Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość Lv
Ka ciagle karmiłam enfamilem , położna zachwala, ale i w szpitalu w którym rodziłam tez chwalili, jednak młoda miała luźne kupki, płakała nie raz przy jedzeniu, i za wasza namowa kupiła hipp bio combiotic i jest święty spokój. Grzecznie je (po 150ml co 3/4h), nie krzyczy przy tym, i zdrowe kupki. Wiec polecam, a cenowo wychodzi mnie tak samo jak enfamil

Gość wera33
Do goscia: Rozumiem ze karmisz piersia dziecko, dostaje antybiotyk i chodzisz na posiewy? a jak teraz przybiera i ile wazy Lena? Moja tez niby duzo spi, jest spokojna, przysypia przy piersi ale ja wybudzam. Jutro powinnam miec wynik. A gosciu napisz czy powtarzalas badania posiewu bo ponoc moze byc probka zabrudzona i nie mozna do konca stwierdzic i sie tak ciagna te badania i ciagna.Napisz prosze co Twoj lekarz mowi.

Gość wera33
Lv myslisz ze mozna przejsc z mleka na mleko? ponoc ten hipp najlepszy wlasnie.

Gość gość
Tydzien po wyjsciu z lubinowej trafilam z mala do szpitala w klimontowie i byly tez 3kobiety ktorych dzieci mialy ta sama bakterie one też rodzily na lubinowej mniej wiecej w tym samym czasie!!!! A rokowania niewiem u mnie malutka jiz brala dwa razy antybiotyk i znow jest podejrzenie o balterie bo malo przybrała przez tydzien tylko 80g.... U mnie przed pierwszym wykrycoem bakterii tez spadla przy wyjsciu ze szpitala wazyla 3060g a po tygpdniu 3000g i wtedy trafilosmy na klimontow...

Gość gość
Posiewu nie powtarzam bo mala miala bakterie w ilosci 10do 6 czyli duzo lekarka powiedziala ze gdyby probka byla zanieczyszczona byloby mniej bakterii mocz zawsze pobieram bezposrednio do kubeczka dezynfekujac dziecko i swoje rece uprzednio wszystko mega sterylne...

Gość Wera33
Gosciu : troche mnie zasmucilas, tym bardziej ze 12 urodziłam na lubinowej. A jak sie Lena e Cola zaraziła? Zgłaszałas to na Lubinowa? A te kupy to jak wyglądają bo Sara przez pierwsza półtora mies ładne robiła. Chociaz był okres ze były zielone. Takie nie typowo wodniste tylko rzadsze tak?

Ja probowalam w zeszlym tygodniu przejsc na to mleko z hipa ktore polecalyscie ale malej nie podeszlo. Niby brzuszek jakby troche mniej bolal, kupy bez zmian co 2 dni ale Martyna nie chciala tego mleka jesc. Jak zazwyczaj jadla po 90 tak hipa po 30. Wiec wrocilismy spowrotem do bebilonu pronutra. Ogolnie tak sie zastanawiam czy ona nie za malo je (po 90 czasem mniej co 3/4godz). Bo jak czytam was to wasze dzieci duzo wiecej zjadaja. Ale jakby jej bylo malo to by chyba nie przybierala tak na wadze.

Gość Wera33
Mania a co mam zrobic jak Sara omija jedno karmienie bo spi w nocy ok 7h? Przeciez potem jej nie wcisnę podwójnej porcji.Jak to ma wyglądać któraś doradzi? Wtedy dziecko nie zjada 6 porcji na dobę tylko 5.

Ja nie patrze na to co jest napisane na opakowaniu. Jak mala chce jesc to jej daje i nie patrze czy to porcja 5 czy 8. A skoro twoja sara spi i sie nie budzi tzn ze nie jest glodna. Mi czasem spi 5 godzin bez jedzenia a czasem budzi sie co 2 godziny.

