Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maryyyylka

Żółcień pomarańczowa E110

Polecane posty

Gość toscika
Jak najdalej od żółcieni. Jest tyle skutecznych syropów jak Dicotuss Baby, które właśnie nie zawierają tego barwnika. Wspomniany syrop bazuje na ziołach, a smak zawdzięcza dodatkowi miodu. Tak powinny wyglądać lekarstwa,a nie być nafaszerowane chemią

Gość gośćE666
ten pomaranczowy barwnik spotykany jest w oranzadach, cukierkach, barwi leki i np. platki. Zakazany w Norwegi i inn..Glutaminian sodu to rodzaj uzywki poprawiajacej apetyt znany u Azjatow, grozny z witamin C- cytryny napoje owocowe owoce.Nie kupowac barwionych i z cukrem mlekowym laktoza. Orzechy arachidowe to rosyjska ruletka. Mozliwy zgon.

Gość gość
Dla mnie niepotrzebna panika z tą żółcienią. Jak się przedawkuje, to wszystko zaszkodzi. Zwracam uwagę przede wszystkim na to, czy lek jest skuteczny. Mam swoje sprawdzone leki i nie zawracam sobie za bardzo głowy, czy jest tam zółcień, bo wiadomo, że nie podaję ich dzieciom hektolitrami. Jak mają kaszel, to dostają fosidal przeciwzapalny i choroba szybko odpuszcza - i to jest dla mnie najważniejsze. A reakcji żadnych niepożądanych nigdy nie było