Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość Lv
no nie zazdroszczę, ja uparcie szukałam sensownego wózka z sama gondola zeby przeskoczyć do lepszej spacerówki ale na rynku teraz tylko 3w1 ewentualnie 2 w 1 jak moj. Także liczę ze jeszcze pojeździ.

Gość Lv
W Bukowinie było super , ale poza hotelem nie ma tam nic. Z wózkiem mogłam spacerować tylko po jego obszarze. Ja w parku jestem co drugi dzien, teściowie mieszkają zaraz przy, ale ja mam tam 10km wiec siadamy często w auto i jeździmy sobie tam spacerować :)

Gość wera33
Ja mam taka refleksje ze moja corka to taki bajkowy dzidzius. Ona by mogla w mandze wystapic. I tak ja tez nazywam bajkowy mangowy dzidzius. Wogole sa takie fajne chwile jak budzi mnie w nocy, ociagam sie ale wstaje, klade ja na przewijak (mam polozony na lozeczku) , nic nie widze na oczy, marze zeby sie spowrotem polozyc****atrze na Sare a ona wlasnie obdarza mnie tym swoim szerokim bezzebnym pieknym usmiechem. No rozbraja mnie to wtedy:) 2 w nocy czlowiek ledwo zyje a tu dzieko takie radosne:) Innym razem Sara mowi do mnie "Gu" to ja do niej tez "Gu" i ona do mnie tez "Gu". I taki sobie dialog prowadzimy.

Gość Wera33
Lv a od ktorej strony spacerujesz po tym parku, bo ja jak tam bylam u rodziny meza, to zawsze parkujemy pod lidlem i wchodzimy na teren. Z reszta niewazne. Moze sie kiedys tam spotkamy:) Lv Ty bylas w tym hotelu bukovina przy basenach? i wstep na termy w cenie? Menu ok? Cenowo to raczej nie malo wyszlo. Ja tam bylam na samych basenach jeszcze przed ciaza to cos uzylam nie za duzo bo ze starszakiem siedzialam w brodziku ale ok.

Gość Lv
Tak w hotelu wszytko w cenie łącznie z jedzeniem. Cenowo nie najgorzej . Ja parkuje albo pod lidlem właśnie albo pod blokiem teściów :) kto wie możemy sie spotkamy kiedyś

Gość AleksandraJL
Lv-ale sliczna ta Twoja Igusia:) no i śpi słodko, co Ty mamo od niej chcesz jak ona taka grzeczna haha Wera- a Sara to ma te włosy czadowe i w ogole to wydaje się taka długa. Ile mierzy? i Jak z jej wagą teraz? Może masz racje z tą spacerówką, myślisz,że bez problemu mogłabym już wozić Leona w takiej, wiem ze jest od urodzenia napisane ale no nie wiem...ten navington cadet tez jest lekki kurde ale mam dylemat:( wysle Wam jak zaproszenia wyglądają

Gość wera33
Alekssandra jak Leon skonczy pol roku, juz bedzie troche siedzial (znaczy ze bedzie mozna go polozyc na polsiedzaco nie koniecznie na prosto jak w gondoli) to i tak w gondoli sie juz nie bedzie miescil i bedziesz musiec przepiac wozek na ta druga wersje spacerowa. I dalej meczyc sie z ciezkim wozkiem. To nie lepiej kupic juz wypasiona spacerowe i miec problem z glowy. W smyku sa te wozki jedz i obczaj. One maja tez spiworki na zime, pokrowce antydeszczowe itd. Co do wagi to Sara dalej malo przybiera, wiecie ile wczoraj wazyla? 4500kg :( malo co nie? No dluga jest dluga.

Gość rockowa mamunia
Hehe mama lekko w szoku była bo nic jej nie mówiłam że planuje wogóle. Powiedziała tylko że biedne dziecko moje dość że przez muzykę jaka u nas ciągle leci, w wieku 3 lat bedzie słuchał Behemotha to jeszcze w wieku 16 lat będzie cały wydziarany :D :D Co do znaczenia, upadły anioł zawsze symbolizuje podnoszenie się z upadku, dla mnie mój miał ma oznaczać siłę, walkę z przeciwnościami, pokonywanie barier (zerwane łańcuchy) i dążenie do celu nawet w trudnościach ( zasłonięte oczy) :) Adaś coś dzisiaj markotny aż się boje co będzie jutro jak już o 10 rano muszę go zostawić pod opieką teściowej u niej w domu, w nowym miejscu..

Gość Aliszonn
Dziewczyny dziękuję za te miłe słowa, bardzo mi miło. Wera masz rację, mój Kornelek to skóra zdjęta z Arka. Wszyscy mówią że to jego mała xerokopia. Wrzucę wam któregoś dnia fotkę ich razem dla porównania. Ombre zrobiłam w pn i też mi się bardzo podoba. Po dwóch latach w rudych włosach przyszedł czas na zmiany. Chciałabym je tylko ściąć ale mąż zabrania i grozi rozwodem więc niestety na razie będzie tak jak jest.

Gość Aliszonn
Rockowa- z******ty tatuaż, mnie też się marzy rękaw i jak tylko skończę karmić w przyszłym roku, na 25 urodziny sobie machnę taki. Ile zapłaciłaś za ten jeśli można wiedzieć? Lv- Jaka Iga już jest duża! Myślałam że tylko mój Kornel taki wielkolud jest:) cudowna Wera33- ja Sarę zaklepuje na przyszłą Synową! Obiecuję być dobrą teściową dla niej hihi. No ta jej fryzura to po prostu mistrzostwo świata. Aleksandra super te zaproszenie podeślij linka. Ile się czeka na realizację? Mania- aż Ci zazdroszczę, Martynka to cała Ty. Szkoda że moje dzieciaki są b.podobne do mojego męża.

Gość AleksandraJL
No ja też mowię,że Martynka to cała Mania, skora zdarta Aliszonn-zamawiasz i w mailu piszesz gosci, dodajesz zdjecie, miejsce imprezy kosciół facet do 48 godzin sporzadza projekt Ty piszesz ,że akceptujesz i płacisz przelewem i priorytetem idzie, to są takie zaproszenia jak zdjęcie na takim papierze sam robi tło retusz, tylko wybierasz oprawe i tekst:) 1,40 to taka taniocha, no ale zaproszenia skromniutkie. My robimy na te 30 osób w swietlicy , bo by się nie pomiescili ludzie, 200 zł wynajęcie sali i reszte sami robimy tzn z pomocą mam ,żeby to zarcie ogarnac http://allegro.pl/foto-zaproszenia-na-chrzest-roczek-gratis-i5562078372.html

Gość Wera33
Aleksandra Ty małe wesele organizujesz. A skad Ty masz tyle gości? U mnie bedzie ok 20 i to najbliższa rodzina. Rodzice, teściowie, moja siostra, bracia meza z rodzinami, moj dziadek i chrzestna z mężem czyli 16 dorosłych i trojka dzieci. Pomysł o pozyt stronie ile Leon dostanie prezentów. Koniecznie zamieść foty z uroczystości. A ktos tu tez planował Chrzciny, wybaczcie ale nie pamietam kto. Ja karmie i karmie i konca nie widać.

Gość Mania1989
Dzieki dziewczyny za mile slowa i komplementy :-) ja narazie nie mam czasu przegladnac zdjec bo przed chrzcinami jest masa roboty, ale wszystko nadrobie po weekendzie. Aleksandra my tez robimy chrzciny w świetlicy wlasnymi silami i powiem Ci z e juz drugi raz bym sie na to nie pisala. Wolalalbym zaplacic troche wiecej w jakims lokalu albo wynajac kucharke i miec swiety spokoj. Co do wozka to moj jest w miare lekki, daje sobie z nim rade sama. Najgorzej bylo jak gdzies musielismy jechac samochodem i zabrac wozek. Ja z Martynka w nosidełku siedzialysmy z tylu, z przodu gondola a w bagazniku stelaz - samochod byl wypakowany po brzegi, ze sie w nim ruszyc nie dalo. Dlatego stwierdzilismy, ze pora na zmiane auta i od tygodnia sie woze wiekszym, gdzie caly wozek wchodzi do bagaznika. Po weekendzie tez wam wysle moje zaproszenia na chrzest. To naprawde fajna sprawa, nie kosztuja duzo a sa sliczne. U nas na chrzcinach ma byc 24 osoby plus 4 malych rocznych dzieci. No a teraz ide spac, bo Martynka zjadla flache i zasnela wiec ja też.musze sie wyspac bo jutro od nowa przygotowania...

