Gość lax Napisano Wrzesień 22, 2014 Odkąd znalazłam w składzie past do zębów leżących u mnie w domu SLSy oraz inne potwory (same zobaczcie, jaki środek piorący jest w Waszym Colgacie!), zaczęłam szukać jakichś ekologicznych tubek. Widzę w internecie, że jest duży wybór, nawet pasty w formie zwykłego proszku i przepisy, jak taką pastę samemu w kuchni zrobić. Mam kilka ekologicznych sklepów wkoło i będę chciała coś do nich sprowadzić. Dziewczyny, co polecacie? Raz używałam pasty Dentiste, która miała naprawdę dobry skład pełen olejków eterycznych (INCI: xylitol, silicone dioxide, peppermint oil, clove oil, menthol, vitamin c, eucalyptus oil, sage extract, chamomile extract, fennel extract, glycorrhiza extract, cinnamon extract), ale po pierwsze cholernie trudno ją dostać, a po drugie wyciskanie czegoś z tej tubki to mordęga. (No i cena) Oglądałam też pasty Ziaji w dobrej cenie, ale tam niestety tuż po ekstraktach i olejkach są slsy. Piszcie :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach