pieniadze , a ona sie uspokoi. Podaj dziewczyno adres wysle ci ten test. Tood Dziekuje za wsparcie

ja zaglądam, zgłębiam temat, zanim coś napiszę ;) szkoda, że innym wystarczy zerowy poziom wiedzy aby wypowiadać się w tonie eksperta.

Masakra , nie czytalam tego ..... Pomsta do nieba , ten to na pewno pozno tatusiem nie zostanie!!!

Gość gość z nr9
Gromowładna polecam się na przyszłość :D

Tood Tym bardziej , ze sa na ta wiedze sposobnosci Blona dziewicz nie pozwala sikac ! Szok.

oj tam zaraz pomsta ma 13 lat i chciałby tam zajrzeć, może nawet dotknąć. Czyta takie forum i się uczy. Szkoda, że na własnych błędach :)

a ty sikałaś przed stratą dziewictwa? Przecież to ogólnie znany fakt, że do (powiedzmy 17) się nie sika.

Gość gość z nr9
masakra jacy wy jesteś wszyscy drętwi ,prawdziwi eksperci z powagą na twarzy rozkminiający czy dziewczyna zaszła czy nie :O na głupie pytania są głupie odpowiedzi i tyle w temacie :D

Gość gość
Ja nie wnikam jaką błonę dziewiczą ma autorka i może ja wam coś zacytuję: "penis zjechał mu troche nizej do pochwy, ale jej tylko dotknął" a wy uważacie że może być w ciąży... wypraszam sobie zerową wiedzę, bo to chyba wy zaraz powiecie, że można się zapłodnić siadając na desce w publicznej toalecie :D haha pozdro

Niby nie ma rzeczy niemożliwych, ale ciąża w takiej sytuacji to jakiś promil prawdopodobieństwa. Poza tym zadawaj takie pytania w odpowiednim dziale czyli Antykoncepcja bo tu Cie tylko wyśmieją i namieszają w głowie.

Czy ty naprawdę uważasz, że błona dziewicza zakleja dziewczynę na stałe?

Gość gość
Nic takiego nie napisałam, że zakleja na stałe. Piszę tylko, że nawet jakby to były strzępi nawet cienkiej skóry to dotknięciem penisa nie da się zapłodnić dziewczyny... no litości. A Ty myślisz, że plemniki mają małe nóżki którymi potrafią same od wejścia do pochwy powędrować do jajowodów? :D

Gość gość
Dziewica która uprawia anal i jeszcze nie wiadomo co :D:D Pewnie paluchy też jej wkładał :D Ale dziewica :D:D

Ok. W błonie dziewiczej są otworki przez które choćby przepływa krew menstruacyjna, więc w druga stronę plemniczki też mogą się dostać. Ale autorka nie pisze czy był wytrysk i gdzie był. Samo dotknięcie penisem ciąży nie spowoduje bo wszyscy by zaciążali co pięć minut. Plemniki muszą się znaleźć w płodnym śluzie kobiecym by sobie wędrować dalej aż na spotkanie jajeczka.

Gość gość
Gromowładna i właśnie o to chodzi ;) o samo dotknięcie a one każą jej robić test...