Gość Katalpa
Cześć Kochane, mam do Was pytanie, czy u wszystkich Waszych dzieci pękł juz ten pecherzyk poszczepienny na rączce? Moj Syn kończy dzisiaj 2 m-ce i nic, ma tylko malutka sina plamke. Koleżanki córka w tym wieku miala ogromny babel wypelniony ropa, potem to samo zaschlo, a u nas nic

Gość tulipka32
Katalpa czasem sie babke nie robia. Aleksandra, ja przy pierwszym dziecku po gondoli zmienialam wozek na spacerowke Jane Nomad (wazy 6kg) i byla super. Potem tez kupilam uzywanego Maclarena i to najlepsza parasolka ever :) ale poki maly byl maly to wolalam szeroka, wygodna spacerowke (Jane sprawdzila sie rewelacyjnie!). Kolezanka miala Maclarena XT od urodzenia i byla zadowolona. Wlasnie spaceruje po lesie (droga asfaltowa) wzdluz brzegu, jest b. przyjemna pogoda w porownaniu do wczesniejszych upalow. Maz i starszy syn kapia sie w morzu. Jedynie minus jest taki ze nie dojadam :( jak sie wybieracie nad morze i kp to moze jakies weki zrobcie? Ja wzielam troche miesa ale i tak nie mam czasu reszty przygotowac :( no i niestety malemu wyszla skaza bialkowa :( :( jadlam ostatnio duzo masla do chleba i smietanki do kawy i od razu czerwone policzki. Starszy tez mial, przeszlo po 2 latach choc mleka mudo dzis nie podaje bo to sam syf Chrzciny robimy 20 wrzesnia w hotelu. Ma byc 24 osoby (w tym 7 szkolnych dzieci). Troche nas to wyniesie ale nie mam sily i czasu stac przy garach szczegolnie ze w pazdzierniku starszy ma urodziny i wtedyzawsze robie obiad i tort na 12 osob.

Gość Wera33
Ja tez robie Chrzciny 20 września w restauracji na 16 osob plus 3 dzieci. Miałam 6 tego ale teściowie nad morze jadą tzn chyba jada. Bo sie jeszcze nie zdecydowali. Aleksandra sama widzisz ze i ja i Tulipka odchowalysmy juz jedno dziecko i Ci doradzamy zeby po gondoli zmienić na spacerówkę. Pamietam jak syn miał rok i pojechaliśmy nad morze. Wzięliśmy wózek ten spacerowy co zdejmuje sie gondole i zakłada druga wersje. Zajął cały bagażnik to po 1. Musieliśmy sie spakować do reklamówek bo nie weszła juz żadna torba ani walizka do środka. Nasze auto to sedan nie żaden wyższy suw itp. Potem ten wózek targalismy po piachu. Na szczęście mógł stać w holu hotelu na dole bo jakbym jeszcze miała go nieść na 3 piętro to bym oszalała. Na drugi rok byliśmy mądrzejsi i juz zakupiliśmy spacerówkę maclarena. To tez była niezła historia. Stwuerdzilam ze kupie używana na Allegro spacerówkę, przeczytałam ze maclaren ok mamy chwala. W końcu potrzebna tylko na wczasy. Co licytacja wózka maclarena to duzo chętnych i mnie przebijali. Myśle niezły popyt ma ta firma. W końcu udało sie kupic za nie całe 200 zł ( maclaren boli parasolka bez rozkładanego siedzenia taka dla starszych dzieci) Pojechaliśmy odebrać osobiście a ze cała droga kłóciłam sie z mężem to transakcja trwała 2 min bo oboje byliśmy cali w nerwach. Dopiero w domu jak ostyglismy dotarło do nas jaki wózek nabyliśmy. Był okropny! Fakt kupowaliśmy po zmroku i nikt sie nie przypatrzył. Pordzewialy, popękane siedzisko, wewn strona dachu zazolknieta dobrze chociaz ze rączki nue były zużytE. Trudno obwiniać sprzedającego bo opis aukcji wyglądał tak sprzedam wózek stan używany. A ja sie o nic nie dopytalam. Wiec moja wina. Nie było czasu na łzy i takiego dziada Zabraliśmy na wakacje. I sie oboje z mężem zakochaliśmy w tym wózku. Syn tez uwielbiał w nim jeździć. Do dzis go używam w syt awaryjnych. Troche wygląd odstrasza ale dalej sie prowadzi zarabiscie. Ostatnio idę z Sara na spacer a starszy wyciągnął tego maclarena zeby jego tez do wózka włożyć. Bo prawda jest taka ze dzieci nogi bolą i nudzą i wózek to nawet do 5 lat sie przydaje.

