Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Otwarcie bufetu w uniwersytecie

Polecane posty

Gość gość

WItam. Mam okazję do wynajęcia bufet w uczelni. Czynsz 1300zł plus światło. są stoliki, jest wyposażona kuchnia. Chciałbym, żeby tam było można zjeść śniadanie, obiad, kolacje(bo są też do późna zajęcia) do tego kanapki, pączki kawa herbata kebab może, fast food. Obiad ksztowałby ok 12-15zł , kanapki sam bym robila z rodziną, produkty spożywcze albo by maz przywozil albo hurtownia by dowozila. Studentów jest ok 5tys plus nauczyciele. Srednio jakbym sprzedawała 200obiadów, 50 kolacji i 80śniadań plus te inne pierdółki. Średnio z obiadu zostawało by mi na czysto 8zł , ze śniadania ze 4 zł i z kolacji podobnie. Z kanaki jednej np zostawało by mi 1,70(policzyłam ile muszę na produkty wydać). Otwarte by było cały tydzień i w sobot e i niedziele bo zaoczne są tez. Zatrudniłabym 2-3 osoby na kuchnię. Teraz co do opłat: wynejm + światło =2300 pensje 3*2,200=6600 4x zus= 4tyś produkty nie licze bo to roznie moze byc... czyli stałe koszty na miesiac to ok 13 tyś Teraz co do zysku- 200obiadów *12=2400 80*4=320 *2=640 za kolacje i śniadanie 150kanapek *2,5=375zł plus za napoje, pączki itp to nie wiem ile tam tego bedzie. dziennie miałabym zysku ok 4tyś przez 31 dni to juz spora suma. I moje pytanie czy taki zysk dziennie da sie osiagnąć? Powiem wam jakby mi zostało 5tyś na miesiąc z tego to bym była zadowolona bardzo, moja tesciowa jest bardzo dobra kucharka wiec napewno by pracowala. Myslałam tez o małych imprezach okolicznościowych typu komunia, stypa, chrzest tak do 40-50osób. Wtedy bym zatrudniała a zlecenie dodatkowa pomoc kuchenna. Jak sądzicie?

Gość gość
możesz w bufecie sprzedawać też prezerwatywy, przecież wiadomo że studentki dają za kase

Gość gość
chciałbym zjeść kanapkę zrobioną przez Ciebie, bo robisz ją tą samą rączką którą się masturbujesz :)