Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

19 letni syn wyłudza pieniądze :(

Polecane posty

Gość gość

Jestem rozwodka. Maz naduzywal alkoholu i w koncu po kilkunastu latach z oprawca wyzwolilam sie. przynajmniej tak myslalam. Teraz samotnie wychowuje 19-l syna, ktory nie pije wogole,za to pali. Mature zdal na b wysokim poziomie, niestety stwierdzil,ze w tym roku nie pojdzie na studia,bo nie wie jeszcze co chce w zyciu robic,a isc na jakikolwiek kierunek jest bez sensu. M rozglaqdac sie za praca,ale nic z tego. Ja malo zarabiam, ex placi 500zl alimentow. Ledwo starcza mi do 1-go, po dokonaniu stalych oplat i kasy na syna nie mam nawet za co sobie kupic butow, czy kiecki do pracy :( Syn oprocz ustalonych wczesniej kieszonkowych 300zl, wyludza codziennie 15-20 zl na papierosy i napoje. Nic w domu nie robi, nie chce nawet kupic zgrzewki wody, nie wychodzi z psem. Ja po pracy ide do sklepu,potem spacer z psem, obaid i inne domowe obowiazki. Ostatnio zastanawialam sie nad dodatkowa praca, bo coraz czesciej pozyczalam kase od rodzicow,ale coz ja wykoncze sie,a on nadal bedzie siedzial na FB :( Jak z nim postepowac???

Gość gość
nie dawać pieniędzy, wtedy znajdzie pracę!

Gość gość
Powiedz mu że co miesiąc dostaje 300 zł kieszonkowego i to powinno mu wystarczyć. Nie pozwalaj wyciągać od siebie więcej.

Gość gość
Przeprowadzalam z nim rozmowy nt wydatkow i kieszonkowego, niesety on nie chce zrozumiec. Kaze mi zostawic, rozkazujacym tonem-jak mowie,ze nie mam to krzyczy pracujesz i 20zl nie masz??? Tekst nt 300zl i rob z nimi co chcesz nic nie daje kilka dni po otrzymaniu pieniedzy chce nastepna kase :(

Gość gość
A z jakiej okazji są jeszcze alimenty na niego jak jest pełnoletni i nie uczy się ?

Gość gość
Dorosłemu, nie pracującemu i nie uczącemu sie gówniarzowi dajesz kieszonkowe? A z jakiej racji? Alimentów też nie powinien dostawać bo jest pełnoletni i nie uczy się. Albo do roboty i współfinansować swoje dorosłe życie, czyli dawać na żarcie i rachunki albo won z domu. Siedzi na fb? Kto płaci za internet? Ogarnij się kobieto, ja rozumiem że syn, ale to obecnie dorosły facet, nierób z pretensjami. Koniec z pieniążkami, złotówki nie zarobi, złotówki nie dostanie. Odłącz internet, wyłącz lodówkę, jedz poza domem. Pracujesz to masz, nie pracujesz - nie masz. Działaj szybko bo jak sie przyzwyczai to sobie rady potem nie dasz.

Gość gość
Jasne, odlacz lodowke, jedz na miescie, wyrzuc z domu ... dobre rady nie wykonalne

Gość gość
a z takiej okazji sa alimenty, ze ojciec placi,a rok akademicki w pazdzierniku rozpoczyna sie...

Gość gość
spokojna rozmowa i twarda badz!

Gość gość
moja mama też trzymała w domu niepracującego syna "wiecznego studenta", co rok to inny kierunek zaczynał, wytrzymywał tam pierwszy semestr, nie zdawał egzaminów, przez pół roku siedział w domu i od nowego roku akademickiego znowu zaczynał i tak przez 10 lat prawie. Masakra, nie wiem jak tak można, do pracy nie, zrobić w domu to wielka łaska, tylko komputer, filmy i internet. Nie dało się mamie przetłumaczyć, że ma coś z tym zrobić bo ona to taka dumna była, że może będzie pierwszy "wykształcony" w rodzinie a jemu w to graj. Radzę Ci autorko tematu, żebyś postawiła sprawę jasno albo idzie do pracy albo fora ze dwora niech sobie sam radzi, może przecież zamieszkać z tatusiem. Chłopak pożyje trochę na własny rachunek to zmądrzeje i zobaczysz jak z podkulonym ogonem do ciebie wróci błagając na kolanach o przebaczenie.

Gość gość
Dzisiaj znow z nim porozmawiam,ale to nic nie da :( jest bezwzgledny. Widzial jak meczylam sie z mezem, wlasciwie nie ma z nim rozmowy-wyrzuca mnie z pokoju! Krzyczy na mnie i uwaza za idiotke :(

Gość gość
Byłaś z mężem pijakiem wiele lat. Twój syn to widział i chyba stracił o Ciebie szacunek. Uważa ze jesteś słaba i można Cię doić, bo na wszystko się zgodzisz. Nie dawaj mu nic, stanowczo zakręć kranik i do widzenia panu pijawce nierobowi.

Gość gość
No to od października czas podziękować tatusiowi za alimenty i skończyło się kieszonkowe. A dobre rady są jak najbardziej wykonalne, wystarczy chcieć coś zmienić zamiast sie skarżyć. Pół roku walczyłam z takim samym nierobem jak twój i skończyło się tym co napisałam powyżej + jeszcze zaczełam sprzedawać jego ciuchy na allegro żeby pokryć rachunki. Własnie wyprowadził z reklamówką dobytku do swojej panny, a ta go szybciutko zmotywowała do podjęcia pracy. Więc nie mów mi że coś tu jest niewykonalne.

Gość gość
dziekuje za popowiedzi

Jest takie stare powiedzenie- " kto ma mièkkie serce, musi miec twardą d'u'p'è". Tylko tyle, i az tyle.

Gość gość
najelpiej odejsc,po co ja zyje??maz pasatwil sie 20 lat...syn obserwowal to, teraz on :( nie mam po co zyc :(

Gość gość
no co TY-zyj!!!

Gość gość
TY zdecydowanie masz po co żyć, dla siebie po prostu :) To syn nie wie po co żyje i tego dopiero go życie nauczy, twoja rola już sie tutaj skończyła, jest dorosły. Takich właśnie wypierdków kiedyś uczyło wojsko i nie było zmiłuj, brali gówniarza, po 2 latach wracał mężczyzna. Teraz na fb życia się nie nauczy, kopa na rozpęd i wynocha ulotki roznosić jak nic lepszego znaleźć nie umie.