Gość tulipka32
Podpisuje sie pod zdaniem Wery (tez kupilam Maclarena z Allegro) oprocz tej dlugosci wozenia dziecka w wozku :) starszy skonczyl uzywac wozki jak mial 2,5 roku i mlodszego tez nie zamierzam wozic dluzej. Nogi do chodzenia ma to niech zasuwa :)

Gość Wera33
Dziewczyny jak tam z osiągnięciami Waszych dzieci? W ksiaz zdrowia jest karta rozwoju w 2 mies czy po skończ 2 mies dziecko utrzymuje glowe przy podciąganie do pozycji siedzącej Czy Wasze tak potrafią? Bo moja jak próbuje ciagnąć za ręce to glowe dalej ma odchylona do tylu :( czy moze ja to złe robie ? I druga sprawa odnosnie 3 mies utrzymuje glowe prosto w pozycji suedzacej? Potrafią tak Wasze dzieci ? Dzis wypowiadały sie w ddtvn ze niby każde dziecko na swój czas ale rozwój to rozwój i raczej trzeba tego pilnować. A Wasze bawią sie rekami łącza sylaby? Sara ma 2 mies i 1 tydz skończony.

Gość Wera33
Tulipka jakiego kupiłaś maclarena? I czy możesz mi doradzić czym różni sie techno od quest?

Gość AleksandraJL
No przekonałyście mnie do tego maclarenia, oglądałam dziś w Smyku dwa modele jeden był za 1299zł drugi za 1599zł. I teraz tak ogólnie mam dylemat, czy kupić nowego czy używanego takiego za 500-600zł czy nowy? Ale najpierw czołg do sprzedania, wystawiłam go za 1500zł, bo kosztował 2379zł, już tam się interesują nim, bo jakby nie było gwarancja, brak sladów uzytkowania, spacerówka w ogole zapakowana. No ale czy go sprzedam to nie wiem. ogolnie jest rewelacyjny, naprawde super się go prowadzi, ale nie nadaje sie do bloku, bez wozkowni, czy windy. Moj maż nie za bardzo przekonany do maclarena, jemu się podoba spacerówka jane rider, ale tym razem ja wybieram! Leci 3 miesiac a my gondole porzucimy, boję się tylko,co bedzie ze spaniem jak on tylko w wozku spi, Wera-moj tez głowe odchyla, jak probuje go podciągnąc, a co do trzymania głowki to tez nie. raczkami się nie bawi, za to ssie kciuk i się tym uspokaja, nauczy się tak i bedzie ciuchciał nie daj Boze do wieku szkolnego,jak go kłade na brzuszku, to głowka już mu się nie kiwa wcale,jest bardzo pogodny bo ciągle się smieje, no i guganie ciągle i bardzo dużo. a ma 2mies i 3 dni Kurde, tak mnie nastraszyłyście ,że mam trochę czasu i poszukam kucharki jakiejs, kelnerki dwie już mam do podawania. dzis kupiłam mu stroj, taki zwykły skromny, body z taką wszystą muszką, do tego spodnie i sweterek. Bo jak zobaczyłam te jakies spodnie na kant, koszula, prawdziwa muszka i beret, nie no mi się to w ogole nie podoba. Wydaje się to być niewygodne. Byliśmy nad morzem dziś, zaraz podeslę zdj, zobaczcie jak wyglądam, Jak Wy wszystkie takie szczuple, a ja namiot cyrkowy. Naprawdę czas się wziac za siebie, tylko len w d***e

