Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jukiuo

Czopki dopochwowe,a prezerwatywa.

Polecane posty

Gość jukiuo

Witam, czy podczas stosowania czopków dopochwowych (Gyntima) można uprawiać seks w prezerwatywie? Chodzi mi dokładnie o to, czy preparat jej nie uszkodzi. Na ulotce nie było wzmianki na ten temat.

Gość mądra_mama
jeśli stosujesz te czopki to pewnie masz jakiś problem pochwowy?? a przy leczeniu nie powinno się współżyć, więc jakby masz odpowiedź. A czy czopek ma wpływ na prezerwatywę-nie wiem czy ktoś da taką gwarancję, ja stosuję czasem profilaktycznie Lactovaginal-też probiotyk dopochwowy-zdarzyło mi się po nim zbliżenie z prezerwatywą, ale nie bezpośrednio po założeniu- tylko po kilku godzinach. Moim zdaniem najbezpieczniej odczekać do końca leczenia-to tylko w sumie 10 dni...

Gość Migea
Najlepiej nie uprawiać seksu w tym czasie, tak by probiotyk mógł zadziałać, a i Ty nie bedziesz czuła dyskomfortu. Możesz też zastosowac probiotyk po zbliżeniu, tak będzie sensowniej. A tak nawiasem mówiąc, to gdyby ten probiotyk nie zadziałał na Ciebie, to przerzuć sie na polski Lactovaginal, który jest dostosowany do mikroflory Polek i zawiera żywe bakterie probiotyczne, czego nie posiada Twój probiotyk.