Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bobovita kaszka

Polecane posty

Gość gość

Witam, syn ma 4,5msc chce podać mu kaszkę bobovita mleczno-ryzowa przez butelkę . Na 150ml wody wsypac 4-5 łyżeczek ? 150ml mleka modyfikowanego bebiko i dopiero 4-5 łyżeczek ? czy może 150 ml wody dwie łyżeczki mleka i trzy kaszki ? Doradzcie jak najlepiej podać pierwszy raz i aby konsystencja była dobra do butelki (smoczek do kaszy z krzyżykiem)

Gość gość
jak dajesz kaszke taka to okolo 150 wody i 4 lyzki kaszki

Gość gość
Umiesz czutać? Kaszke mleczno-ryżową robi sie na wodzie. Nie dodajesz już mm. Do mm dodaje sie kaszke ryżową.osobiscie najpierw wolałabym dać kleik

Gość gość
Jak jest mleczno ryzowa,to juz mleka nie dajesz,tylko kaszke.tez mysle ze 4lyzeczki,dobrze rozmieszaj zeby grudek nie bylo

A wiesz, ze na opakowaniu jest napisane jak przygotować kaszkę? Najprościej dodawać po trochu aż do konsystencji jaką chcesz. I tak jak już Ci napisali, na wodzie a nie na mleku.

Gość gość
A później dziw że dziecibkwadratowe jak sie kasze na mm robi :/

Gość gość
Zrobiłam na mm ? Skąd biora sie tacy ludzie jak Ty . Zapytałam tylko nie podoba Ci sie to nie wypowiadaj sie

Gość gość
Kup kleik kukurydziany (ryzowy powoduje zaparcia) podaj do mleka które robisz dwie łyżki i daj dziecku. Po kilku razach dodaj ze 3 łyżki zresztą zobaczysz jaka konsystencja c***asuje. Później możesz dawać ryzowy kleik i zobaczysz czy nie ma zaparć dziecko. A kasze mleczno ryżowa podaj po 2-3 tyg juz z łyżki normalnie. Kleiki SA lepsze na początek bo kaszki SA słodkie owocowe dziecko się przyzwyczaił:-) moja ma 9 mies i kaszki rzadko je woli kleik 2 łyżki ryżowego 2 kukurydzianego 200 ml mm i owoc do tego