Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość aska179
My uzywamy pieluszki pampers zielone bo probowalismy dada ale dupka robi sie czerwona i dalej jestesmy na pampersie. Moj nosi ubranka 62 ale zelezy od marki bo np coccodrillo to 56 sa dobre jeszcze. Ktoras pisala o tej suszwrce wiec na yt znalazlam i nawet uspokaja go to nieraz ;)

Gość Aliszonn
Aleksandra i jak te tescowe pieluchy się sprawują? Właśnie się zastanawiam czy ich nie kupić, bo czytałam że są podobnie miękkie jak pampersy. dada natomiast są sztywne i tym mnie trochę właśnie zrażają do siebie.

Gość AleksandraJL
Lolaaaa- nie wiem co Ci poradzić, u nas roznie najlepiej mu się spi w wózku, gdy zasypia na lezaczku to go przenoszę do łóżeczka to spi ale zeby zasnac w łóżeczku to nie ma mowy. Albo zasypia na rękach , albo w wózku albo w leżaczku Aliszonn- ja jestem bardzo zadowolona z nich mi odpowiadają. Rozmiar 1 byl taki gruby . A 2 i 3 sa fajne cieniutkie i nie są sztywne. No musisz sama spróbować i ocenić jak Twoj synus na nie zareaguje ale jesli o mnie chodzi to polecam:)

Gość Mania1989
Po usg wszystko w porzadku, mamy sie zglosic za 2 mce do kontroli. My dopiero teraz przechodzimy na pampersy 2, uzywamy dade biedronkowa. Moja prawie w ogole nie spi w lozeczku. Teraz dopiero w ciagu dnia ją przyuczam. Sama zasnie jedynie jesli jest dobrze pojedzona :-) a tak to ją usypiam i ukladam do lozeczka. W nocy dalej spi z nami w lozku.

Gość gość
Mój synek ma miesiąc I od początku sam zasypia w łóżeczku, z doświadczenia wiem że tak jest najlepiej bo im dziecko jest starsze tym trudniej będzie je przyzwyczaić.

Gość Anett304
My właśnie się karmimy, znów obudziła się nie o swojej godzinie. Ojej to duże te wasze dzieciaczki, my używamy zielonych pampersow i tak już pozostanie i używamy 2 a jeśli chodzi o ubranka to 56 dalej, ale juz widzę, że nie długo to potrwa. Ostatnio była pielęgniarka to mała waży 4800 i 56cm długa jest, rośnie w oczach ;) wczoraj nie spala od 16 do 20:30 cyrki były, ale w końcu usnela i tak naprawdę spala tylko raz w ciągu dnia od 13-14-40. A tak to takie drzemki po 30 min max.

Gość Wera33
Karmie.... Juz ze 40 min cos uśpić mi sie nie chce :(

My juz po 2 karmieniu, mam nadzieje ze 3 bedzie dopiero rano. Z tym spaniem w lozeczku to wiem, ze najlepiej od poczatku nauczyc. Ale mnie po cc bolala rana i nie chcialo mi sie do niej w nocy wstawac a w lozku mialam ją pod reka. Teraz niestety za to place. Plecy bola mnie jak cholera od spania w jednej pozycji. Mam nadzieje ze powoli sie przestawimy , najpierw w dzien a potem w nocy choc wiem ze latwo napewno nie bedzie.

Gość tulipka32
Lolaaa zdecydowanie sie nie przejmuj i usypiaj tak jak corka chce. Przeciez ona nic nie wymusza swiadomie i widocznie tego potrzebuje! Byc blisko mamy, poczuc sie bezpiecznie. Moj pierwszy syn taki byl, tzw. high need baby. Po 3 m-cu bylo lepiej a z czasem jeszcze lepiej. Obecnie czasem (choc rzadko) zdarza sie ze Jasiek (5tyg.) zasnie sam ale zwykle na rekach tylko ja nie zwracam juz na to uwagi. To za szybko zeby uczyc takie dziecko wychowania (zaufaj mi, zajmuje sie tym zawodowo). To nieprawda jak tu ktos napisal ze dziecko musi samo zasypiac bo z czasem bedzie coraz gorzej je oduczyc. To tak samo mozna napisac ze piersia nie nalezy karmic bo z czasem bedzie ciezko odstawic. Nie przejmuj sie! Moj Jasiek zaczyna nosic juz rozm. 68(!!!) i pieluchy 2. Aliszon, dla mnie Dady tez sztywne, musze jeszcze 2 sprobowac bo ich nie dotykalam. A probowalyscie Happy? Kiedys uzywalam i byly ok. USG bioder u nas ok, jutro jeszcze serduszko. Mam maly zgryz bo zastanawiam sie czy jechsc z malym nad morze za 3 tyg. Maz i starszy syn jada, ja tez bym b. chciala ale mam duzo obaw (sama trasa zajmuje min. 6h). Co myslicie?