Gość Wera33
Aleksandra rozumiem ze ten tańszy to był maclaren quest a droższy techno xt? I ktory bierzesz? a wsadzalas Leona? Czy jeszcze sa inne modele? Ja bym kupiła z największy ilością dodatków czyli ze śpiworkiem (idzie jesień, zima),folia i koniecznie z pałąkiem z przodu. I jak sie prowadzą? Oglądałam ten Jane R co sie mężowi podoba ale to wózek tez wielofunkcyjny. A po co Ci w sumie gondola jak Leon za chwile wyrosnie. No ciekawe jak Ci pojdzie ze sprzedażą, jak wózek prawie nowy a jaka markę sprzedajesz? Co do maclarenow to sa b chodliwe ale prędzej pewnie zostawisz dla 2 dziecka albo oddasz po rodzinie niż sprzedasZ:) na początku bedziesz troche psioczyc ze moze bys wolała śpowrotem gondole Ale jak Za 2-3 mies Leon podrośnie to Bedziesz super zadowolona. A przede wszystkim mobilna. Bo z takim wózkiem to raz dwa wszedzie wyskoczysz. Sama mam kobyle to wiem jak to jest :( Ciekawe jaki wybierzesz bo techno jest większy wazy 8 kg i ma większe koła. A ten quest ogólnie mniejszy i wazy 6 kg. Moja tez tej główki nie trzyma ale gaworzy i sie śmieje. Dziewczyny W czwartek byłam u in lekarza od Usg bioder (co pisałam ze jest ok nie wymaga ponownej kontroli ale zeby zrolowany kocyk pod nogi dawać) I ważyłam Sarę u niego i okazało sie ze od 3 sierpnia do 20 przybrała tylko 250 gram:( Ale całościowo od 15 czerwca do 20 sierpnia 1500 gram wiec niby ok choć lekarz powiedział ze norma 800 gram na mies. No i od tego momentu chodziło za mną zeby ja dokarmić mm bo sie zaczęłam poważnie martwic. I wczoraj lekko mi marudziła przy cycu i dałam jej 90 ml Bebilonu. A ona cały wypiła!!! Czy ja ja głodze czy o co chodzi? Ale spokojna jest i nie ma kołek. I tak myśle nad tym i moze mam kryzys laktacyjny albo dziecko skok rozwojowy. Jesli kryzys to dałam sie pokonać.

Gość aska179
Wera specjalnie dla Ciebie do nastepnego zdjecia uzyje grzebienia - wreszcie ;) byc moze masz kryzys i bylo mniej mleczka niz chciala i dojesc musiala. Ty martwisz sie ze za malo przybrala a ja wg tego co mowisz too moj przybral 3kg w 2 miesiace.

Gość Wera33
Aśka to z tym rozczochraniem to tak miało zabrzmieć kokieteryjnie. Pewnie mam kryzys ... Kryzys co sie ciągnie od 3 sierpnia ( od tego momentu mało przybrała) No sama widzisz ile Twój wazy i jak mam sie nie martwic. Napisze Wam ze jak Sara miała pobudki o 2 w nocy i nad ranem tak po tym mleku przespała 7 godzin. Pobudka dopiero o 5 nad ranem.

Gość aska179
Wera ja rozumie i rowniez zartowalam ;) on ma takie piurka co tak odstaja ;) tylko mi sie wydaje ze moj kp sa duzo przybral je co 2 h. Szczepienie mam 3 wrzesnia zobacze ile wtedy bedzie wazyc i co powie.