Gość AleksandraJL
Wera-Ty się nie obwiniaj,że musisz karmic Sare tym "syfem" nie wiem kto tak napisał. Karmienie piersią jest najlepsze,ale nie za wszelką cenę. MM piją dzieci, są zdrowe , rosną i przybierają. Oby była poprawa, trzymam kciuki za Was ! Kochana, co ja mialam z tym wozkiem, byłam zdecydowana na Maclarena, ale nie wiem jak to się stało wyszłam ze Sklepu z tym chicco liteway i jestem mega zadowolona. Mąż stwierdził,że trochę drogi ten Maclaren, ale jak chcę to kupimy go, ale pomyślalam o tamtym czołgu ,że wydane pieniadze a wozek to wozek . I ten Chicco malutki, zwinny, już byłam 2 razy na spacerku, Leosiowi się podoba, 5 pozycji regulowania oparcia, pałąk w zestawie, spiworek, folia przeciwdeszczowa. Jestem nim zachwycona, podnożek sobie ustawiam na max wysokość to jak zabudowny, prowadzę jedną ręką:) mam nadzieję,że będę zadowlona i nic mu się nie zepsuje i fajnie wygląda z przodu pojedyncze kólka. Zresztą gdzie ja nim jeżdze? tylko po nowych chodnikach , u rodziców mam po kuzynce starego 10-letniego nestora;) a najlepsze jest to,ze sprzedałam tamten i baba miała się odezwać, jak dojdzie, po nr przesyłki widać,że już wczoraj przed 12 był u niej a ona nic, boję się,że moze jest niezadowolona, a jak będzie chciała go zwrócić? Ja wzięłam za niego ostatecznie 1450zł z 2379 wiec chyba powinno być ok, miał tylko jedną niewidoczną ryskę na stelażu. A co się z męzem nawyzywaliśmy ten wózek, zeby go zapakować z oryginalne kartony? Boże czołg straszny. Ale gdybym miała dom na wsi to zdecydowałabym się na niego ponownie Mania-ale silna na Twoja Martynka Moj Leon jest chyba ewenementem bo już wcale się nie budzi w nocy! od 3 dni spi w swoim pokoiku, w swoim lóżeczku i zasypia o 22 a budzi się 5:30 . Moze powinnam go budzić w nocy na jedzenie? Pozniej, gdy wstanie, to spi 3 godzinki od 10 ok do 14 tak mam czas na zrobienie obiadu sprzatanie a pozniej do wieczora juz czuwa sobie:)tak wiec pelny luzik Aska-ale futrujesz swojego Adasia hehe. A na zdj nie widac,ze tyle wazy mały skarbus. Ja swojego muszę w koncu zważyć :) moj też z 6,5 kg jak nie 7 , ciezko na ręku, leżaczek jest do 9 kg a juz jak mały leży to opada Zamawiam ubranka przez neta, na allegro, super są z firmy "ewa klucze" i pinokio. Jednak przez Internet najtaniej.

Gość aska179
Wera u malego wyszedl gronkowiec w wymazach ale wyniki w moczu byly prawidlowe. Objawy mial ze byl nie spokojny, napiety brzuszek prezyl sie i bardzo smierdzace kupy( logiczne ze pachnacych nie ma ;) ) mogl tez zarazic sie w szpitalu jednak tez od kogos z otoczenia a dzieci szwagierki maja tylko ich lekarka mowi ze tego sie nie leczy bo kazdy ma ja w sobie. Ja w tamtym tyg mialam zastoje i z trudem sciagalam 40-50 a wczoraj bez problemu 120 bo maly po szczepieniu dlugo spal a nie chcialam znow przechodzic tego co w ubieglym tyg.

Gość aska179
Aleksandra co robie? :) niby nie widac dlugosci ma 65 ale faldki widac :) pielegniarka kazala nam mniej mu jesc dawac a co ja mam zrobic jak on lubi jesc ;) jak sprawdzalam starszy wazyl prawie tyle samo a teraz szczuply jest. A mam pytanie wasze dzieci leza same na boczku?

Gość KatarzynaJa
Kobiety nie panikujcie z tym jedzeniem. Każde dziecko jest inne i rozwija sie w swoim własnym rytmie a co niektóre z Was chcialyby żeby te Wasze dzieci jadly tyle samo i najlepiej o tych samych godzinach. Skoro dziecko się w nocy nie budzi tzn ze nie jest glodne i po co go stresowac budzeniem? Wyluzujcie troche :)

Gość Wera33
Tez uwazam ze maclaren drogi, biorąc pod uwage ze spacerówkę za 200 zł mozna nowa kupic. Ale chicco tez ma pozytywne opinie. I Leon zadowolony? Wyslij fotkę:) grunt ze sprawdziłas w sklepie i Ci sie spodobał a nie tak na oślep kupować. My nasz wózek dajemy bratu meza ( jego żona rodzi w grudniu br) Przekonalismy ich zeby lepiej od nas wzięli a pozniej kupili sobie nowa spacerówkę za te odłożone pieniądze. Mieszkają w domu to sobie z nim poradzą. I sie ucieszyli z takiej opcji. Drogi miałaś ten wózek a co to za model? moze miec rysy bo używany w końcu był. Ta co kupiła przeciez o tym wiedziała. Jak chce nowy to niech da ponad 2 tys:)

Gość AleksandraJL
Aska-futrujesz tak się zartobliwie mowi u nas ,że dobrze karmisz to miałam na myśli:) ja mojemu podkładam poduszke za plecki, bo się odwraca z boczku na wznak, a ostatnio z boku na brzuszek. Trzeba pilnować. Wera-no drogi a używane są tak przechodzone,że szkoda gadać, plamy otarcia, koła wyrobione. A ten co sprzedałam to I'coo peak 4air. A jeszcze cw sklepie miałam dylemat czy wziac ten chicco liteway czy espiro magic:) Czym przykrywacie Wasze pociechy? Ja mam te spiworki bo się boje,że sobie wezmie rączką kołderke, czy kocyk na buzke. Przykrywacie normalnie? A dziś kobietki chyba nie mamy co liczyć na swoich męzczyzn, moj idzie do sąsiada z piwem oglądac mecz:) A Wasi męzowie? Tez już zapowiedzieli wielkie oglądanie?

Gość aska179
Nie nie Aleksandra ja go tylko karmie na rzadanie to wychodzi co 2h. :) mi wczoraj lekarka mowila by na bokach lezal bo na brzuszku ladnie podnosi glowke a na boku nie polezy nawet jak go poobkladam to sie zlosci ,w dzien jak spi to probuje lecz tez nie do konca wychodzi a mowi ze caly czas na wznak to glowka bedzie mu sie splaszczac. Z tymi naszymi maluszkami ci chwile cos. Moj starszy w przedszkolu pare dni i juz migdaly powiekszone...

Gość rockowa mamunia
Mój Adaś też praktycznie przesypia całe noce. Tyle że dośc późno go kładziemy bo zasypia ok 21 - 22 i spi do 5 ale teraz chcę zacząć kłaść go o 19 bo i tak zima idzie i wieczory beda krótkie. Co do karmienia u mnie ani Bebilon ani Nan sie nie sprawdziło i w dalszym ciągu jesteśmy na Bebiku. Mały zjada 120 ml co 3 godz w ciągu dnia, czasami muszę jeszcze dorobić bo widzę że ma ochotę na więcej :) Szerze to nie moge doczekac się ąż skonczy 4 miesiace żeby zaczac podawac mu marcheweczke jabłuszko itd :) Ostatnio dałam mu polizać jabłko to dziewczyny rączki wyciągał żeby jeszcze mu dać :) W poniedziałek wybieram się na szczepienie i wreszcie sprawdzę ile przytył mój szkrabik. Co do szczepionek to nadal przystaje przy swoim że szczepimy tradycyjnym systemem a nie żadne 5 w 1... Za dużo wokól mnie dzieci z powikłaniami po skojarzonych dlatego ja podziękuje. U nas dzis leje a mały przyzwyczajony do codziennych spacerów o tej porze i troszke nie wie co robic ze sobą przez to.. Leży i drzemie sobie a ja od rana zabieram się za porządki i nie moge sie zebrac.. Jutro idziemy bawic sie na weselu ale szczerze powiedziawszy wogole nie mam na to ochoty. Ciesze sie jedynie że zobacze sie z dawno nie widzianymi znajomymi.

Gość rockowa mamunia
Na boczku leży sam ale na brzuchu po 2 minutach zaczynają się jęki.. staram się go codziennie chociaż na chwilę przekręcać na brzuszek ale jak zaczyna płakać to przecież nie bede go męczyła i trochę się tym martwie bo niby główkę dzwiga ale bardzo szybko sie męczy

Gość AleksandraJL
Aska-moj też nie wygląda na takiego, co by wazył tyle, po prostu nasi chłopcy tacy są:) ale nie ma co im załować albo mniej karmic, no bo jak to zrobic? Jak głodny to trzeba karmic:) a nadal robi kupki co 2 dzien? bo moj własnie zaczał robic co 2 dni, ale nie wiedzę,żeby się męczył czy coś tak wiec jest ok:)

Gość wera33
Sara tez robi co dwa dni, chociaz ostatnio sie zmienilo i wczoraj kupke zrobila i dzisiaj.

