Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość aska179
U nas nocka spokojna choc 3 pobudki ale tylko na cyca. Jak pojdzie spac o 20 to wstaje kolo 1-2 wiec tez troszke pospie ;) teraz tez jeszcze spi;) Aleksandra moj tez sie uspokoil tylko nie wiem czy to bylo spowodowane tymi bakteriami czy jak. Teraz sak polezy porozglada sie zupelnie inne dziecko ;) Dziewczyny ile przybraly wasze dzieci bo moj w piatek 2 miesiace a on przybral od urodzenia 3100 g troszke duzo fakt tez urosl 9 cm. Ciuszki zakladamy na 68 bo 62 tak jak Rockowa pisalas opiete. Wczoraj bylismy u lekarza i Adasia szczepienie na Roto minie przez ta szczepionke co bierze na gromkowca.

Aleksandra teraz to nic tylko Ci zazdroscic ;-) mam nadzieje ze tak juz zostanie i Leos bedzie spokojny. Justyna u mnie po porodzie byla taka sytuacja ze malej 2 razy poleciala krew, wystraszylam sie i zadzwonilam po siostre co ma dwie corki. Ona stwierdzila ze jej dziewczyny tak nie mialy ale slyszala ze cos takiego moze byc. I zadzwonila do swojego pediatry a on powiedzial ze to od hormonow ktore po porodzie sie wydzielaja a jest ich bardzo duzo i mala je dostaje razem z mlekiem. Piersi tez miala powiekszone, polozna kazala smarowac kwasna woda ale po jednym dniu wszystko wrocilo do normy bez smarowania. Takze to nie tylko tabletki maja taki wplyw na dzieci. Chociaz teraz przy karmieniu napewno lekarz przesuje takie, zeby dziecku nie szkodzily. Dziewczyny tak pszecie o rocznicach i sobie przypomniałam ze ja za 3 tyg mam 3rocznice slubu :-) nawet nie wiem kiedy to zlecialo. Musze sie rozgladnac za jakims prezentem dla meza. U nas dzis nocka srednio, ja wstalam na pierwsze karmienie i bylook, mala ladnie zjadla i zasnela. Drugie karmienie chcial zalatwic maz i sie doigral ;-) bo to byl koniec spania malej :-D wiec trzebabylo ja nosic, zabawiac i lulac. A mamunia sobie spala :-) ale o 5 juz sie zlitowalam i go podmienilam bo maz do pracy rano wstaje wiec pasowalo zeby sie troche wyspal. Martynka szalalado 6 a teraz odsypia moj maly szkrab :-) Anett u mnie tez wczoraj byla tesciowa, pobawila mi mala a ja sobie moglam pozalatwiac rozne sprawy przed chrzcinami. Ogolnie jak cos potrzebuje to ona bardzo chetnie zostaje z martynka wiec nie moge narzekac. Ma jedna wnuczke wiec jest przeszczesliwa jak ja widzi.

Gość Karolina0806
Jeżeli chodzi o podgrzewanie wody w nocy to bardzo polecam czajnik elektryczny z termostatem, może drogi wydatek ok. 300 zł, ale naprawdę warto. Wieczorem gotuję wodę, a w nocy tylko podgrzewam do 40 stopni trwa to szybko i moja córka nie zdąży się rozpłakać.