Gość Anett304
My znów karmienie. Ale jej się coś pomieszało, mam nadzieje, ze następna noc będzie normalna. Tulipka ja bym jechała. Niby 6h drogi, ale przecież będziecie robić przerwy a zazwyczaj maluchy uwielbiają jazdę autem a i nad morzem powietrze posłuży i jodu się nawdychacie wrocicie z naladowanymi bateriami :)

Gość AleksandraJL
Anett na pocieszenie Ci powiem ze mojemu tez. I budzi się w nocy juz nie co 3 godziny ale co 1,5:/ i wcale glodny nie jest. Przwijam go. Karmie ale on nie chce troszkę pociągnie i go odkladam. Ciekawe co dalej wymyśli. Oczy mi się zamykaja:)

Gość gość
Aliszon na tym etapie dziecko nie gaworzy tylko głurzy. Właśnie moja tez po 8tygodniu pięknie sie uśmiecha, wpatruje w nas i glurzy i to jest wspaniale miec juz taki bardziej świadomy kontakt ze strony dziecka. Rozmiary ciuchów 62-68 czasem jeszcze cos 56zalozy jak duże. Pieluchy ostatnie dwójki czad na kolejny rozmiar. A firmy mieliśmy pampers, dada- do mnie za.sztywne i Rossmannowe z 1,bylam bardzo zadowolona ale 2 juz tez gorsze. Czytałam ze a Auchan pieluchy Libero bodajże sa bardzo dobre. Chyba spróbujemy.

Gość Anett304
Kurcze Wy prawie wszystkie roz 62 niektóre juz 68 to albo moja mała jest taka mala albo rozmiarowka w UK jest inna.

Gość lolaaaaaa
dzieki dziewczyny za odpowiedzi, Tulipka Tobie szczegolnie, Twoj post podniosl mnie na duchu :)

Tulipka czym zajmujesz sie zawodowo ( jesli mozna spytac) ? I jesli mozesz to opowiedz jak to bylo z twoim pierwszym synem? Moze nas to podniesie na duchu :-)

Gość Wera33
Anette moja Sara tez jest mała ma rozmiar 62 niektóre wciąż 56 na pewno nie 68. Dzisiaj Sara miała przerwę miedzy 2 a 4. W końcu wzięłam ja do łóżka i głaskajac główkę usnęła. Rano maz przyszedł ok 7 rano i mowi ze Sara chce jeść ze sie obudziła a ja nieprzytomna. Obrocilam sie dałam jej cyca, maz za chwile znowu ze ona juz jeść przestała :) to odlaczylam ja i poszłam dalej spac. Wszystko w półśnie. Aleksandra ja Cie podziwiam z tymi pobudkami, trzymam kciuki zeby sie szybko unormowało. U nas pobudka dzis wyjątkowo o 2 bo poszła spac o 20 i wiedziałam ze bedzie ciężka noc. Ja wczoraj poszłam do fryzjera cała rodzina oprócz meza. Ja ,syn do obcięcia ,Sara i moja mama do bawienia dziecka. Zeszło nam z 3 godz. Jak Sara płakała dawałam jej cyca ale i tak grzeczna była. Od razu sie lepiej poczułam, nie ma jak świeży kolor a jaka odmiana! Jednak byłam lekko zapuszczona. Ja używam pampersow tych białych new born. Przy starszym tez kupowałam pampersy bo dady tak jak piszecie sa duzo twardsze a pampers to tak jakbym majtki zakładała. Chciałabym przekonać sie do biedronkowych pieluch i nieraz do nich podchodziłam przy starszym synu ale widziałam różnice w jakości.

Gość Aliszonn
Dziewczyny pognałam wczoraj męża do tesco po te pieluszki i powiem Wam jak dla mnie to rewelacja. dada się do nich nie umywa. wydaje mi się że to najlepsza podróbka pampersów. W nocy się u nas sprawdziły, dały radę i nie przesiąkły. No i cena też mocno kusząca bo mój m zapłacił 29.99 a za pampersy zielone wczoraj ja zapłaciłam 46.99 w rossie ale to dlatego że mam kartę rossnę bo bez karty kosztują ponad 50zł(!). Także chyba całkowicie się przerzucimy na te pieluszki, jeśli z pupką Kornelka wszystko będzie ok. Potestujemy parę dni i się okaże. U nas nocka taka sobie. dwie pobudki o 2 i 5 ale to dlatego że Kornel spać poszedł o 22 dopiero. Między 2a3 w ogóle nie chciał spać rozbudził się i był gotowy do czuwania więc usypiałam go na rękach. Dziś koleżanka przywiezie mi bujaczek na płozach, może w syt kryzysowych w nocy w nim go będę lulać. Nasz jest niestety na drutach i bujanie w nim nie bardzo małemu się podoba, tym bardziej że jest pod mocnym skosem i póki co nie jest mu tam wygodnie.

Gość Wera33
Tulipka tez jestem ciekawa jaka masz prace bo wspominałaś ze masz poniekąd wykształcenie medyczne. Jak Wy gdzies z dzieckiem jedziecie np do przychodni to bierzecie nosidełko z auta tak? Czy wózek? Bo ja juz wymiękam z tym noszeniem nosidełka tak mi cieżko i niewygodnie. Ale z wózkiem jeszcze gorzej te 20 kg wyciągać z bagażnika:(

Gość Lv
Hej dziewczyny:) widzę ze mniej więcej dzieci rosną nam tak samo. Iga nosi 62, niektóre body czy pajace ma na 68, wazy 5kg. Co do pieluch, ktos pisał o libero , polecam jakościowo lepsze niz daddy ale ceno wychodzą jak pampers, wiec średnio sie opłaca. I to prawda ze daddy 1 były grube i twarde, ale 3 bo teraz takich używamy sa rewelacyjne. Nic młoda nie obciera, nie ma niczego zaczerwienionego, wiec jak można na czymś zaoszczędzić to super. Te pieluchy z Tesco miałam w jakiś próbkach , podobało mi sie to , ze zmieniają kolor jak był zasikany, ale nam nie raz przeciekał. Wiec zostajemy przy biedronkowych :)u nas dzisiaj noc rewelacje młoda wstała o 3 o 6 i o 10. Ale sa noce ze budzi nas cos 2h. Pozdrawiam dziewczyny :)

Gość Aliszonn
Powiedzcie mi dziewczyny jakie smoczki-uspokajacze mają Wasze dzieci? Ja ostatnio kupiłam ten z Lovi ale mały za nic nie chce go ciumać. Chce go nauczyć że w sytuacji kryzysowej smoka jednak dostanie, wolę to niż ma mi się znowu zanieść. Położna też poleciła żeby mu dawać bo ma bardzo silny odruch ssania. Tylko ten za cholerę mu nie odpowiada.

Gość AleksandraJL
Aliszonn- my testowaliśmy różne i nie za bardzo mu podchodzą. Wlasnie teraz kupilam Lovi i nawet mu pasuje ale tylko na 3 min pozniej wypluwa. Ale kupiłam mu wczoraj zwykly z canpol za 7 zl i powiem Ci ze chyba ten jest najlepszy. Najgorzej avent , nuk , tomme tippee sie sprawdzily dla niego. A pieluchy jak pisalam dla mnie rewelacja tylko ja używam na zmianę z pampersem:) kochana jaka z Ciebie laska, nie moglam sie napatrzeć na Wasze zdj Twoje i Synusia Wera- wrzucaj zdj na pocztę z nowa fryzurka:) ja dźwigam nosidlo ale jest mega ciężkie. Z wózkiem to nawet bym sobie nie poradziła Moj juz nie spi od 7 , niby zasypia , odkladam go 10min i juz oczy otwarte . Co chcialam sie zdrzemnąć to nie da rady. Juz mi się nie opłaca klasc czas przygotować powoli obiad, ogarnac sie. Kochane jakimi środkami myjecie Wasze pociechy? Bo ja Oilatum i czy nie wiecie czy moze cos w aptece jest tańszego?chodzi o emulsje . Nie mam kiedy sie wybrac do apteki i kupujemy w Rossmanie za 30zl 150ml gdzie to wystarcza na tydzień . Tzn mąż nie ogarnia tematu i musialabym sie wybrac do apteki i zapytać chociażby zapłacić więcej ale zeby tego plynu bylo z pól litra i żeby taniej wyszlo. U nas krucho z kasa teraz. Zrobiliśmy kuchnie a 10- tego wyplata. Kasa idzie jak woda :)