Gość AleksandraJL
dziewczyny właśnie baba napisała,że wozek dotarł i jest w stanie idealnym i jest bardzo zadowolna no i super:)

Gość dzo pru
Dziewczyny, które karmią mm. Jakie macie zalecenia co do witaminy d3? Mi lekarka kazała dawać co drugi dzień. Ale trochę się boje, że to za mało. Chociaż w mm jest ta witamina suplementowana. Od jakiegoś czasu mój Franek często ma mokre stopki. Dziś wyczylatalam w necie, że może być to objaw krzywicy. I już mam stresa.

Gość aska179
Aleksandra zalezy bo jest dzien ze dwa razy zrobi a czasami to tak co dwa dni i przrestalam sie tym martwic bo tak jak mowisz nie meczy sie. A jak dziecku mniej jrsc dawac nooo kurcze nie wiem bo co jak je cyca mam mu z buzki zabierac. Ja nie uwazam zeby byl przekarmiony wiec sie tym co powiedziala nie przejmuje :) w nocy raz sie budzi w ostatnim czasie do jedzenia wiec nie widze problemu w tym co powiedziala :)

Gość Mania1989
My przy mm witamine D dajemy codziennie, takie mialam zalecenie ze szpitala i tak daje. Jutro jedziemy na krótki urlop i dzisiaj sie wzielam za pakowanie, masakra ile z malym dzieckiem trzeba zabrac rzeczy. Dobrze ze kupilismy wieksze auto bo w polowce ciezko by bylo sie zmiescic. Rockowa udanej zabawy zycze, My juz bylismy na weselu bez malej i jeszcze pojdziemy na 2 :-) na ostatnie - w październiku chyba ja wezmiemy na chwilke bo bedzie juz miala 4 mce.

Gość Mania1989
A jesli o kwestie jedzenia chodzi to zgadzam sie KatarzynaJa. Kazde dziecko jest inne i ma swoj rytm. Nie ma co patrzec na tabelę podane na opakowaniach tylko podawac tyle ile chce. Cos mniej wiecej jak przy kp na zadanie. Wiadomo ze te tabele jakas wskazowka powinny byc ale nie ma sie co ich tak sztywno trzymac. Jesli o karmienie w nocy chodzi to ja nigdy nie wybudzalam, chociaz polozna twierdzila ze trzeba co 3 godziny budzic. Jak mala byla glodna to sama sie budzila. I dopoki dziecko odpowiednio przybiera na wadze i nic zlego sie nie dzieje to nie ma co panikowac.

Aleksandra, popatrz jak Ci sie dziecko zmienilo :-) niedawno jeszcze pisalas ze Leon wcale spac nie chce i daje Ci w kosc a teraz zlote dziecko :-)

Gość Justyna1989r
Ja troche nie na temat ale chce Wam cos polecić. Wczoraj doszedł mi zamówiony Uspokajacz z projektorem Morskie Opowiesci z Fisher price i jestem mega zadowolona. Mala przelezala wczoraj godzinę wieczorem patrząc w sufit jak tam rybki plywaly ;)

Gość Lv
Wera ja spałam z mleka na mleko niestet musiałam bo dziecko miało spore problemy. Ale hipp w końcu sie sprawdził. Co do wózka to maz sie uparł na espiro mnie podoba sie quinny, ale mamy jeszcze rok zanim wezmę sie za lekka spacerówkę wiec rozpoznam sie w temacie :) przykro mi ze macie takie problemy, i ze dzieci ze szpitali wychodzą z bakteriami, ja wam o lubinowej pisałam, i niestety nie miałam dobrych opinii, bratowa drugi dziecko rodziła w publicznym szpitalu po pierwszym porodzie ba lubinowej... Mam nadzieje ze wszystko bedzie wracało u was do normy. Zycze wam tego

Gość Wera33
Lv ja jestem dobrej mysli Mam nadzieje ze w tym posiewie nic poważnego nie wyhoduja. Wynik w pn lub we wtorek. A jak mnie te baby z labo irytują to mam chęć poszukać innej placówki. Niby prywatnie działają a takie nieżyczliwe i niemile głupie flądry. Np przychodzę i sie pytam czy jest wynik z morfo a ta z morda - mówiłam zeby teraz nie przychodzić za wcześnie jeszcze- to ja ja proszę zeby sprawdziła bo jestem z 3 mies dzieckiem, łaskawie zerknęła i okazało sie ze był wynik Sary jako pierwszy. Teraz chodzę i sie pytam o wynik posiewu moczu to juz takie flądry opryskliwe. Przeciez widza ze o niemowlaka chodzi, ze to poważne rzeczy. Zero empatii, zero!

Gość Wera33
Jak dobrze wstać skoro świt:) kaaaarmie:)