Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwionablalala

dziwna sprawa proszę o pomoc!!!

Polecane posty

Gość zdziwionablalala

Zacznę od tego że ostatnio zauważyłam wiadomość na facebooku z jakiegoś dziwnego konta "Robert kropka" dostałam wiadomość typu " pilnie prosimy o kontakt pod numerem telefonu lub mailowo" napisałam maila pod wskazany adres a tam dostałam wiadomość zwrotną o tym że zadłużyłam się niby w firmie Avon i że toczy się postępowanie i że jak nie chce problemów mam im zapłacić na konto prawie 300 zł ... czy to normalne???

Gość zdziwionablalala
niby w tym mailu była napisana firma jakas która faktycznie istnieje i jakis dziwny adres email... ale nie przypominam sobie bym miała jakie kolwiek zadłuzenie w avon... i żebym co kolwiek od nich brała kiedys jak byłam młodsza owszem ale wszystko spłaciłam... chyba że coś ominęłam... ale to tyle czasu minęło że nie pamiętam

Gość gość
:D odpisz im maila o tresci: zadzieram kiece i leece

Gość zdziwionablalala
napisałam im właśnie że nie przypominam sobie nic o żadnym zadłużeniu i że zgłaszam sprawe na policje o wyłudzenie ale czy faktycznie teraz organy windykacji porozumiewają się przez portale i mailowo??

Gość CiekaweXer
ja bym nie odpisala na tego meila.. ale wiecie co?? mam podobny problem, mianowicie na fejsie czasem piszą do mnie osoby z Zagranicy ! czasem jest to koślawy jezyk polski a czasem, po angielsku i prosza o kontakt na meil an Yahoo :o masakra...nie odpisuję na tego typu meile bo to moga byc dziwni ludzie bądz wirusy :/

Daj spokój. Jakbyś była gdziekolwiek zadłużona dostałąbyś pismo do domu i to listem poleconym. A takie coś to mogą sobie w tyłek wsadzić. Olej sprawę.

Gość CiekaweXer
to zglos na policje ! ciekawe ze na fejsie do ciebie pisza - firmy widykacyjne są w stanie adres znalesc a nie na fejsie :/

Gość zdziwionablalala
no kurde ja pierwszy raz z takim czymś się spotykam jestem w totalnym szoku i nie wiem o co chodzi... jeszcze żeby język był bardzo klarowny i formalny zrozumiałabym ale no takie cos? sami zobaczcie.".Witam Panią, Odnoszę się w kwestii NIEZWŁOCZNEJ SPŁATY ZADŁUŻENIA W FIRMIE AVON. Zadłużenie jest już na etapie egzekucyjno prawnym i narasta dodatkowymi kosztami odsetkowymi. Względem wierzyciela łączną kwotę opiewającą na 286.53 PLN musi Pani uregulować do dnia 30.09.2014. Jest to termin nie do odwołania a brak terminowej płatności uruchomi proces egzekucji terenowej jak i zgłosi sprawę organom ścigania. Czy z powodu takiej kwoty potrzebne będą Pani takie problemy? Wątpię. Pragniemy Pani pomóc i na dzień dzisiejszy do momentu terminowe wpłaty zatrzymuje nasze działania. Prosimy również o wysłanie potwierdzenia wpłaty na adres tego @ zwrotnego. W razie pytań prosimy o telefon."

Gość gość
naciągacze ... w avonie nie da się zadłużyć bo za kosmetyki musisz najpierw zapłacić... podaj nazwę firmy, która do Ciebie piszę to ją wszyscy sprawdzimy a firmy windykacyjne wysyłają listy pocztą bądź dzwonią

Gość zdziwionablalala
do tego maila dopisali takie coś: Pozdrawiam, Marcela Rutkowski Specjalista ds. Windykacji telefonicznej Tel: 58 670 41 01 Email: biuro@blackdot.com.pl BLACK DOT sp. z o. o. ul. Norwida 2 80-280 Gdańsk zarejestrowana przez Sąd Rejonowy Gdańsk - Północ, VII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS 0000450300, kapitał zakładowy 400.000 zł, opłacony w całości, NIP 583-27-10-909, REGON 192288609--

Gość gość
boze naiwniary!!! chca wyludzic tylko kase! zarowno od ciebie z tego niby Avonu jak i od tamtej z mailami z zagranicy! nawet gdybys kiedykolwiek byla zadluzona (a tego z pewnoscia zadna firma windykacyjna nie robi zaczynajac od maili i to na FB :O ) to prywatna firma windykacyjna gowno moze ci zrobic oprocz wysylania listow poczta TRADYCYJNA i wyslania goscia od czasu do czasu by postal pod twoja klatka (by psychicznie wywierac wplyw na ciebie w obawie, ze sasiedzi sie dowiedza o twoich dlugach itp) koniecznie zglos sprawe na policje, moze w jednym przypadku nie zareaguja ale nie bedziesz jedyna (chyba ze to jakis zart/proba wyludzenia przez jakiegos znajomego) i kolejne zgloszenia potraktuja powaznie.

