Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o ciuszkach z lumpeksu...?

Polecane posty

Gość gość

Nigdy nie chodzilam po lumpeksach mam juz 1 corke 10 letnia i nigdy nic z lumpeksu nie miala jakos nie bylo mi nigdy po drodze i jak czegos potrzebowalam to w pepco zawsze taniej jej kupilam. Teraz jestem w ciazy z drugim dzieckiem z innym partnerem. Przyszla tesciowa ma manie chodzenia po lumpeksach i wciaz mi przynosi spioszki body bluzeczki. Ja i tak kupuje nowe. Co sadzicie o tym?

Gość gość
nienawidzę lumpeksów, sama nic tam nie kupuje i dziecku też nie będę

myślę, że nieraz nosi się ciuchy po kimś (zwłaszcza dzieci), co za różnica, że z lumpeksu (oczywiście jesli ciuch w dobrym stanie a nie szmata), przecież to wypierzesz i będzie czyste. Nie jestem uprzedzona. Z drugiej strony wiem, że w lumpeksach wiele ciuchów to znoszone szmaty i czegoś takiego nie ma sensu nabywać.

Gość gość
kupuję, piorę i ubieram, sobie również. Nauczyłam się tego w Anglii-mam rodzinę i byłam na wakacjach, tam jest coś takiego jak car boot i można kupić bardzo tanio ciuchy (czasem nawet nowe) dzisiaj wydałam 17 zł kupiłam 3 bluzki na długi rękaw dla dziecka, jedne spodnie i sobie 2 bluzki. Rok temu kupiłam synkowi grubą bluzę wyglądała jak nowa, nosił ją na jesień, wiosnę i teraz kolejną jesień, a dałam aż 4 złote :)

Gość gość
Moja bratowa swojemu synowi wiekszosc ciuchow (od urodzenia) kupuje w lumpie. Ona je dokladnie pierze. W sumie kilka ciuchow trafila takich, ze nie widac kompletnie ze to uzywane. Ja kupuje nowe w tesco (ff) i pepco. Czasami ale to rzadko w sklepach typu smyk czy 5,10,15.

Gość gość
gościu z 17:07 jak znajdziesz lumpeks gdzie są ciuchy z Anglii to niektóre rzeczy kupisz tanio z metką i... firmowe ciuchy, a dlaczego? Jak są wyprzedaże to kupujesz za grosze i nawet jak sprzedasz za 5 zł to i tak zarabiasz na tym minimum 4 zł...

Gość gość
uwielbiam lumpeksy :) Można się ubrać fajnie i tanio

Gość gość
dla starszego tak ale nie dla maluszka oj nie stac cie na dziecko to i na ciuszki, zreszta to sama przyjemnosc kupowac takie nowiuskie a nie po kims juz

kupuje w lumpie dla synka. właściwie od urodzenia większość ciuchów ma kupione używane. Łatwo znaleźć takie, po których nie widać śladów używania. Dzięki temu mam bardzo dużo ubranek na zmianę, a w 'normalnych' sklepach szkoda było by mi pieniędzy, żeby aż tyle kupować. Zresztą nowe ubrania po dwóch praniach wyglądają tak samo jak te z lumpa. nie widzę różnicy czy mam ubrania kupione z lumpa, czy miałabym po jakiś dzieciach z rodziny.

To obrzydliwe zakładać dziecku coś z lumpeksu. Mogłabym po kimś znajomym, gdybym wiedziała, jak o to dbał. Ale nie z lumpeksu. Chcecie dzieciom pasożyty albo inne syfy ściągnąć?

przecież nie zakłada się tego dziecku od razu po kupieniu. chyba najpierw to gotujesz, pierzesz, prasujesz, co tam uważasz za konieczne. a nigdy nie wiesz jak znajomi dbali, chyba ze za nich pranie robisz

Gość gość
Spoko tez kupuje dla siebie i syna nie widze w tym nic zlego jesli umie sie wybrac cos ładnego

Gość gość
ja też kupuje, mimo że kasy nam nie brakuje bo lubię i czasem naprawde jest lepsza jakość niz niektórych nowych a juz na pewno wolałabym z lumpa niz z pepco

Gość gość
kupowanie ciuchów w lumpeksach jest bardzo czasochłonne.. osobiście wole w internecie zapolować na ciuchowe okazje ;) nie mam uprzedzeń do używanych rzeczy tym bardziej jeśli chodzi o ciuchy dla niemowlaków, wręcz uważam, że to strata pieniędzy kupować markowe śpiochy za ok 70 zł - tym bardziej, że zdarza się że dziecko zdąży założyć coś tylko 3 razy więc nie dość że dostaje to w cenie ok. 12 zł to jeszcze praktycznie bez śladów użytkowania ;) jak dziecko podrośnie zobaczę jeszcze czy dalej będę mieszać nowe z używanymi czy zostanę już tylko przy nowych ;)

Kupowanie używanych rzeczy, jeśli się nie ma skrajnej biedy, jest traktowaniem dziecka jak psa. Przykre to, że tyle osób tak robi.

Gość gość
mi sie udalo kupic super nowa kurtka na zime. dalam za nia 60zl. ale warto.

Kupuje ale nie dlatego, że nie stać mnie na nowe. Po prostu uwielbiam wyszukiwać perełki tak jak ostatnio np nowa, z oryginalnymi metkami koszula Burberry czy sukienka welurowa Puma dla córki. Mam swoje sprawdzone lumpeksy. Zawsze piore je. W zeszłym roku upolowalam płaszcz zimowy za 45 zł ( cena w sklepie 799 zl).