Gość Aliszonn
Hejka kochane. Trochę mnie nie było, ale ostatnio mamy totalny zawrót głowy. Ost tydzień biegaliśmy od chirurga do chirurga z tym pępuszkiem Kornelcia, dodatkowo badanie bioderek i usg i ogólnie codzień coś. Teraz 13 września będziemy robić chrzciny, przełożyliśmy z 6 bo w tym naszym kościele chrzty są w 2 i 4 nd msca i też mamy trochę załatwiania. Niby będą sami najbliżsi a imoreza na 30 osób prawie więc roboty co nie miara. Ogólnie Kornel zrobił ostatnio b duże postępy. Guga non stop, śmieje się a leżąc na brzuchu próbuje się już przekręcać. Do tego uwielbia przyglądać się obrazom, w domu mamy dwa i to są jego najlepsze uspokajacze. Zatrybił w końcu o co chodzi ze ssaniem smoka i czasem w syt kryzysowej go dostaje. W pn został z moją teściową na 3h bo ja wybrałam się do fryzjera na koloryzacje i powiem Wam że obyło się bez problemów. Ładnie zjadł z butelki i poszedł spać także teściowa zbytnio się nie stresowała. A ja zmieniłam kolor i czuję się z 10 lat młodsza hihi. W temacie miesiączki ja ostatnio miałam już drugą po porodzie, chociaż jest ona teraz b dziwna trwa 3 dni ( kiedyś 5) i teraz jedną po drugiej dostałam w odstępie 3 tyg. Zobaczymy jak będzie dalej. Zaraz po chrzcinach zakładam spiralkę więc też będzie inaczej. Pozdrawiam Was i postaram się pisać częściej. Buziaki

Gość Aliszonn
A no i zapomniałam napisać, 27 sierpnia mamy 5 rocznicę ślubu i funduję mojemu męźowi skok ze spadochronem, Tzn oboje będziemy skakać chociaz ja na samą myśl dostaję gęsiej skórki bo się boję. No ale czego się nie robi dla mężusia w taki dzień hihi

Gość dzo pru
Dziewczyny, to niesamowite, ale sporo z nas ma rocznicę ślubu w przyblizonym terminie. Ja mam 3 rocznicę, 1 września. Rocznicę blisko, porody tez.

Gość aska179
U nas 6 pazdziernika dopiero 5 rocznica slubu ;)

Gość Anett304
Cześć dziewczyny. Moja Lenka źle znosi obecnośc tylu osób w domu w ogóle nie chce sama spać w dzień, jeszcze jak próbuje uspac mała, już prawie zasypia to teścowa wchodzi do sypialni i Lenka a dlaczego Ty nie chcesz spać nosz k****, ktoś zginie albo ona albo ja, mój mąż się z tego śmieje zamiast jej uwagę zwrócić.

Gość rockowa mamunia
Ja podgrzewam wodę w podgrzewaczu w nocy a Malý ma smoczek w tym czasie żeby nie plakal. Dzisiaj praktycznie caly dzień przespal teraz tez juz śpi i ciekawa jestem o której się obudzi. Jutro jade robić tatuaż najlepsze ze mama nic nie wie i pewnie znów się wkurzy tym bardziej ze ma być spory no i nie na ręce więc latwo widoczny a ja dorosla baba boje się jej reakcji heh. Zarezerwowalismy dziś noclegi i w niedziele ruszamy do Krynicy Morskiej chociaż mam coraz więcej obaw czy Adaś nie jest za malutki i czy nie będzie to aby męczące dla nas i dla niego..

Gość aska179
Jak tam mamusie? Jakas cisza na forum. U mnie malutki dzis grzeczny i w nocy obudzil sie dopiero o 3.30 wiec nawet pospalam ;) tylko problem mamy z kupa bo kp a robi co 2 dni... Czy to normalne?

