Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dziś jest w Polsce odbierane imię DIANA ?

Polecane posty

Gość gość

Jest wiele pięknych imion, międzynarodowych, które z niezrozumiałych przyczyn są źle odbierane w naszym kraju. Proszę o opinie, jak odbieracie imię Diana? Z czym wam się kojarzy?

Gość gość
Z księżną Di :)

Gość gość
Czyli pozytywnie?

Gość gość
Może ktoś jeszcze się wypowie.

Gość gość
Może brzmieć ładne, a moze nie... w zależności od połączenia z nazwiskiem ;)

Gość gość
Mi sie kojarzy z koleżanką. Średnio ją lubilam i imię srednio mi sie podoba :-) nie ma co pytać o skojarzenia bo wiele osób może mieć dobre lub zle skojarzenia w związku z ludźmi których o tym imieniu znali . Imię ładne ale przez osobę którą znalam dla mnie odpada.

Gość gość
Wg mnie ok, nie mam złych skojarzeń. O Lady Di jakoś nie pomyślałam... Mam jedną koleżankę o tym imieniu. W Pl chyba często suki tak są nazywane.

Gość gość
mi się kojarzy z kimś bardzo dostojnym,pięknym dobrym może dlatego że od razu pomyślałam o księżnej Dianie,ale tak wogóle to imie bardzo ładne i dżwięczne

Gość gość
Mi kojarzy się z moją dawna suka . Psa miałam o tym imieniu :-D szla ja la się fran ca całymi wieczorami . He he he

Gość gość
ty wyzej,jezeli do tej swojej suki nie bylabys podobna,to oszczedzilabys nam tego komentarza,,,

Gość gość
mnie sie kojarzy z kolezanka Ani z Zielonego Wzgorza i z dawna piosenka Diana(Paula Anki). Fakt, ze znalam tez taka sznaucerke.

Gość gość
Dobrze mi się kojarzy, znam dwie dorosłe Diany, pasowało im imię do nazwiska więc nic dziwacznego, a fajne osoby.

Gość gość
Dobrze mi się kojarzy, raczej pozytywnie.

Gość gość
Znam jedną dziewczynę o imieniu Diana, ale na ulicy często można usłyszeć jak wołają tym imieniem psa.. Ja bym dziecku nie dała tak na imię ze względu na to, że w Polsce wabią się tak psy.

Gość gość jjnb
Ja mam na imię Diana, mam prawie 30 lat i nigdy nie spotkałam psa o takim imieniu, serio. Ze swojego imienia jestem zadowolona, mało spotykane, w swoim zyciu poznałam tylko kilka Dian i moim zdaniem ładne.

Gość gość
jesli ktos nadaje zwierzeciu ludzkie imie to nienajlepiej swiadczy oi jego poziomie 🖐️

Gość gość
A ja ostatnio słyszałam jak moim imieniem ktoś psa woła, tak jakoś dziwnie mi się zrobiło, ale w sumie to mi nie przeszkadza. Sama mam kota Zenona :D Diana mi się podoba, mam koleżankę, fajna babka, nazwisko ma bardzo krótkie 3 literowe, ładnie się komponuje.

Gość gość
Mi się kojarzy z Dianą Barry z Ani z Zielonego Wzgórza:)

Gość gość
pierwsze skojarzenie to również Diana z Ani z Zielonego Wzgórza. Natomiast co do nadania tego imienia w obecnych czasach w Polsce, wg mnie jest trochę pretensjonalne.

Gość gość
Imię dla suki :-D

Gość gość
Mi trochę z pieskiem się kojarzy ale może to dlatego że ja stara juz jestem. Ale imie piękne!

Gość gość
U mnie w podstawowce w klasie byla dziewczyna ktora miala na imie Diana(lata 80-siate) Imie jak imie,nikt raczej uwagi na nie nie zwracal,bardziej podobalo nam sie imie Anastazja tez mielismy dziewczyne w klasie o tym imieniu.

Gość gość
Ogólnie w Polsce KAŻDE imię jest źle odbierane, jak w typowym zakompleksionym społeczeństwie - krytykowane, wyśmiewane, wpisane na jakąś tam listę dziwności. Ja dałam imię mojej córce, bez oczekiwania na komentarze czy komuś się podoba czy nie, po kilku latach kilka osób mi mówiło - ładne to imię, pasuje do niej, ale jak się urodziła to.....i tutaj różne wypowiedzi na temat tego jak to się źle kojarzyło, jak to nie pasowało, jakie to dziwne imię było.

Gość gość
Diana to dla mnie troche imie na patologii jak Nikola i Brajan

Gość gość
PATOLOGIA,no tak ulubione slowo kafeterianek.

Gość Boooskie
Trzeba mieć nie pokolei w głowie by nadawać zwierzetom ludzkie imiona! Spotkałam się z psem Kubusiem, kotem Leopoldem, suczka Ola. Normalnie beznadzieja. Diana to booooskie imię. Moja córeczka takie nosi. Wszystkim się podoba a co najwazniejsze komponuje się odealnie z nazwiskiem. Księżna Diana nosi to imię, a moja coreczka jest wlasnie taka mała ksiezniczkom. Moim zdaniem nie ma imion patologicznych. Po prostu Polska jest taka że nie popiera zagranicznych imion co równie dobrze świadczy o glupocie tego kraju. Koniec i kropka.

Gość gość
Znam psa diane, sare, roksane i sonie