Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

K L A K I ER azrael

Dlaczego na kafe mnie ludzie nie lubią???

Polecane posty

Gość gość
A dlaczego wciąz piszesz o tej niezdanej maturze i egzaminie zawodowym?

"A dlaczego wciąz piszesz o tej niezdanej maturze i egzaminie zawodowym" x No bo jestem nieźle szurnięta i chora na głowę.

Gość gość
no ok, rozumiem, ze nie miałaś warunków , bywa ile masz lat?

Gość gość
Przepiękna powiadasz? A jak wyglądasz. Mądra czym się interesujesz? , chętnie porozmawiam na temat , którym się interesujesz

24, miałam bardzo ciężkie dzieciństwa. Na początku dzieciństwa miałam zabawki ale potem rodzicom skończyły się pieniądze i pojawiły się problemy i nienawiść w domu, całe życie będę to rozpamiętywać.

Gość gość
a to technikum skończyłaś? masz swiadectwo ukończenia szkoly?

Ukończyłam technikum o profilu technik organizacji usług gastronomicznych, nie zdałam egzaminu zawodowego, właściwie to zawód raczej nie dla mnie, nie cierpię gotować czy być kelnerką, nawet zdrowie mi na taką pracę nie pozwala.

Gość gość
A co robisz w tym momencie życia?

Gość gość
Więc inwestowanie czasu i energii na zdawanie egzaminu zawodowego po raz kolejny nie ma sensu. Zreszta rok, czy 2 lata temu zmienil się system zdawania egzaminów zawodowych. 1. Daj sobie spokój z egzaminem zawodowym.

Gość gość
Matury tez nie zdałaś, to juz wiemy. Próbowałaś potem podchodzic do matury jeszcze raz?

Gość gość
Bo chce by ktoś w końcu mnie wysłuchał, matka powie, że powinnam się uczyć ale nic nie powie na ten temat, że nie miałam warunków do nauki. x Własnie próbowałam cie wysluchac i coś doradzić, ale jesli znikasz i nie odpowiadasz na pytania, to raczej niemozliwe.

Już odpisuje, w tej chwili jadłam ciasteczka, ale dzięki, że mi dałaś znak. Z egzaminem zawodowym daje sobie spokój, bo tak czy siak jestem technikiem bo technikum skończyłam. Mam jeszcze dwa egzaminy do zaliczenia matematyka i angielski ale czy mi się uda, uczę się codziennie po 30 słówek z angola by wiedzieć jak napisać list i ogłoszenie ale co z matematyką?

Gość gość
A czym się interesujesz to możemy pogadać

Gość gość
na korepetycje nie masz kasy?

Interesuje się również polityką (może nie tylko polityką co sprawami państwa) typu: edukacja, aborcja, eutanazja, in vitro, przemoc w rodzinie, przemoc wobec zwierząt itp. A studia zdały się w mojej głowie moją obsesją.

Gość gość
od lat pracuje w szkole, 20 zł za korepetycje to fikcja godzina korków to okolo 40 zł Powiem tak. Zdawalnośc matury w ostatnich latach jest w ogóle kiepska. Zakładam, ze nauka nie idzie ci za bardzo, bo inaczej zdalabys to wszystko w pierwszym terminie. Oczywiście nie zniechęcam, zawsze mozesz probować, ale nie liczyłabym na wiele. Trudno jest samemu, po kilku latach od ukończenia szkoły przygotować się do matury. 2 wniosek- mozesz próbowac do skutku zdać maturę, ale łatwo nie będzie. Więc - co dalej? Żeby się nad tym zastanawiać, potrzebuję kilku informacji. Mieszkasz w mieście czy na wsi?

A przy okazji maturę zdawałam po raz pierwszy w 2011 roku (możność matura jest przez 5 lat) więc kiedy mogę zdawać ostatni raz w 2015 czy 2016. Potem ile bym musiała zapłacić?

Gość gość
w 2015, nie wiem ile potem sie płaci, nigdy sie tym nie interesowałam

Gość gość
oczywiście, masz rację, mój błąd to gdzie mieszkasz, w mieście czy na wsi? chodzi mi o to jakie masz mozliwości dalszego kształcenia

Gość gość
To o polityce możemy pogadać. Co sadzisz o gimnazjach i ewentualnym powrocie do ośmioklasowej szkoły podstawowej, albo innych kierunkach reform. Z którego państwa w zakresie polityki edukacyjnej Polska powinna brać przyklad

Tytuł technika polegałby na tej samej obronie co obrona licencjatu/inżyniera/magistra. Nie byłoby egzaminów zawodowych, w dodatku uważam, że powinni zlikwidować jeszcze maturę a na studia mogłyby być egzaminy wstępne.

Gość gość
Właśnie poszukałam w necie i wychodzi na to, ze jesli chcesz po 5 latach przystapic do egzaminu maturalnego, to wnosisz opłate w wysokości 100 zł, czyli normalnie jak w liceach dla dorosłycjh