Gość Wera33
Dziewczyny jestem troche załatana ale i zmęczona. Byłam w weekend u teściowej i tak marnie spałam w nocy ze do dzis odsypiam. W domu mam wszystko poukładane, wiem co i jak. A u teściów cała noc jakas akcja. Najpierw wróciliśmy z grila o 22 potem Sara do 24 nie chciała spac. Miałam spac ja z Sara to starszak sie uparł ze tez do nas dołączy. Wiec cała noc go pilnowałam zeby Sary nie przygniotl. Maz nad ranem wziął go jednak bo tez sie martwił to ten śpowrotem przybiegł ze woli Ze mną spac. Jeszcze pic mu sie chciało teściowa akurat nie spała to mu dała a ten życzenie ma ze chce ten napój z rurka. Dodatkowo w ich mieszkaniu jest zegar z kukułka wybija co pol godz i od tego oszaleć mozna. Dołączając do tego jeszcze dwa karmienia dziecka wyszło ze mało co spałam:( potem przyszła niedziela Sara nie chciała sie zdrzemnąć to znowu miałam cały dzien zajęcie. Usnęła dopiero jak wracaliśmy autem. Ja wogole złe sypiam u kogoś, najlepiej w swoim domu, mam to na tle nerwowym i stad taka męczarnia. Na szczęście starszak został u dziadków na tydzien to mam czas tylko Sary. To zamiast dychnac to dzis od rana lepie pierogi ( zamrażam i robie na zapas). Po pd lecę do dr na kontrole bioder. Jeszxze potrzebuje krople do oczu bo malej ropieją. Wykanczamy dom i załatwiałam kredyt. Plus trzeba jeszcze zamowic płytki zaliczkowac a przede wszystkim wybrać. Kocioł i urwanie głowy. Aleksandra ciesze sie ze Leon zrobił sie spokojny. Mam nadzieje ze gorsze dni macie juz za sobą. My we wrześniu mamy 5 rocznice ślubu i nie wiem czy będziemy celebrować. Małżonek sie takimi rzeczami nie podnieca. Wiecie ze tego posta pisze od rana i skończyć nie moge. Dodajcie jakieś fotki Aleksandra, Aliszon, Tulipka to chyba nigdy nie pokaże swojego dziecka, rockowa, Mania, anette, Aska,Justyna wysłałaś cosik?

Gość Mania1989
wera wysłałam fotkę:) u nas szał przed chrzcinami, robimy własnymi siłami więc cały dzień jest co ś do roboty. Dopiero teraz znalazłam czas zeby coś napisac. Pozdrawiam i pewno do 'uslyszenia' w niedziele :)

Gość Aliszonn
Hej dziewczyny. U nas dzien jak codzień. Spacerek plus plac zabaw ze starszą córą zaliczony. Ogólnie ok. Jutro mamy usg bioderek i idziemy też do przychodni na nowy plasterek na pępuszek, zobaczymy czy to coś w ogóle daje. Jutro postaram się podesłać jakies fotki. Pozdr

Gość aska179
Wera w zeszlym tyg dodalam ;)

Gość Wera33
Aleksandra jak tam pieluchowanie? Dzis po kontroli Usg jest ok ale nadal kazał dawać wałek pod nogi jak dziecko spi. Powiedział ze nie muszę juz isc ponownie na Usg. Aliszon a ten plasterek na przepuklinę? I daj zdj ze skoku spadochronem koniecznie Podziwiam za odwagę ja mam lek wysokości. Rockowa wyslij fotę tatuażu. Te co sa nad morzem jak tam pogoda ?

Gość tulipka32
Mania, mozesz dawac Biogaje, to sa probiotyki a to co Ty dajesz to dziala inaczej (poczytasz sobie na opakowaniu), ja b. to sobie chwale, mysle ze jest duzo lepiej, pediatra tez pozytywnie o tym mowil. Mozesz tez sprobowac zrobic posiew kalu jak jest tak zle i sprawdzic jakie bakterie sa w jelitach. U nas wyszly same syfiaste a nie ma tych 'dobrych' ktore sprowadzam teraz z Niemiec (dobrze ze akurat jestem w Swinoujsciu). Anett wspolczuje! Ja swoich tesciow ogladam zwykle raz na kwartal (choc mieszkaja 3 ulice dalej) i mi wystarczy.

Gość tulipka32
Nad morzem super, piekna pogoda choc wietrznie (i z tym mam jazde jesli chodzi o uszy a Jasiek nie znosi czapek), duzo chodzimy na spacery ale na plazy z nim nie bylam. To ja chyba najstarsza stazem malzenskim: 13 lat razem, 9 po slubie. Za rok chcemy odnowic przysiege i zrobic jakis uroczysty obiad w knajpie z najblizszymi :) moj maz jest super, klotnie sie zdarzaja ale mysle ze dobralismy sie w 100% :D Dziewczyny, dam Wam dobra rade ze spaniem, wyluzujcie sie! Pamietam ze przy starszym tez przezywalam temat, ile spi, a jakie odstepy, a kiedy dluzej, a dlaczego tak krotko, a czemu sie obudzil 2h wczesniej skoro zawsze przesypia dluzej itd itd teraz w ogole nie zwracam na to uwagi (wiadomo ze tez wszystko jest w miare usrednione, nie ma hardcoru) i sie nie stresuje.

