Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na rozstępy

Polecane posty

Gość gość

poratujcie, po ciąży zostaly mi straszne rozstępy.... jak sie ich pozbyc, jakie maści, kremy, leki sa najlepsze?

Szczerze? Całkowicie nie da się pozbyć rozstępów przy pomocy kremów czy balsamów. Może spróbuj BioOil ale niestety całkiem problemu się nie pozbędziesz.

Gość gość
Mam to od kilkunastu lat, teraz jeszcze skóra wygląda gorzej, bo jest mniej jędrna. Próbowałam wszystkiego, laser kilka lat temu kosztował mnie ponad 3000 zł, czytałam wszędzie i nic nie pomogło, wstydzę się tego, nie mogę założyć bikini na wakacjach. Jak ktoś coś wie, ale naprawdę potwierdzone efektami, błagam niech napisze.

Żadne balsamy ani kremy nie pomogą. Jedynie kwasy, trójchlorooctowy, glikolowy, migdałowy, kojowy.

Autorko nic nie naprawi uszkodzonych włókien. Zwłaszcza że rozstępy masz jak piszesz od kilkunastu lat.

Gość gość
a drogi nie jest, więc nie będziesz załowoac wydanej kasy :)

Gość gość
Uzywam krem Clarens (49€)jak narazie jest ok

Gość gość
Dermo mum body przeciw rozstepom wzmacniajacy tołpa

Gość gość
leczę rozstępy falami radiowymi w gabinecie dermatologicznym http://www.doktorafrykanska.pl/. Jak dla mnie to jedyna metoda która mi pomaga. Kremy, dieta, ćwiczenia, szczotki, masaże nic mi nie pomagało. Moje ciało było brzydkie więc zdecydowałam się na inny środek walki z rozstępami i bardzo jestem zadowolona z efektów.

Jest przecież wiele sposobów na rozstępy jeśli są jeszcze czerwone to można mocno zmniejszyć ich widoczność kremami, jednak stosowanie maści nie usunie ich. Usuwanie rozstępów zaczęłabym w tym stadium od przejścia się do gabinetu czy centrum estetyki i umówienia się na zabieg laserowy. Z tego co mi wiadomo to laser frakcyjny bądź też pelleve dobrze rokują - więc może warto byłoby się zainteresować bardziej zaawansowaną metodą zmniejsza Twoich rozstępów.

Gość gość
Ja poradziłam koleżance żeby od samego początku ciąży smarowała się np.Palmers

I co to coś pomogło? Bo ja niedawno wyczytałam, że najlepsze zabiegi usuwania rozstępów to zabiegi laserowe o chociażby tutaj: http://www.beauty.com.pl/pl/usuwanie-blizn .Bo jednak jak kolor rozstępów jest jasny, blady to za dużo maściami się nie zrobi już. Ogólnie chyba w usuwaniu blizn to najlepsze są preparaty które wpłyną na kolagen w skórze.

Gość gość
Jeszcze do niedawna nie było skutecznych metod niwelacji rozstępów ale od jakiegoś roku pojawiła się nowa metoda o, której trąbią w TV (mówię o tych programach typu klinika urody, ddtvn...) Jest to: Igłowy Termolifting RF, a inaczej Radiofrekwencja mikroigłowa. Polega na jednoczesnym mikrouszkodzeniu skóry i podparzeniu włókien kolagenu bez rozgrzewania samego naskórka. Jestem studentką kosmetologii dlatego po poznaniu tej metody jestem oszołomiona efektami jakie dają już 2 lub 3 zabiegi. Polecam Wam kobietki a szczególnie tym po ciąży. Ja szkoliłam się w Rubinkiewicz Med Clinic w Krakowie i z czystym sumieniem polecam tę klinikę.

Gość gość
Hej. Byłam na tym zabiegu to się nazywa Igłowy termolifting rf- radiofrekwencja mikroigłowa. Ukłucia gorącymi igiełkami i na różnych głębokościach i do tego fala radiowa. Zabieg trzyma cenę ale efekt jest konkretny. Próbowałam już mikrodermabrazji i innych kremów itp.... dopiero po tym zabiegu jest gładka skóra a jeśli ten efekt się utrzyma to robię jeszcze ramiona bo mam zwiotczałą skórę (mówią na to pelikany). Pozdrawiam

Ja się zastanawiam nad tym biooil ponieważ ostatnio wypuszczają coraz więcej preparatów na rynek ze swoimi produktami. Usuwanie blizn samych w sobie jest już ciężkie a co dopiero usuwanie rozstępów. Sama mam już wiele tych białych, w odcieniu cielistym aczkolwiek jednak najgorzej wyglądają te czerwone szramy. I wtedy chyba można na nie cokolwiek pomóc. http://www.beauty.com.pl/pl/redukcja-rozstepow

ja co prawda nie po ciąży, tylko taką mam skłonność, ale zobaczyłam nowy rozstęp na brzuchu i sie trochę przeraziłam, bo był taki różowy, nie jak na nogach już dawno białe i ledwo widoczne, i pobiegłam do sklepu po ten biooil co go tak reklamowali i muszę Wam powiedzieć, że to działa! Normalnie nie wierzę w skuteczność smarowideł, ale spróbowałam, kupiłam to mniejsze opakowanie, nie smarowałam jakoś regularnie, bo to bardzo tłuste a ja nie lubie się smarować za bardzo i nie widać w ogóle!