Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Goraczka nie spada ! Do szpitala ?

Polecane posty

Gość gość

Synek 3l.ma goraczke 39,6 ,podalam czopek,3 godz,wczesniej Ibum i nic ! Wczoraj bylismy u lekarza,dostal Dicortinef do ucha.Co moge jeszcze podac,co zrobic ? Czekac czy jechac ?

Gość gość
zrob chlodne oklady po ibupromie powinno przejsc kurde

Gość gość
Dalam wlasnie czopek z parscetamolem a wczesniej syrop Ibum i nic

Gość Laura_1988
najlepiej działa sposób naturalny czyli kapiel w wodzie o temp. 37 stopni. My tak przeżyliśmy wirus gorączki 3-dniowej czyli tez ponad 39stopni

Gość gość
pod wieczor jest najwieksza, chlodne oklady zrob co zdiagnozowal lekarz?

Gość gość
Na lydki klade mokre reczniki,ale placze,ze mu zimno.Lekarz stwierdzil zaczerwienione ucho

Gość gość
Kurcze,ale nie mam termometra do wody i nie wiem jaka wlac

Gość gość
Jedz do szpitala, za wysoka goraczka zeby tyle czekac.

Gość gość
Nurofen forte najlepiej działa! Mam po nim 4-6 godzin spokoju

Gość gość
zaczerwienione ucho? zmien lekarza albo uwazniej sluchaj diagnozy

Gość gość
No zaczerwienione w srodku,zagladala przez takie urzadz. z latarka...i powiedziala,ze zaczerwienione ,wiec stan zapalny,pewnie od kataru.Spadlo do 39

Gość gość
Obliczylam,ze powinnam mu dac 1,5 czopka 125 mg,ale juz spada 38,7 ...dzieki za pomoc.A bo sie czlowiek o tej sepsie naslucha,naoglada...i glupieje ...

Gość gość
1/4 tabletki pyralginy dla 3 latka, spadnie szybko

Gość gość
No wlasnie,kiedys byly czopki z pyralginy,jedynie to dzialalo na starsze dzieciaki,ale teraz nie ma....a tabletke....hm....kurcze,troche sie boje

Gość gość
w razie goraczki wysokiej zrób kąpiel w chłodnej wodzie , ale najpier włóz dziecko do w miare ciepłej wody i powoli dolewaj zimnej no i sprawdza sie tez okład z woda z octem 2 szklanki wody i szklanka octu i okłady

Po co pyralgina skoro dla dzieci bezpieczna nie jest? Wystarczy ibuprom czy paracetamol tylko w odpowiedniej dawce. Autorko przygotuj sie ze dziecku za niedlugo wzrosnie temperatura bo dawka ibupromu byla za mala wiec dzialanie krotsze.

Gość gość
Ooo dzieki,bo naprawde zastanawialam sie,jak go to tej chlodnej wody wsadzic...normalnie stres rozum odbiera,ech...jeszcze raz dziekuje wszystkim za rady,niby matka z.doswiadczeniem....no,ale kiedys ta pyralgina byla...Maly usnal,goraczka spada...ufff

Gość gość
Ja podaje pyralgine tabletkę rozpuszczam w wodzie, tak mi Pani doktor doradziła przy 40 stopni gorączki, raz trafiliśmy do szpitala i przy tak wysokiej gorączce i tylko pyralgina pomagała

Gość gość
Ja Ci raczej nie doradzę, ale przypomniało mi się jak mąż do pracy rano pojechał, a mi mała drgawek dostała miała wtedy raptem półtora roku. 20 minut od sms do meża szwagier siedział już u mnie w fotelu i pilnował sytuacji (ja nie mam prawa jazdy, a mamy stojący samochód). Całe szczęście córce zaczęła spadać temperatura po ibumie, ale była nie przytomna, nie mogła stanąć na nogi,a chciała do tego wszystkiego drgawki. Pierwsze dziecko , pierwsza choroba. Narobiłam szumu na pół rodziny, bo do lekarza mieliśmy na następny dzień, a była 8 rano i nie wiedziałam czy na pogotowie jechać. Całe szczęście obeszło się na 3 dniówce, ale przeżycie koszmarne. 3maj się i głęboko oddychaj, podchodź do wszystkiego z lekkim dystansem.

Gość gość
nie daje sie dzieciom pyralginy... Mama mi opowiadala, ze jak mialam dwa lata dostalam drgawek po tym czopku z pyralgina... Oprocz tego co juz zostalo napisane- herbata z lipy nie zadziala nagle, ale wspomoze obnizanie goraczki.

Gość gość
Mój synek miał 2 latka jak byliśmy w szpitalu i tam podawano mu dożylnie pyralgine bo nic innego nie pomagało.

Gość gość
U starszych synow,tylko pyralgina dzialala....ale juz po panice...37,6 :-) mysle,ze gdyby wzrosla do 40 i ponad,chyba bym sie pokusila.Na szczescie czopek,syrop i oklady zadzialaly