Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest z tą laktacją

Polecane posty

Gość gość

mamusie szukam podpowiedzi jestem w 34 tc, a z cycuszków tylko troszkę siary leci i to tylko jak ścisnę pierś. Dosłownie 3-4 maleńkie kropelki. Obawiam się że bede mieć problem z karmieniem piersią, że nie będę mieć mleka. Proszę podpowiedzcie czy to normalny stan czy słuszne obawy?

Gość gość
mnie przed porodem nic nie leciało. Nawet kropelki, no chyba że naprawdę mocno pocisnęłam. Tylko po co? Teraz dziecko najedzone leży, ale w szpitalu przez 3 dni prawie cały czas mi na cycku wisiał żeby laktację pobudzić?

Gość gość
aha czyli co, ilośc siary w ciąży nie ma wpływu na późniejsza laktacje?

Nie wyciskaj siary z piersi, nie słyszałaś, że w ciąży powinno się unikać drażnienia brodawek, bo to powoduje wydzielanie oksytocyny? To ile masz teraz siary nie ma wielkiego znaczenia, laktacja to indywidualna i złożona "sprawa".

Gość gość
Ja nie miałam w ogóle w ciąży siary, a mleka miałam b.dużo od razu po porodzie (cc).

Gość gość
PodrozDoPiaseczkowa dziękuje za wiedze, nie miałam pojęcia na ten temat

Gość gość
Mi z brodawek podczas ciąży nic nie leciało, nawet jak ścisnęłam. A po urodzeniu i rozbujaniu laktacji spokojnie dwójkę dzieci mogłam wykarmić. Córka ma 6 miesięcy a mi nadal pokarm tryska.

Gość gość
Ja też przed porodem nic kompletnie. A teraz karmię wyłącznie piersią 4,5 m-ca. I oby tak dalej

Gość gość
Tez jestem w 34 tc i co jakis czas leci mi duzo z prawej piersi przezroczystego plynu pewnie siary a z lewego malo i malutko. Tez nad tym myslalam i mysle ze po porodzie bedzie juz normalne mleko :-)