Gość Aliszonn
Aleksandra dziękuję bardzo za komplement ale tylko od pasa w górę jest ok. Nogi niestety mam bardzo utyte jeszcze więc niestety trochę komicznie wyglądam. Od przyszłego tyg zaczynam treningi z chodakowską zobaczymy na ile starczy mi motywacji. Chciałabym trochę wyszczuplić te nogi na chrzciny i kupić sobie jakąś fajną kieckę. Właśnie zamówiłam po jednym smoczku z aventu i tt. Zobaczymy może któryś mu podpasuje. Ja myję małego na codzień w żelu do mycia niemowląt z babydream z rossa. Raz w tyg kąpie go w oilatum. Najtańszym emolientem jest chyba atoperal raz go miałam i nie polecam bo śmierdzi niemiłosiernie. Moja starsza córa nie chciała się w tym w ogóle wykąpać bo zatykała nos. Wera- ja wszędzie gdzie jadę autem z mężem zabieram stelaż. Jak nie ma męża to chodzimy sami oczywiście wózkiem. Moje samo nosidełko trochę sobie waży i nie wyobrażam sobie go dzwigać wszędzie.

Gość bobasek23
Dzień dobry wszystkim przyszłym mamom usmiech.gif Jestem studentką Psychologii i prowadzę badania dotyczące obrazu siebie i funkcjonowania zawodowego kobiet ciężarnych. Wszystkie mamy, które są w pierwszej ciąży, w 2 lub 3 trymestrze, które nie przebywają na zwolnieniu lekarskim a dalej są aktywne zawodowo proszę o pomoc. https://docs.google.com/forms/d/10_Tg8fS5zHs5 Xu6Hy2FdwSVsn_CtgGs-ooUF4tiyAsY/viewform?c=0&amp ;w=1&usp=mail_form_link Każda uzupełniona ankieta jest dla mnie na wagę złota. Z góry dziękuję! :*

Gość aska179
U nas rowniez sprawdzil sie smoczek cb bo z aventu maly co chwilke wypluwal a ten najtanszy i bynajmniej dla malego najlepszy. Aliszon rzeczywiscie swietnie wygladasz ;) a Kornelek przeslodki ;)

Gość aska179
Wera to prawda rowniez odwiedzilam fryzjera i kosmetyczke i odrazu lepiej sie czuje ;)

Gość AleksandraJL
Dziewczyny u nas kolejny rekord pobity nie spi ponad 9 godzin!!!! Padam. I nie zamierza spac. Usypianie żadne nie pomaga. Juz jest mega marudny. W mieszkaniu taki Sajgon ze masakra tylko zdążyłam obiad zrobic. Bo on nie poleży dluzej niż 5 min spokojnie marudzi jeczy trzeba go na ręce wziac. Zaraz tatus go przejmie bo wraca z pracy. Ja mam dosc. To najgorszy dzien z tym jego niespaniem. Próbowałam nawet wziac go do łazienki tam jest najciemniej wlaczylam ten bialy szum i leżaczek ale nic nie pomaga .

Gość gość
Aska prawda niby tylko włosy zafarbowane a człowiek psychicznie juz lepiej sie czuje. Byłam dzis na szczepieniach mała dostała wszystkie czyli 6 w 1 , pneumokoki i rotawirus. Zapłaciłam 804Zl. Rotarix na rotawirusy 322zl 6 w 1 - 212zl Prevenar (pneumokoki) 269zl

Gość Wera33
Aska prawda niby tylko włosy zafarbowane a człowiek psychicznie juz lepiej sie czuje. Byłam dzis na szczepieniach mała dostała wszystkie czyli 6 w 1 , pneumokoki i rotawirus. Zapłaciłam 804Zl. Rotarix na rotawirusy 322zl 6 w 1 - 212zl Prevenar (pneumokoki) 269zl I teraz druga sprawa Sara b mało przytyła 1 lipiec 3265 gram 15 lipiec 3700 29 lipiec 3865 Norma mies zachowana bo przybrała 600 gram ( norma pol kg do kg) Ale ostatnie dwa tyg tylko 165 gram:( Za tydz mam przyjść do kontroli wagi Lekarka przez to chciała odroczyć szczepienia. Ale stwierdzilysmy ze w przedziale mies nie wypadło najgorzej Za tydz ma przyjść do kontroli wagi.

Gość Anett304
Ooo matko to az tyle kosztuja te szczepionki ;o mi wlasnie przyszedl list z zaproszeniem na nie na 10 sierpnia, tutaj na szczescie takie rzeczy sa za free :) nawet jak sie chce to lekarz moze przepisac masc na bolace sutki ( tutaj jak masz recepte to dany lek jest za darmo) , tak samo z antykoncepcja ,idziesz mowisz co chcesz czy plastry , tabletki,spirala obojetne co oni tylko uswiadamiaja jakie sa za i przeciw i jesli dalej jest sie zdecydowanym np na spirale to umawiaja na spotkanie i zakladaja wszystko za darmo.