Gość tulipka32
Wera, jak masz kryzys to tym bardziej mm nie podawaj. Dluzej Ci po nim pospala bo te mieszanki maja tyle syfu ze dlugo sie trawia. Skoro Twoja corka przybiera w normie to ja bym sie tak nie przejmowala i nie dawala mm. Zastanow sie czy Twoje mleko jest pozywne (to zalezy od Twojej diety) i moze przystawiaj czesciej Aleksandra, ja osobiscie uwazam ze Maclareny sa z******te (nie wiem jaka roznica miedzy Quest a XT, chyba tylko XT rozklada sie do lezenia na plasko a reszta nie) ale jeszcze na nie za wczesnie. Ja mialam sama spacerowke Jane Nomad i bylam z niej b. zadowolona wiec sie zastanow. Przymierz dziecko do wozka to moze sie szybciej zdecydujesz (Maclareny sa waskie a nasze dzieci duzo spia i potrzebuja wygody i miejsca, ja tak uwazam).

Gość Wera33
Ten maclaren techno xt jest wlasnie ponoć większy i szerszy. A quest mniejszy i lżejszy. I fakt sa genialne. Dr kazał non stop do piersi przystawiać. Tulipka Sara przybrała w normie ale w tym dolnym przedziale. Napiszcie matki jak tam po Chrzcinach i dajcie foty w ubrankach :)

Gość Justyna1989r
Własnie wyslalam zdjecia :)

Gość justyna1989r
Wyslalam wlasnie zdjecia :)

Gość AleksandraJL
dziewczyny tych maclarenów są 3 modele, wczoraj oglądałam techno xt oraz xlr (największy i najdroższy) a ten quest patrzyłam w internecie, bo nie ma w w naszym słupskim stacjonarnym Smyku, także wybór cięzki:) A co do Jane, to mąz chce samą spacerówke Jane Rider, ale powiedziałam,że chce Maclarena i będzie jak tylko czołga sprzedamy:) A w ogole od tych spacerówek az oczopląsu mozna dostac, moja kolezanka zakupiła chicco lite way top. I patrzę tez jest od urodzenia, miałam przyjemosc testować to leciutki fajny zgrabny, wczoraj w smyku oglądałam te maclareny to pasują do mnie . Ale Leona nie miałam ze sobą. Szkoda,że producent Maclarena nie daje w zestawie pałąka i trzeba dokupic Coś Wam napiszę, zauwazyłam,że odkad jem wszystko to Leon jest taki spokojny. Juz 2 tydzien, a on i spi i nie marudzi, i nie trzeba go bujac. Nie wiem, czy to jakas zależnosć czy tylko zbieg okoliczności ,ale gdy porzuciłam tą diete matki karmiącej jest inaczej. Jem normalnie schabowe, mielone, pizze (tylko zamiast sosu czosnkowego wzięłam majonezowy) sałatki rozne, jajka z majonezem, wiadomo, wszystko z umiarem, ale już się nie boje, są w biedronce takie pyszne ciasteczka od spodu oblane czekolada takie zbozowe pycha, placki po wegiersku, jajecznice, dorsza smażonego, pstrąga, kiełbase. Nie piję tylko gazowanego nie jem cebuli czosnku, i słodyczy no i wiadomo,nie najadłabym się bigosu czy kapusniaku:) widzę,że nic mu nie jest. Mam chyba to szczęscie,ze on nie ma zadnej alergii na jedzenie:) Justynka-śliczna córeczka, a jaka strojnisia:)

Gość justyna1989r
Dzieki Aleksandra :) Ja tez nie stosuje zadnej diety dla karmiacych I jest ok, jedynie jak zjem cos slodkiego to mala ma problem z kupka. A mnie tak czasem skusi jakos batonik czy ciasteczka Bo mialam cukrzyce ciazowa I od 5 miesiaca nie jadlam Nic slodkiego to teraz czasem sobie pozwole ale musze przestac zeby sie malutka z Ta kupa tak nie meczyla