Gość gość
aby była mowa o egzekucji najpierw musi być postępowanie sądowe i WYROK !!! a aby w ogóle wnieść taką sprawę do sądu to musisz dostać pismo wzywające do zapłaty listem poleconym. Jeśli jest inaczej to jest bujda i naciągactwo !! Nie otwieraj żadnych załączników jeśli na pierwszy rzut oka widzisz że z mejlem jest coś nie tak !! bo możesz zainstalować sobie strasznego wirusa..

Gość zdziwionablalala
sprawdziłam ta firma faktycznie istnieje ale mailem?? i jeszcze napisali " na adres @ zwrotnego" tak wysławia się windykacja???

Gość gośćf
proste ! :) dzis mozna latwo sie pod firme windykacyjna podszyc moim zdaniemm. zrobi konto na fejsie ze niby firma windykacyjna adres sprawdzi w necie tej firmy i gotowe. Pfff :)

Gość gość
i napisz do tego goscia czy tej firmy, ze ktos podszywa sie pod niego w celu wyludzenia kasy. (juz blad przy wklejeniu jego imienia swiadczy, ze to kant :O )

Gość zdziwionablalala
Boże czy ludzie naprawdę zniżają się już do takiego poziomu?? masakra... po prostu masakra jestem w szoku !!!

Gość CiekaweXer
ja nie jestem naiwniara :) nie odpisalam na meile tych ludzi z zagranicy :)))))

Gość Kasii
dokladnie !!!!! osoba wyzej ma racje ze najpierw musi byc postępowanie sadowe i wyrok :)

Gość zdziwionablalala
ja odpisałam bo się zdenerwowałam...

Gość gość
co do firmy BLACK DOT sp. z o. o. już na pierwszy rzut oka widac, że powstała na ściemę. Jednoosobowy zarząd i dupiasta strona internetowa. Firma praktycznie nie istnieje w internecie.. Koleś chce naciągać ludzi na kasę.. Olej gościa ciepłym moczem, albo jeśli jeszcze będzie zawracał Tobie tyłek idź na policję

Gość zdziwionablalala
no właśnie tak zrobię jak odpisze mi znowu na maila... pójdę i to zgłoszę Ciekawe czy ktoś już coś im zapłacił

"Jest to termin nie do odwołania a brak terminowej płatności uruchomi proces egzekucji terenowej jak i zgłosi sprawę organom ścigania." Hahahahah daj spokój - nie ma czegoś takiego w windykacji czy egzekucji jak organy ścigania hahahha :D Organy ścigania to są na policji. Posługują się niefachowym językiem. Poza tym żadna poważna firma nie wysyła wezwań ani nie kontaktuje się z dłużnikami poprzez portale społecznościowe. Kiedyś pracowałam w egzekucji. Olej to, szukają naiwnych ;)

Gość zdziwionablalala
"Charakter działań naszej windykacji terenowej opiera się na osobistym kontakcie z dłużnikiem w miejscu zamieszkania, pracy lub prowadzenia działalności gospodarczej. W tym obszarze realizujemy także usługi detektywistyczne. " zobaczcie nie ma nic o portalach i mailach hahahah

Gość zdziwionablalala
biuro@blackdot.com.pl to ich mail

Gość gość
nawet jesli mialas tam dlug to po 5latach sie przedawnia. w sadzie podnies fakt przedawnienia. tylko pod zadnym pozorem nic nie odpisuj na ten temat, bo beda mieli dowod, ze uznalas dlug I przedawnienie nie bedzie skuteczne.

Gość gość
każdy ma tam jakis dług więc może ktoś uwierzy i zapłaci był facet co rozsyłał maile firmom i w mailu był odnośnik w celu zapoznania się , regulamin cos tam i po kliknięciu zawierało sie umowy na 12 tysięcy a nawet do 20 i niektórzy mu to płacili , normalnie szok, tylko pare firm sie wyłamało i się z nim sądzi

Gość zdziwionablalala
o kurcze... co człowiek zrobi by dostać hajs...