Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość AleksandraJL
Ktora teraz karmi ? Moj wlasnie je, ciekawe co po jedzeniu wymyśli. Odzywajcie się w nocy podczas karmienia :)

Gość AleksandraJL
Aliszonn masz racje , antybiotyk bierze sie w ostateczności a nie profilaktycznie. Co to się dzieje z tymi lekarzami:/

Gość aska179
U nas wlasnie karmienie _;) dzis caly dzien maly grzeczny wiec ciekawe czy zaraz zasnie;)

Gość AleksandraJL
Aska- moje dziecko ladnie zasnelo po karmieniu, a Twoje? Dalo Ci pospać?????

Gość gość
Dziewczyny diswiadczona pani doktor zawsze przed podaniem antybiotyku kazala nam robic badanie crp. Prywatnie koszt ze 20zl i robi sie dwa razy żeby bylo wiadomo czy wartość rośnie czy maleje i zawsze wykupiony antybiotyk zostawał zamknięty bo okazywalo sie ze organizm sam zwalczachorove. A często te antybiotyki to jak cukierki lekarze przepisują no aż strach

Gość AleksandraJL
Aska- moje dziecko ladnie zasnelo po karmieniu, a Twoje? Dalo Ci pospać?????

Gość Anett304
U nas w nocy było nie zaciekawie młoda przy jedzeniu odstawiala cyrki, później spać nie chciała, leżała 2h na pieluche sobie patrzyła, później znów cyrk przy cycku i w końcu jakimś cudem usnela. Kurcze w nocy latalam po laktator odciagalam te 30ml szybko i biegiem do małej bo już wrzask był niesamowity, jak tak to ma wyglądać, że ona się biedna meczy i ja razem z nią to przejdziemy na mm. Wyrywa się, wrzeszczy, bo to nie jest płacz tylko wrzask drapie, ech...

Hej dziewczyny. Wczoraj wyladawalam w szpitalu. Dostałam strasznych boleści brzucha i się okazało ze mam kamienie w pęcherzyku. Bol okropny, przy nim cesarka i bol po niej to Pikus. Myślałam ze się tam wykoncze. Jeszcze w domu nie miałam z kim zostawić małej i musiałam na męża czekać aż z pracy wróci. Na szczęście mnie wypuścili z zaleceniem lekkostrawnej diety (jakbym juz takiej przy kp nie miała) i mam się zgłosić do chirurga żeby umówić się na zabieg. Z mala została moja siostra i tesciowa, dały jej dwa razy mm jak mnie nie było i całkiem ładnie jadła. Ale teraz wróciłyśmy do kp. Aliszon ja też bym się wstrzymała z antybiotykiem, spróbuj z tym mlekiem matki -asienka zavhwalala wiec może Kornelkowi przejdzie.

Gość aska179
Aleksandra teoretycznie tez zaraz zasnal ale przebudzal sie doslownie co godzine pierwsza taka noc miesiaca tak wiec jestem nwprawde niewyspana. Ale starszy syn w przedszkolu wiec moze uda sie zdrzemnac w dzien.

Gość Wera33
Mania tak, Anette pisała ze ma upuścić troche mleka i dopiero wtedy podać. Anette i co znika ta wysypka? Jejusiu Mania współczuje ale juz dobrze jest? To szybka akcja w szpitalu, i co Ci zrobili na te pęcherze? A to cos z porodem związane? Aleksandra moja dzis chyba ze 3 pobudki 1- o pierwszej w nocy ładnie poszła spac, sama odpadła przy cycku, ale po 2 pobudce juz nie było tak łatwo wiec wzięłam ja do łóżka, bokiem podkarmilam i leżymy a Sara cos mlaska mruczy ale nie płacze rekami rusza pogłaskałam po główce i zasnęła. Potem pobudka o 6 rano. Ta pozycja ze ja leżę na boku jest b niewygodna cierpna mi nogi kolana muszę sie nachylić bo inaczej ona puszcza cyca ale trudno. Moze sa jakieś poduszki albo rogale do karmienia. Ja w nocy ja nie przebieram nie chce jej rozbudzać chyba ze kupę zrobi, chce ja nauczyć ze dzien czuwanie noc spanie. Nic do niej nie mowię, jest albo ciemno albo półmrok ( latarnie oswietlaja nieco pokoj). Pamietam jak starszemu przez tydzien sie pomyliło i od 3 do rana nie spał to tez sie zawzielam i go przestawiłam. A jak U Was? Teraz karmie potem śniadanie ogarnięcie sie podrzucę dzieci do mamy zakupy bank I inne rzeczy moze wystawie sie na słońce zeby nabrać kolorytu bo widze ze słońce nas rozpieszcza od rana :) miłego dnia mamusie:)

Ja też właśnie karmie mojego ssaczka :) Wera to nie jest nic związanego z porodem. poprostu niektórzy maja tendencje do tworzenia się kamieni a inni nie, chociaż częściej wystepuja właśnie u kobiet które rodziły no i dodatkowo obciążenie genetyczne (moja mama i siostra miały to samo po pierwsEj ciąży). Narazie dostałam tylko przeciwbólowe i rozkurczowe w razie kolejnego ataku i mam się umówić na zabieg póki kamienie są małe. wiem właśnie ze anett pisała o upuszczaniu mleka tylko sir zastanawiam jaki to ma związek z tymi plamkami.

