Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkanie z byłym mężem pod jednym dachem

Polecane posty

Gość gość

która jest w takiej sytuacji? po rozwodzie 5 lat już mieszkamy maieszkanie komunalne 2 pokoje

Gość gość
Jesteśmy małżeństwem 22 lata, nigdy nie byliśmy zgodnym związkiem, częste kłótnie i awantury. Tolerowałam to dla dobra dzieci, poza tym ciągle miałam nadzieję że to się zmieni. Pracuje zawodowo, dbam o dom,gotuje , piorę , prasuje, chyba jak wszyscy. Mąż nigdy mnie nie szanował, upokarzał i poniżał. Czasami uderzył a po alkoholu groził. Najczęściej przy innych opowiadał jaka to ja jestem zła, leniwa. Na początku mieszkaliśmy w małym mieszkanku z moimi rodzicami, potem wybudowaliśmy dom. Najstarsze dziecko się już wyprowadziło, w domu zostało dwoje młodszych prawie pełnoletnich. Od pół roku nie rozmawiamy ze sobą, nie śpimy razem, opłaty robimy po połowie, nawet mu nie gotuje i nie prasuje. Dzieci mnie namawiają żeby rozwieść, mogłabym się wyprowadzić do moich rodziców, ale wtedy muszę szukać nowej pracy a wiadomo z tym nie jest tak łatwo, muszę mieć pieniądze żeby się utrzymać, albo mogę żyć z nim pod jednym dachem tak jak do tej pory, tylko czy jest sens załatwiać rozwód, po co mi papierek skoro miałabym mieszkać z nim razem.