Gość Wera33
Świetna pogoda tzn ile stopni? To maz na płazy a Ty miedzy sklepikami :)? W jakiej miejscowości wypoczywacie?

Gość Aliszonn
Hej kobitki podesłałam Wam najświeższe fotki na pocztę. Dzisiaj Kornelek spał mi w nocy od 21.30 do 4.50 wow. Sama nie mogę w to uwierzyć:) Lecimy teraz do przychodni, później do szpitala na usg a na końcu czeka nas pakowanie bo wieczorem ruszamy jak co weekend na działkę. Udanego i słonecznego weekendu życzymy! P.S. Te Wasze maluszki są przecudowne!

Gość rockowa mamunia
Cześc dziewczyny, ja też podesłałam ostatnio zdjęcia mojego Adasia a dzisiaj tatuażu :) 6 godzin siedzialam na fotelu a dzisiaj ręka boli jak diabli ale warto było :) My nad morze ruszamy w niedzielę w nocy. Malutkiemu ostatnio bardzo czesto i dużo się ulewa a je tak jak zawsze i nie wiem czym to jest spowodowane bo odbijam go po kilka razy w trakcie karmienia. Jutro znów granie i to gdzieś dalej więc malutkiego już rano muszę zostawić z teściową a mama go przejmie o 20 jak wróci z pracy a ja znów bede tęsknić hehe.. Ehh pokłóciłam się z mężem wczoraj o jakąś pierdołe a taka burza się rozpętała że szok! kocham go najbardziej na świecie i jednocześnie nikt mnie tak nie potrafi wkurzyć jak on :D

Gość Aliszonn
Wera plasterek tak na przepukline, ale z racji tej że mega odparzył Kornelowi brzuszek ten plaster, dziś już mu nowego nie zaklejali. teraz musimy doprowadzić skorę do porządku i dopiero wtedy bedzie następny.

Gość AleksandraJL
Mania-ale ta Martynka słodka:) Aliszonn- Kornelek cudny , a jaka ma sliczną mamusie! Rockowa-wow efekt niesamowity super tatuaz Aska a ten Twoj Adaś ma fajną czuprynke Wera - pieluchuję go oczywiscie, noszę, jak doktorek kazał i zobaczymy. A jak Twoja Sara i jej włosy?? Nadal tyle ich ma? Fajnie ,że już dobrze z tymi jej bioderkami... My mamy chrzciny za tydzien w sobote a nadal czekam na zaproszenia, bo zamowiłam na necie, wyszły rewelacyjnie facet przesłał projekt i jedno zaproszenie 1,40zł kosztuje cena smieszna a fajnie to wyszło:) No i pochwaliłam Leona i już rogi pokazuje:D zamowiłam mu na necie ubranko do chrztu, chciałam takie zwykłe i to zwyły pajac z nadrukowaną muszką takie skromne bo nie chciałam zadnych garniturów nie wiadomo czego a teraz patrze,że przesyłka idzie od 3 do 8 tyg masakra totalna jutro jadę szukać czegoś na szybko, już tesciową "wynajęłam" u nas chrzciny na 30 osób i to najblizsza rodzina justyna-to nie był skok rozwojowy bo to trwało 6 tyg i znowu się zaczyna haha już odwyłam od niespiącego Leona Kurde ja tez jade nad morze chociaż na spacer jutro a i sprzedaje wózek z bolem serca, niestety jest za ciezki, nie mogę wyjść nigdzie z mieszkania bo tego czołga nie zniosę i siedzimy w domu do 17 zawsze . kupuje teraz navington cadet (uzywany) mam nadzieję,że z nim sobię poradzę . Wczoraj Leon zasnał w wozku, chciałam go przenieść do łożeczka, nie ma szans 5 min i już koniec spania. niepotrzebnie przyzwyczaiłam go do wozka teraz jeszcze bedzie sprzedany ciekawe ,czy nowy mu się spodoba.

Gość AleksandraJL
LV-co u Ciebie? Jak Iga?

