Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko ma nazwisko bylego a on przyjal nazwisko zony

Polecane posty

Gość gość

witajcie. mam przedslubne dziecko z bylym partnerem, ktory uznal dziecko i dal mu swoje nazwisko. dowiedzialam sie od znajomej, ze byly sie ozenil i ma nowe nazwisko. czy w takiej sytuacji powinnam dac corce moje panienskie nazwisko?? :(

Gość gość
to wy macie trzy rozne nazwiska teraz AHA :D

Gość gość
A co to za różnica w zasadzie? Mnie by się nie chciało - problemy, załatwianie, a dzieciak w wieku nawet dorosłym będzie musiał tłumaczyć się po urzędach i pilnować żeby dobrze go zapytali. A jeszcze przypadkiem w systemie EWUś o tym zapomną? (Ja mam podany adres wsi, w której mieszkałam, a która nie istnieje od 20 lat - i tłumacz za każdym razem w rejestracji, że to ja i nie oszukuję na adresie, tylko oni mają bajzel). Mnie by się nie chciało.

Gość gość
ale w czym problem? trza bylo pomyslec wczesniej, ze moze byc taka sytuacja przeciez nie byliscie malzenstwem

Gość gość
matka dziecka ma inne nazwisko. dziecko mialo po ojcu ,a ojciec sie hajtnal i ma inne nazwisko lol

Gość gość
:D wzruszajace jest to wasze przywiazanie do nazwisk bierzcie przyklad z chinczykow - zeby sie dogadac z zachodem nazwisk nie pisza krzaczkami ale czasami uzywaja angielskich i co, traca przez to swoja tozsamosc?

Gość gość
ale to polska nie chiny :D

Gość gość
tak jestem polka a moj gach amerykancem i nazwalam dziecko Dzesika Kowalsky :D