Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia_k26

dziwne zachowanie podczas karmienia

Polecane posty

Gość kasia_k26

Witam. Po krotce opisze moj problem z karmieniem corki. Corka bedzie miala za pare dni dni 5mcy. Od miesiaca moze od poltora zachowuje sie dosc dziwnie podczas karmienia. Jest glodna zaczyna jesc i po minucie gdy zaczyna leciec wiekszy nawal to napije sie kilka lykow i puszcza sutek i zaczyna sie radocha w jej wydaniu. Macha rekami i nogami,smieje sie, gaworzy probuje ja wyciszyc i znowu przystawic czasami wypije jeszcze minute i to jej wystarczy. Czasami z nia walcze i w koncu sie uspakaja i pije dluzej max 6min. Do poludnia jest nawet ok ale popoludniu to jest mega meczace. A jak juz gdzies mamy jechac czy jestesmy poza domem to potrafi nawet nie jesc 5h jedynie pociagnie chwile i koniec. Interesuje ja w kolo wszystko tylko nie mleko z piersi. Czy ktos mial podobne zachowanie u dziecka? Co ja z nia powinnam robic? Dodam ze od 3,5 mca juz slabiej przybiera. Od 3 do 4 miesiaca jakies 600gr a teraz przez 2tyg 360gram.

Gość gość
360gramów w 2 tyg to nieźle jak na 5mczne dziecko. Mój w tym wieku przybierał już tylko pół kg na miesiąc.

Gość gość
Bardzo dużo. Norma w tym wieku to 90-150 tydz. Ona przybiera nawet więcej. Na którym jest centylu ze wzrostem i wagą?

Gość gość
moja tez tak robila, rozumiem cie.. stres w ogole gdzies bylo wyjsz bo wiedzialam, ze nie zje... przestalam jej wmuszac i je normalnie teraz ma 9 miesiecy

Gość gość
haha moja tez tak robila a teraz ma roczek i nadal czasem bawi się podczas kp. to normalne dziecko to lubi, kp to nie tylko jedzenie ale i przytulanie trzeba byc cierpliuwym pozdrawiam,my obie to przytuylanie uwielbiamy wiec ja nie narzekam,dla mnie moja corcia jest najwazniejsza a inne sprawy moga poczekac:)

Gość gość
mój też się bawi czasem cycem, szczególnie jak widzi, że na niego nie patrzę i coś innego robię. Teraz to mnie w ogóle gryzie i się cieszy jak z bólu podskoczę, mały sadysta :P Poczekaj aż jej zęby wyjdą ;) Przybiera bardzo dużo, także na pewno jest najedzona. Z czasem dziecko krócej ssie, jak nabiera siły i to ssanie jest efektywne. To już nie to samo co wiszenie na cycu noworodka.

Dzieki za pocieszenid. Czyli ogolnie to normalne myslalam ze tylko ona tak sie zachiwuje. Na centylu jest chyba 50a wzrostem 75

Teraz sprawdzilam ze na siatkach wzrostem i waga jest niedzy 75-50 ale blizej 75 niz 50 wiec faktycznie nie jest zle. Choc nie da sie ukryc ze takie karmienie np w gosciach jest mega stresujace

Gość gość
jeśli dziecko odstawia takie cyrki to wniosek oczywisty, najwyższy czas dziecko przestawiać na normalne jedzenie a wy Matki Polki z poczucia wrodzonego obowiązku chcecie karmić piersią dzieci do 3 roku życia nawet gdy one dawno już tego nie chcą mam z was niezły ubaw

Gość gość
tak najlepiej dziecko odstawic od piersi bo chce sie pobawic,poprzytulac podczas jedzenia, super rada. Autorko wiekszosc dzieci tak ma,ze je i sie odrywa i zaczyna szalec:) nic na sile,wiem,ze to meczące ale normalne,wiec sie nie martw a o wage sie tez nie martw bo im starsze dziecko tym wolniej przybiera.