Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

są tu Many które poszły na macierzyński przed porodem

Polecane posty

Gość gość

Chce jak w temacie,pójść na urlop przed porodem. Można gotować wziąć już 6 tygodni przed porodem. Co trzeba w tej sprawie zrobić? Składać jakiś wniosek u pracodawcy? ?

Gość gość
idz na l4 szkoda macierzynskiego gdy dziecka nie ma

Ja tez sie nad tym zastanawialam,ale 6 tygodni to bylo dla mnie duzo,naszczescie mialam fajnego lekarza ktory bez problemu wypisywal,zwlaszcza ze ostatni miesiac przed porodem byl dla mnie mega ciezki.Zastanow sie nad zwolnieniem bo naprawde szkoda 1,5 miesiaca marnowac.Ja zwolnienie mialam od lekarza ktory przyjmowal na NFZ,a prywatnie to wypisuja z pocalowaniem reki,raczej problemu by nie bylo.

Gość gość
Dzięki dziewczyny,ale ja jestem na wychowawczym i chce przejść wcześniej już żeby jakaś kasa była po prostu,nie szkoda mi w takim razie marnować. Czy są tu mamy które poszły wcześniej? Wniosek wystarczy ? Nie wiecie gdzie się można dokładnie tego dowiedziec.? Bo mój pracodawca jest do bani..

Gość gość
Podnoszę

Gość gość
no, to u pracodawcy. u nie w firmie dziewczyny na początku ciązy wracają z wychowawczego, od razu idą na L4 i ciągną całą ciążę. I kasa leci.

Gość gość
Ja pierdziele dziewczyny! ! Dajcie już spokój z tym L 4 , ja chce wiedzieć o macierzyńskim przed porodem !! :)

Gość gość
kilka osób ci powiedziało, że u pracodawcy. A dokładnie: dzwonisz do kadr i mówisz, że chcesz wniosek o urlop macierzyński. Kadry Ci taki wniosek dają, Ty wypełniasz (wpisujesz datę rozpoczęcia urlopu), podpisujesz i im oddajesz.