Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oczekujemy córki wahamy się w kwestii imienia ja chcę dać Lisa a mąż Barbara

Polecane posty

Gość gość
wlasnie imiona z liera G sa takie twarde jak magda

Gość gość
magda madziara

Gość gość
Mi się Magda nie kojarzy twardo, ale jesli Tobie tak, to ok, mnie to i tak zwisa ;)

Gość gość
Barbara to brzydkie imie i ma kiepskie zdrobnienia. Baśka, Basiura, szpetne.

Gość gość
Bacha :D To imię dla prostaczek dawane przez prostaków

Gość gość
sorry, ale te imiona nie sa ladne, ja bym proponowala: Ola, Karolina, Nina, Magda, Ewa, Weronika, Zuzia, Ida, Kalina

Gość gość
Podoba mi się Marysia, podoba mi się Asia, Kasia, ale Basia to hhhmm, tutaj mam skojarzenia 'old school'. mdłe i tak jakos wioska zalatuje. Lisa tez nie powala. Na pewno znajdziecie jakies inne imie i daje sobie palec obciac ze bedzie ladniejsze o tych dwoch.

Każdemu podoba się coś innego.. Osobiście nie podobają mi się imiona "nowomodne", wszystkie Dżesiki, Andżele, Victorie, Emmy itp.. To nie nasz krąg kulturowy i dziecko będzie się czuło dziwne i wyobcowane. Barbara to piękne, staropolskie, królewskie imię, nie rozumiem co Was tak oburza. A co do wyśmiewania, to dzieci mogą wyśmiać każde imię i zwykle to nie o imię chodzi tylko o konkretne dziecko - tak jest z przezywaniem Michałów, Maćków, Basiek, Kasiek itp.. Dziwnego imienia może nie wyśmieją, ale będą patrzeć jak na odmieńca. Moja koleżanka dała dziecku na imię Kira - bez większego powodu. Współczuję małej, bo będzie się przedstawiać po 10 razy, literować i oglądać wybałuszone oczy przy każdej okazji.. Dla dziecka średnia przyjemność..

Gość gość
barbara nie jest ani staropolskim ani królewskim imieniem. staropolskie imię to np Świętopełe, Dobromiła albo Radzimir, a Barbara jest pochodzenia greckiego i oznacza barbarzyńca. To, że Barbara Radziwiłłówna miała takie imię, nie czyni go królewskim.

Gość gość
Tez baska mi sie nie podoba. Lisa bardzo ladne imie

Gość mama_z_Gotham_City
Moja suczka kochana, owczarek niemiecki długowłosy miała na imię Lisa :)

A ja muszę się wszędzie pochwalić, póki mogę, bo zaraz będzie dla Domi pora karmienia! Kochane, jakież było zaskoczenie? Miał być chłopczyk, już nawet wybraliśmy imię-Grześ, a tu niespodzianka - i mamy Dominikę! A w Ogóle to mi się niepoodoba Barbara jeśli już nie wiecie na co się zdecydować polecam Basię :) Powiedzcie mi czy Wy też doświadczyłyście takiego zaskoczenia? Z jednej strony nawet się cieszę, chociaż właściwie płeć nie ma znaczenia, ale z drugiej - rzeczy kupowaliśmy pod chłopca i teraz Domi nie ma takich dziewczęcych akcesoriów...może potem. Jak będę miała czas to będę zaglądać, pisać i podczytywać co ciekawsze wątki. Po prostu bardzo chciałam się podzielić swoim szczęściem ze światem - najlepiej całym!

Gość gość
chyba większości się nie podobają, mi też nie

Gość gość
Moja córka ma 4 latka i właśnie ma na imie Basia. Barbara, Basia, Basieńka, Baśka - w każdym wieku można inaczej na nią mówić. Ale ja akurat wybrałam to imie z innych powodów. Basia zawsze kojarzyło mi się z dobrymi osobami.

Gość gość
Ja tez mam Basie. Fajne, cieple imie.

Autorko nikomu tu nie dogodzisz.dasz Majka czy Julka to napisza ze oklepane,dasz Basia czy Tosia to jak dla starej babci,dasz dzesika czy Nicola to z za nowoczesne i wsiowe.jezeli podobaja wam sie Basia i Lisa to przeciez mozecie dac dwa.a dzieci w przedszkolu czy szkole nie sa tak okrutne same z siebie zeby siez imienia wysmiewac,one wynosza to z domu.jak matka sie wysmiewa to i one

matka, matka - jak w rodzinie się wyśmiewają...zawsze wszystkiemu matka musi być winna? a ojciec, to co?

Gość gość
Barbara kojarzy mi się z taka stara szpetną k****a :D której dni są już policzone hahaha.

Gość gość
Ja bym dala Helenka piekne imie

Gość gość
helena już lepsze Ale pomyśl o tym jak będą wołać corkę hela Nieładnie

Gość gość
Ja mam na imię Jadwiga(16), moja siostra Helena(16), a brat Bolesław(24). Od kiedy pamiętam mówiliśmy do siebie Iga, Lena, Bolo. Kiedy rodzice się rozwiedli tacie urodziło się pięcioro dzieci z inną kobietą. Antoś(9), Franek(8), Tadzik (7), Basia(6) i Stasio(6). Mama urodziła tylko dwoje dzieci nowemu mężowi. Tobiasza(7) i Nicole(6). Wiem, że większość stwoerdzi, że jesteśmy z rodziny patologicznej, ale rodzice chcieli mieć dużą rodzine bo sami byli jedynakami. Oboje są świetnymi rodzicami. Rozwiedli się dla tego, że nie umieli się pozbierać po śmierci naszego braciszka Gniewka. Zmarł 14 lat temu. Miał roczek.

Gość gość
jeśli masz ładne, nazwisko konczące się na: wicz, cka, ska to Lisa Amramowicz może być, ale jak nazywasz się Wrona, to oszczedz dziecku, bo beda sie dzieci smiac. Basia tez mi sie nie podoba, mdłe, i wsiowe potwierdzam