Gość AleksandraJL
Mamuska ktosia już zupełnie o nas zapomniała

Gość AleksandraJL
Rockowa-moze to refluks? z tym ulewaniem

Gość wera33
Aleksandra kupujesz inna gondole? Nie rob tak, kup juz lekka spacerowke np maclarena od wieku 0+ (co sie rozklada do pozycji lezacej) a tego ciezkiego sprzedaj za dobra cene bo malo uzywany. Te wozki 3w 1 zawsze beda ciezkie i niepraktyczne. Kup lekka spacerowke skladana do auta i na wakacje do znajomych itd. Juz jedna moja kolezanka przeniosla do takiego wozka dziecko a urodzila tez w czerwcu tak jak my. Pasami przypina niemowlaka i tak spaceruje. A tez mieszka w blokach. Druga z kolei jak dziecko skonczylo pol roku tez kupila spacerowke i zadowolona. To jest np wozek moich marzen: http://allegro.pl/wozek-techno-xt-maclaren-palak-folia-wkladka-grati-i5101508319.html Lub inny model. Jak tylko Sara skonczy pol roku ta kobyle moja sprzedaje i kupuje maclarena i bedzie jezdzic w niej do 4 roku zycia. Nad morzem wszyscy rodzice mieli takie wozki. Sprzedaj ten wozek w cholere i kup typowa spacerowke. Je sie sklada jedna reka jakbys do auta chciala zapakowac. Prowadzi tez jedna reka w drugiej mozesz niesc zakupy. Korzystanie z takiego wozka to przyjemnosc:) A przy tym super wyglada. Nagaduje Ci tak bo ja tez zrobilam blad kupujac ciezka gondole i jak mam z nia gdzies isc a juz nie mowiac o tym zeby wsadzic ja do auta to bez pomocy meza ani roz. Dopiero jak kupilam maclarena spacerowke (i to jeszcze uzywana) dla starszego to zdalam sobie sprawe jak ja sie meczylam ze starym ciezkim wozkiem. Powodzenia:)

Gość Wera33
A teraz komentarz do zdjec: Mania Martynka b ladna dziewczynka, a jaka wystrojona :) Aliszon to Ty jestes na tym zdjeciu? Fajne ombre, synek typowy chlopak, nie znam ale chyba b do Twego meza podobny:) Rockowa: Tatuaz artystyczny. A co symbolizuje? jesli mozesz napisac. Jeszcze na zdj wczesniejszym ktore wyslalas reka gola a teraz tatuaz, ciekawe co mama na to powie:) Aska Adam super. Tylko wloski bys mama poczesala:) (zart). Swietny jest taki typow luzak:) Aleksandra Leon b kochany:)co ty chcesz jak on taki grzeczny na tych zdjeciach:) Ale nie klon Twojego meza, chyba jest Wasza mieszanka:) B ladny chlopak. Aniolkowa ma problem z kompem, kafeteria Cie pozdrawia:) Dominik czadoman! Lene Anette juz chwalilam. pozdro:)

Gość Lv
Wera z tego co kojarzę , jestes z moich okolic, byłaś juz na spacerze w parku chorzowskim ?:) Sara naprawde ma cudne włosy :). W ogóle te nasze dzieci sie tak zmieniają ze szok . Udały nam sie te pociechy

Gość Wera33
Komentarz odnosnie Igi (mam chrzesnice o tym imieniu, juz ma 16 lat) Co piszesz ze nie spi jak spi :) pol sofy zajmuje:) Kochana jest! Pasuje Ci ten dzidzius. Lv spacerowka po przepieciu z gondoli bywa ze mniej wazy ale jak ktos ma ciezki stelaz jak moj wozek to nic to nie da. I tak czolg zostanie czolgiem tylko ciut lzeszym. (czolg porownanie zaslyszane od Aleksandry b trafne z reszta).

Gość Wera33
My po prostu rodzimy ladne dzieci:) Bylam w parku Chorzowskim bo maz tam ma rodzine. Ale ja nie jestem z Katowic tylko okolic Chrzanowa. A Ty tam bywasz? To zdjecie z Bukoviny z tego hotelu jest co pisalas? I jak bylo?