Gość Aliszonn
Cześc dziewczyny u nas nocka minęła spokojnie. Mały obudził się o 1 i 4 więc nie jest źle. Nosek czyściliśmy tylko raz, mam nadzieję że w końcu ten katar mu przechodzi. Od wczoraj wieczór właśnie zapuszczam mu to moje mleko do noska a pod nosek stosuje maść majerankową i chyba coś w końcu zaczyna działać. Mania współczuję Ci z całego serca, mam nadzieję że szybko wykonają CI ten zabieg i za chwilę o tym zapomnisz. Idę zrobić sobie herbatkę i biorę się za prasowanie, po działce mam już z trzech prań ubrania a następne pranie już nastawione. Do wieczora przy żelazku chyba będę stać. Miłego Dnia dla wszystkich Mam i buziaczki dla maluszków!

Gość Anett304
Mania współczuję takiego bólu, a co do odciagania tych 30ml to niby na początku jest najwięcej laktozy czy czegoś tam co może źle wpływać właśnie na jelita co powoduje to wiercenie się i płacz a ta wysypka no to niby od tego białka właśnie, narazie żadnej poprawy, zobaczę wieczorem, mam pisać SMS do tej doktorki jak by co. Narazie usnela przy cycu, dzięki bogu. A ja też chcę kupić tą poduszkę do karmienia, mała juz prawie 5kg waży wiec 4600 dokładnie jest coraz gorzej ja utrzymać tym bardziej przy tym jej wierceniu. Przybiera ok 300g na tydz wiec Powyżej normy

Gość gość
Dziewczyny przepraszam, że się wcinam w temat, ale jestem ciekawa czy jak miałam cc pierwsze z powodu braku postępu w akcji porodowej, to teraz mam wybór czy cc czy sn? chciałabym bardzo cc, ale moja gin jest zwolennikiem sn i każe mi czekać na skurcze, albo jak będę po terminie to do szpitala mam dopiero się udać. czy jak zaczną się skurcze i pojadę do szpitala to mogę zażądać cc czy będę musiała rodzić sn? orientujecie się może?

Gość tulipka32
Gosc, zalezy kiedy rodzilas pierwsze dziecko. Jak minely 2 lata to moga Ci kazac rodzic sn i nie masz nic do gadania. Jak mniej niz 2 lata temu to jest to wskazanie do cc i mozesz sie wyklocac :)

Gość gość
Wróciłyście już do współżycia, ja właśnie się nad tym zastanawiam ale stres mam jak przed pierwszym razem:)

Dziewczyny ja mam taka poduszkę do karmienia - Rogala - i jest super. Juz się tak przyzwyczaiłam do niej ze jak muszę gdzieś mala poza domem nakarmić to mi ciężko. A tak to mala sobie na niej leży, ja mam rece wolne i jest super. My jeszcze nie wróciliśmy do współżycia (dziś mija 4tyg od cc) , czekam do wizyty u lekarza w przyszłym tygodniu i wtedy zobaczymy :) Anett mi tex położna kazała odstawić nabial ale nic nie mówiła o tym mleku, ze tak może być. Ale jak odstawilam nabial to kupki się poprawiły wiec może coś w tym jest.

Mania wracaj do zdrowia! :) Ja do współżycia wróciłam już dawno :) Dominik skończył w sobotę 6 tyg. Do lekarza mam zamiar się zapisać w przyszłym tyg. Na razie od soboty mam okres. Leje się ze mnie strasznie... U nas z tymi nocami jest różnie. Dziś pobudki były co 2 godziny, a raz usypiałam małego ponad godzinę.

Gość tulipka32
Mnie sie wydaje ze co innego dieta bezmleczna bo nabial mocno alergizuje a co innego odciaganie przed karmieniem - chodzi o wyeliminowanie laktozy. Duzo maluchow nie ma na poczatku enzymu odpowiedz. za jej trawienie (nam polozna tez to doradzila tylko sciagac 10-15ml). Ale jak zrobisz 2 rzeczy jednoczesnie to nie bedziesz wiedziec co pomoglo. A jakie objawy ma Twoje dziecko?

Gość Katalpa
Dziewczyny, mam do Was prośbę o odpowiedź na 2 pytania. Po pierwsze moj Synek skonczyl wczoraj 4 tygodnie i od 2 dni zauwazylam, ze na buzi i ramionkach pojawiło się kilka bialych krostek, takich kaszakow. To samo u mnie, z tym ze u mnie wystapily na ramionach i udach. Jak wyciskam, to wychodzi takie biale (oczywiście u malego nie wyciskam). Karmie piersią i jem wszystko. Co to może być? Druga sprawa to fotelik, ma w srodku 2 wkladki, ta pierwsza ktora się kladzie w foteliku ma metke z nr 1, kolejna, ktora jest kladziona na ta z "jedynka" nie ma żadnych oznaczen i jest taka ciasniejsza. Powiedzcie mi, kiedy mam wyjac to pierwsza wkladke, ona fajnie utrzymuje Synka i jego glowke, ale tez powoduje, ze jest mu strasznie gorąco. Co oznacza ta jedynka na tej drugiej wkladce?

Gość AleksandraJL
Mania-ale przezyłaś akcje, wspołczuje, wracaj do zdrowka! Ja tez mam taka poduszkę do karmienia, bez niej nigdzie nie wyjeżdzam, nie umiem już normalnie karmic bez tego rogala, cudowny wynalazek, dla mnie niezbedny:) Muszę się Wam pożalić, wczoraj miałam urodziny i tesciowie mi nawet życzeń nie złozyli, a ja zawsze o nich pamiętam . I rozumiem ,że można zapomniec, ale jeszcze mowie na koniec do nich,ze taki kuzyn był przyniosł mi super prezent (to asz wspolny kuzyn z ich strony) a oni nic. Jest mi przykro I też ich tak bede traktować. I jeszcze przyjechali, skomentowali,że chyba mały ma zle paznokcie obciete bo ma czoło podrapane i jak to w naszym malym mieszkanku jest gorąco i oni wytrzymać nie mogą... Przyjezdzaja raz na tydzien i mnie w******ja za kazdym razem czyms posiedzieli 20 min i stwierdzili,że skoro Leon spi, to oni jadą:( musiałam się wyżalić, wybaczcie mi tą chwile słabości:D

Gość AleksandraJL
Aniołkowa-pokazałam zdj mojemu mezowi Twojego Dominiczka i on powiedział,że to nasz Leon haha:) Katalpa-nie mam pojęcia co to za wysypka, a tą wkładke to chyba trzeba miec dopoki głowka zacznie być stabilna, żeby dziecku w tym foteliku nie "latała" na prawo i lewo. moj też sie grzeje w tym foteliku i podkładam mu pieluszkę pod ciałko

Gość Lv
Cześć dziewczyny. U nas wszystko ok. po za upałem w mieszkaniu :( jedziemy jutro z Iga na wakacje. Tez dostałam miesiączke i strasznie sie ciągnie :/ trwa ponad tydzien juz.... Meczy mnie to okrutnie bo zapomniałam jak to jest. Dziewczyny czy wam zmienil sie rozmiar stop po ciazy? Każde szpilki, ktore mam sa za ciasne, przeczytałam 50 wątków na temat jak rozciągnąć buty, boje sie ze tak zostanie i wyrzucę je wszystkie do kosza . A z racji mojej pracy kolekcja jest spora. Aniolkowa cudny Twój Dominik :)

Gość Anett304
Moja Lenka ma czerwone plamki na szyjce, karku, klatce piersiowej i za uszkami do tego przy karmieniu płacze wygina się, nie wiem czy jest sens czy go nie ma lekarz powiedział żeby tak robić wiec tak robimy

Gość wera33
LV a co stopa Ci sie powiekszyla? Mi sie zdawalo ze tez mi stopa urosla po 1 ciazy i nie wiem jak bedzie teraz. Moze to efekt popuchnietych nog po ciazy? Katalpa nie mam pojecia co to za wysypka,dziwna bardzo. Ja jak bylam z 1 dzieckiem ktore mialo 2 mies u dermatologa to ten stwierdzil ze przyczyn wysypek zmian skornych itp moze byc wiele i zawsze zaleca sterylne warunki dla dziecka czyli wszystko wyprane w proszku dla dziecka, rodzic nie uzywac zadnych kosmetykow, jak przytula dziecko to na bluzke kladzie pieluszke tetrowa itp. Tak mi radzil ale krem na twarz i tak przepisal:)

Gość wera33
Lv pochwal sie gdzie jedziesz na wakacje i mam nadzieje ze komorke z internetem zabierasz :) Jak w tej reklamie pogody nie musi zawsze byc ale internet jest niezbedny:)

Gość aska179
Wyslalam zdjecia by pokazac Wam mojego miesiecznego Adasia ;) Aniolkowa tez mamy taki lezaczek i zastanawialam sie czy moge juz klasc malego do niego.